Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου 2022 – Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

12:56 - 09/02/2022

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΙΕ/ 17 – 27 – 17 ταύτα εντέλλομαι υμίν, ίνα αγαπάτε αλλήλους. 18 Ει ο κόσμος υμάς μισεί, γινώσκετε ότι εμέ πρώτον υμών μεμίσηκεν. 19 ει εκ τού κόσμου ήτε, ο κόσμος άν τό ίδιον εφίλει ότι δέ εκ τού κόσμου ουκ εστέ, αλλ εγώ εξελεξάμην υμάς εκ τού κόσμου, διά τούτο […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Καιρός αύριο: ΕΜΥ Έκτακτο δελτίο για Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου- Άγιος Χαράλαμπος γιορτή

ΚΑΙΡΟΣ ΑΥΡΙΟ ΕΜΥ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ: ο καιρός αύριο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φθάσει στα βόρεια τους 12 με 13 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και τοπικά στ

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

10 Φεβρουαρίου – Γιορτή Σήμερα : Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας- Χρόνια Πολλά

Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του. Το άρθρο 10 Φεβρουαρίου – Γιορτή Σήμερα : Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας- Χρόνια Πολλά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε το στο ekklisiaonline.gr

Εορτολόγιο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου η εκκλησία γιορτάζει μεταξύ άλλων τη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του μεγαλομάρτυρος. Στέλιος Ανδρικάκης για το sportime.gr.

Διαβάστε το στο sportime.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο