Αυτή είναι η εφαρμογή που κλέβει τραπεζικά στοιχεία - Πώς λειτουργούσε και γιατί πέρασε «απαρατήρητη»
20:32 - 01/02/2022
Συναγερμός έχει σημάνει στο Google Play, καθώς κακόβουλη εφαρμογή εμφανίζεται ως έγκυρη και κλέβει τα τραπεζικά στοιχεία των χρηστών.Πρόκειται για την εφαρμογή 2FA Authenticator, που ήταν διαθέσιμη στο Google Play για Android και μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως την έχουν κατεβάσει περισσότεροι από 10.000 χρήστες, σύμφωνα με το securityboulevard.com.
Οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί και η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη, όμως υπολογίζεται πως αρκετοί χρήστες έπεσαν θύματα, αφού το παραπάνω κακόβουλο λογισμικό, εμφανίζεται ως ένα νόμιμο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας.
Η εφαρμογή 2FA Authenticator πέρασε «απαρατήρητη» στο Google Play, γιατί αντέγραψε τον ανοιχτό κώδικα της δωρεάν εφαρμογής Aegis Authent
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr