«Nocebo»: Τι είναι και πώς σχετίζεται με τις παρενέργειες του εμβολίου

08:12 - 21/01/2022

Το nocebo αφορά την αρνητική προδιάθεση του ασθενούς ότι η προσφερόμενη ιατρική θεραπεία (φάρμακο, χειρουργική επέμβαση, εμβόλιο) θα τον βλάψει περισσότερο, παρά ωφελήσει.

Διαβάστε Περισσότερα στο naftemporiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

«Nocebo»: Τι είναι και πώς σχετίζεται με τις παρενέργειες του εμβολίου

Το nocebo αφορά την αρνητική προδιάθεση του ασθενούς - Πώς εκφράζεται και πώς μετριέται στην Ιατρική

Διαβάστε το στο ProtoThema.gr

Κορονοϊός: Τι είναι το φαινόμενο «nocebo» – Πώς σχετίζεται με τις «παρενέργειες» του εμβολιασμού

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιατρικό τύπο (JAMA Network Open) αναδεικνύει το nocebo ως μία σημαντική αιτία εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Πρόκειται για μία μετα-ανάλυση, δηλαδή επεξεργασία μετά από ομαδοποίηση δεδομένων από άλλες πρωτότυπες μελέτες, που υπογράφεται από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τι είναι το nocebo Ο καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δήμος Μητσικώστας αναφέρει ότι το nocebo αφορά την αρνητική προδιάθεση του ασθενούς ότι η προσφερόμενη ιατρική θεραπεία (φάρμακο, χειρουργική επέμβαση, εμβόλιο) θα τον βλάψει περισσότερο, παρά θα τον ωφελήσει. Πώς εκφράζ

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Κορονοϊός: Τι είναι το “nocebo” και πως συνδέεται με παρενέργειες του εμβολιασμού

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιατρικό τύπο (JAMA Network Open) αναδεικνύει το nocebo ως μία σημαντική αιτία εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Πρόκειται για μία μετα-ανάλυση, δηλαδή επεξεργασία μετά από ομαδοποίηση δεδομένων από άλλες πρωτότυπες μελέτες, που υπογράφεται από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τι είναι το nocebo Ο καθηγητής […] The post Κορονοϊός: Τι είναι το “nocebo” και πως συνδέεται με παρενέργειες του εμβολιασμού appeared first on Λόγια-Σταράτα.

Διαβάστε το στο logiastarata.gr

Κορονοϊός: Τι είναι το nocebo και πώς συνδέεται με τις παρενέργειες του εμβολίου

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιατρικό τύπο (JAMA Network Open) αναδεικνύει το nocebo ως μία σημαντική αιτία εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό για…

Διαβάστε το στο onmed.gr

Κορονοϊός: Τι είναι το φαινόμενο «nocebo» – Πώς σχετίζεται με τις «παρενέργειες» του εμβολιασμού

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στον ιατρικό τύπο (JAMA Network Open) αναδεικνύει το nocebo ως μία σημαντική αιτία εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό. Πρόκειται για μία μετα-ανάλυση, δηλαδή επεξεργασία μετά από ομαδοποίηση δεδομένων από άλλες πρωτότυπες μελέτες, που υπογράφεται από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Harvard. Τι είναι το nocebo Ο καθηγητής […] The post Κορονοϊός: Τι είναι το φαινόμενο «nocebo» – Πώς σχετίζεται με τις «παρενέργειες» του εμβολιασμού appeared first on e-dimosio.gr.

Διαβάστε το στο e-dimosio.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ naftemporiki.gr

Covid: 4 νεκροί, 7 σε ΜΕΘ την τελευταία εβδομάδα – Γρίπη: 3 νέα σοβαρά κρούσματα

Super League: Πορτογάλος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Οι κορυφαίοι τεχνικοί Μουράτογλου και Χρούνεφελντ στο IMG Future Stars 2024

Ευ. Αποστολάκης στο NaftemporikiTV: Δεν θεωρώ έξυπνη ενέργεια την υποψηφιότητα Μπελέρη

Ακριβή η επανένταξη στις χαμένες ρυθμίσεις χρεών

Ιράν: Μόνο το Ισραήλ μπορεί να οξύνει την ένταση στη Μέση Ανατολή