Τα “Στενά” και πάλι στο προσκήνιο

13:02 - 25/02/2022

Η γεωγραφία των Στενών: Όταν αναφερόμαστε στα «Στενά» και ειδικά στο νομικό καθεστώς τους, εννοούμε τα Στενά των Δαρδανελίων (Ελλήσποντος), τα Στενά του Βοσπόρου και τη Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα). Νίκος Παπανικολόπουλος, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α) Το συνολικό τους μήκος είναι περίπου 330 χιλιόμετρα και, λόγω της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής τους θέσης, είναι μια από τις […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Τα «Στενά» και πάλι στο προσκήνιο

Όταν αναφερόμαστε στα «Στενά» και ειδικά στο νομικό καθεστώς τους, εννοούμε τα Στενά των Δαρδανελίων (Ελλήσποντος), τα Στενά του Βοσπόρου και τη Θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα). Το συνολικό τους μήκος είναι περίπου 330 χιλιόμετρα και, λόγω της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής τους θέσης, είναι μια από τις νευραλγικότερες περιοχές της ευρύτερης Βαλκανικής Χερσονήσου.Πάντοτε δε, αποτελούσαν και αποτελούν σημείο τριβής καθώς δίνουν την δυνατότητα διέλευσης πλοίων από τη Μαύρη Θάλασσα στη Μεσόγειο και αντίστροφα.Η Θάλασσα του Μαρμαρά είναι μια κλειστή θάλασσα που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία. Καλύπτει όλη τη θαλάσσια περιοχή από την Καλλίπολη μέχρι τη Νικομήδεια σε έκταση 11.350 χλμ². Το συνολικό

Διαβάστε το στο alexpolisonline.com
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο