Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 – Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός

12:56 - 18/01/2022

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ Δ/ 35 – 41 – 35 Καί λέγει αυτοίς εν εκείνη τή ημέρα οψίας γενομένης Διέλθωμεν εις τό πέραν. 36 καί αφέντες τόν όχλον παραλαμβάνουσιν αυτόν ως ήν εν τώ πλοίω καί άλλα δέ πλοία ήν μετ αυτού. 37 καί γίνεται λαίλαψ ανέμου μεγάλη, τά δέ κύματα επέβαλλεν εις τό πλοίον, ώστε […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ευαγγέλιο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 – Όσιος Μακάριος

Το Ευαγγέλιο της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος. Ο Άγιος Αρσένιος ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας. Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός και Αρχιεπίσκοπος Εφέσου. Ο Άγιος Μακάριος ο Καλογεράς και Ιεροδιάκονος από την Πάτμο. Κατά Μάρκο: Η κατάπαυση της τρικυμίας. Ευαγγελικό απόσπασμα ημέρας από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 – Όσιος Μακάριος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Γιορτή σήμερα 19 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός

Εορτολόγιο: Ευφρασία, Ευφρασίτσα Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα. 19 Ιανουαρίου: Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός – Ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός γεννήθηκε το 1392 μ.Χ. από ευσεβείς και πιστούς γονείς, τον αρχιδικαστή, σακελλίων και διάκονο της Μεγάλης Εκκλησίας Γεώργιο και τη Μαρία που ήταν κόρη του ευσεβούς ιατρού Λουκά. Είχε ακόμα έναν μικρότερο αδερφό […]

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο