Η εορτή της Υπαπαντής στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

12:12 - 02/02/2022

Θεολογική Σχολή Χάλκης: Τελέστηκε σήμερα στο παρακείμενο της Αίθουσας Τελετών της Σχολής παρεκκλήσιο της Παναγίας της Καμαριωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής.

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Γιορτή της Υπαπαντής: Oι χριστιανικές παραδόσεις

Υπαπαντή του Κυρίου: Μια απο τις τέσσερις γιορτές του χρόνου, αφιερωμένες στην Пαναγία, είναι η Υπαπαντή του Σωτήρος. 40 μέρες μετά την γέννηση του Ιησού η μητέρα του τον πήγε στο ναό, όπου σύμφωνα με την παράδοση, όντας το πρώτο της αγόρι, τον αφιέρωσε στον Θεό. Το άρθρο Γιορτή της Υπαπαντής: Oι χριστιανικές παραδόσεις εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτάστηκε η Υπαπαντή στην Εκκλησία της Αλβανίας

ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Εορτάστηκε η Υπαπαντή στην Εκκλησία της Αλβανίας. Του π. Ηλία Μάκου. Η Υπαπαντή του Κυρίου εορτάστηκε και στην Εκκλησία της Αλβανίας. Στο ναό Αγίου Αθανασίου Ελμπασάν ιερούργησε ο Μητροπολίτης Αντώνιος, ενώ και στις άλλες Μητροπόλεις, όπως και στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων, έγιναν ακολουθίες. Το άρθρο Εορτάστηκε η Υπαπαντή στην Εκκλησία της Αλβανίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτή της Υπαπαντής στην Αλεξανδρούπολη

Στις 2 Φεβρουαρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, τιμά τη Δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως πανηγυρίζεται κατ’ έθος στην ενορία της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης. Ανήμερα της εορτής, το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, τηρουμένων όλων […]

Διαβάστε το στο evros24.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο