Τα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο COVID
15:04 - 25/08/2022
Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό European Journal of Nutrition, αξιολόγησε την πιθανή συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων και του κινδύνου για COVID-19. Παραδείγματα τέτοιων τροφίμων είναι τα κατεψυγμένα γεύματα, τα αναψυκτικά, κάθε είδος fast food καθώς και τα συσκευασμένα τρόφιμα, όπως μπισκότα, κέικ και αλμυρά σνακ. Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19. Τα κύρια σημεία της μελέτης συνοψίζουν οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Ράπτης (καθηγητής Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη), Αναστασία Θανοπούλου (επίκουρη
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Κορωνοϊός: Οι τροφές που αυξάνουν τον κίνδυνο να κολλήσετε COVID-19
Οι διατροφικές συνήθειες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία μας. Ποιες τροφές μας προστατεύουν και ποιες μας εκθέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουμε κορωνοϊό;
Διαβάστε το στο Αλκοόλ: Πότε και για ποιους καρκίνους αυξάνει τον κίνδυνο
Οι άνθρωποι που αυξάνουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν, αυξάνουν και τον κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μεγάλης…Περισσότερα...
Διαβάστε το στο onmed.gr