Σκόρδο: Αυτά είναι τα οφέλη του όταν το καταναλώνετε ωμό
22:40 - 26/02/2022
Το σκόρδο είναι ένα από εκείνα τα καρυκεύματα τα οποία συνδυάζονται σχεδόν με όλα τα φαγητά.
Ωστόσο, σχεδόν, πάντα καταναλώνεται μαγειρεμένο -ψημένο σε πίτσα, σοταρισμένο σε σάλτσα, ψητό με πιάτο με κρέας ή γεμιστό σε κατσαρόλα. Άρα η κατανάλωση ωμού σκόρδου εξακολουθεί να έχει τα ίδια οφέλη για την υγεία με τη μαγειρεμένη μορφή του;
Στην πραγματικότητα, αποκομίζετε το μεγαλύτερο όφελος από την κατανάλωση σκόρδου σε ακατέργαστη μορφή, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Laura Jeffers και όσα ανέφερε στο WebMD.
Το λαχανικό που μοιάζει με βότανο σε ακατέργαστη μορφή έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις, ενισχυτικές του ανοσοποιητικού και προστατευτικές ιδιότητες της καρδιάς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως DIY φάρμακο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr