Νέα Μαγνησία Λαμίας : Την Πέμπτη θα αναβιώσει το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα

18:06 - 22/06/2022

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 παραμονή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ώρα 7,00 μ.μ. θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα. Απλά, παραδοσιακά, έτσι όπως το έφεραν, το πραγματοποιούσαν και το χαιρόταν, οι πρόγονοί μας, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες της Νέας Μαγνησίας Λαμίας. Θα ανάψουν οι φωτιές παραμονή «Τ’ Αϊ Γιαννιού του Ριγανά», στο σταυροδρόμι μπροστά στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Μαγνησίας και στη συνέχεια θα ρίξουμε τον Κλήδονα. Ελάτε μικροί και μεγάλοι και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, τα στιχάκια σας τα αρσίζικα και προσωπικά μικροαντικείμενα «τα ριζικάρια σας» για το κουμνάκι του Κλήδονα. Με τιμή Για το Δ.Σ The post Νέα Μ

Διαβάστε Περισσότερα στο lamianow.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Λαμία: Σήμερα αναβιώνει τα πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα στη Νέα Μαγνησία (Ρεπορτάζ)

Σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου, παραμονή του Γενεθλίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου ώρα 9.00 μ.μ. θα αναβιώσει στη Νέα Μαγνησία το πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα. Απλά, παραδοσιακά, έτσι όπως το έφεραν, το πραγματοποιούσαν και το χαιρόταν, οι πρόγονοί μας, οι Μικρασιάτες τονίζει στον ΛΑΜΙΑ FM-1 ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Χρήστος Μακρής. Θα ανάψουν και […] The post Λαμία: Σήμερα αναβιώνει τα πανάρχαιο έθιμο του Κλήδονα στη Νέα Μαγνησία (Ρεπορτάζ) appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε το στο lamiafm1.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lamianow.gr

«Θρυλικό» break στην Βαρκελώνη

Λαμία : “Που πήγαν 16.5 εκατομμύρια ευρώ;” – διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη δημοτική αρχή ανακοίνωσε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Βίντεο)

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Στα ύψη η τιμή των πρώιμων κερασιών από το Φραντζή / Τι λέει ο Πρόεδρος των παραγωγών – BINTEO

Στα ύψη η ενδοοικογενειακή βία στην Εύβοια: Μόνο στη Χαλκίδα σημειώθηκαν 22 περιστατικά – ΒΙΝΤΕΟ

Τσικνής: “Θα έπρεπε να είναι εκτός πινάκων ο Κατσικογιάννης – Μας γυρίζει στα πέτρινα χρόνια η σημερινή διαιτησία”