Άμφια κεντημένα από «παιδικά χέρια» το δώρο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Βαρθολομαίο
12:00 - 13/07/2022
Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων περιγράφοντας το δώρο που έδινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε αμηχανία αφού έκανε αναφορά στην παιδική εργασία στην Ινδία λέγοντας πως μόνο παιδικά χέρια θα μπορούσαν να κεντήσουν κάτι τόσο λεπτομερές.
Το άρθρο Άμφια κεντημένα από «παιδικά χέρια» το δώρο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Βαρθολομαίο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Άμφια κεντημένα από «παιδικά χέρια» το δώρο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Βαρθολομαίο
Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων περιγράφοντας το δώρο που έδινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε αμηχανία αφού έκανε αναφορά στην παιδική εργασία στην Ινδία λέγοντας πως μόνο παιδικά χέρια θα μπορούσαν να κεντήσουν κάτι τόσο λεπτομερές
Μία αρχιερατική στολή από ινδικό ύφασμα, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, διακοσμημένη με βυζαντινά και κατασκευάστηκε στην Ιταλία και δόθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως δώρο στα θυρανοίξια του ναού του Οσίου Παισίου στα Ιωάννινα, ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» στα Ιωάννινα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μητροπολίτης Μάξιμος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την εν λόγω στολή φτιαγμένη με βυζαντινή τεχνοτροπία, αναφέροντας ότι τέτοια κεντήματα δεν γίνονται «παρά μόνο α
Διαβάστε το στο lamianow.gr