Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022 – Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

12:56 - 12/01/2022

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ Κ/ 1 – 8 – 1 Καί εγένετο εν μιά τών ημερών εκείνων διδάσκοντος αυτού τόν λαόν εν τώ ιερώ καί ευαγγελιζομένου επέστησαν οι ιερείς καί οι γραμματείς σύν τοίς πρεσβυτέροις … 2 καί είπον πρός αυτόν λέγοντες Ειπέ ημίν εν ποία εξουσία ταύτα ποιείς, ή τίς εστιν ο δούς σοι τήν […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 – Άγιος Έρμυλος και Στρατόνικος

Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος οι Μάρτυρες. Κατά Λουκά: Η εξουσία του Ιησού αμφισβητείται. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 – Άγιος Έρμυλος και Στρατόνικος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 13 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

Εορτολόγιο: Ερμύλλος, Ερμίλλος, Ερμύλλη, Ερμίλλη, Ερμύλα. 13 Ιανουαρίου: Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος – Οι Άγιοι Μάρτυρες Έρμυλος και Στρατόνικος ζούσαν κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα της Ανατολής Λικινίου (308 – 323 μ.Χ). Ο Λικίνιος, όπως είναι γνωστό, για να ευχαριστήσει τους ειδωλολάτρες που αντιπαθούσαν τον Μέγα Κωνσταντίνο, διέταξε, περί το 320 – 322 μ.Χ., διωγμό […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο