Σαν σήμερα - 5 Νοεμβρίου

07:02 - 05/11/2022

Γεγονότα 1605: Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας. Οι καθολικοί προσπαθούν να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και ο αρχηγός τους, Γκάι Φοκς, απαγχονίζεται.

Διαβάστε Περισσότερα στο lykavitos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σαν σήμερα 6 Νοεμβρίου 2022

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο. 355: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας, Κωνστάντιος Β’, δίνει τον τίτλο του Καίσαρα στον ανιψιό του, Ιουλιανό, τον μετέπειτα Παραβάτη. 447: Ισχυρός σεισμός καταστρέφει μεγάλα τμήματα των Τειχών της Κωνσταντινούπολης, συμπεριλαμβανομένων 57 πύργων. 1860: Ο Αβραάμ Λίνκολν εκλέγεται 16ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. 1865: Κατά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, το πλοίο «CSS» Shenandoah είναι η τελευταία συνομόσπονδη μονάδα μάχης που παραδίδεται, αφού έκανε το γύρο του κόσμου βυθίζοντας και αιχμαλωτίζοντας 38 άοπλα εμπορικά πλοία της Ένωσης. 1901: Έλληνες φοιτητές διαμαρτύρονται για τη μετάφραση του Ευαγγελίου. Πυρπολούνται εφημερίδες. 1903: Οι

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Τα ζώδια σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Κριός Η αισιοδοξία θα σας κάνει να παρατηρήσετε κάτι νέο που εμφανίζεται στην ζωή σας.

Διαβάστε το στο thebest.gr

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Νοεμβρίου 05/11/2022 Για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως και ξεχάσετε να πείτε «χρόνια πολλά» σε αγαπημένα σας πρόσωπα, σήμερα Σάββατο 5 Νοεμβρίου γιορτάζουν οι Γαλακτίων, Γαλακτίωνας, Γαλάτιος, Γαλάτης, Γαλακτία, Γαλατεία, Γαλάτια, Επιστήμη, Λίνος, Λίνα, Σιλβανός, Σιλβάνα, Σιλβανή, Σίλβια, Σίλβα.

Διαβάστε το στο filathlos.gr

Ο καιρός για σήμερα Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε το στο patrasevents.gr

Σαν Σήμερα Σάββατο 05/11

ΓΕΓΟΝΟΤΑ 1605 Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας. Οι καθολικοί προσπαθούν να ανατινάξουν το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Το σχέδιο αποκαλύπτεται και ο αρχηγός τους, Γκάι Φοκς, απαγχονίζεται. 1815 Η Αγγλία και η Ρωσία υπογράφουν στο Παρίσι ειδική συνθήκη, σύμφωνα με την οποία τα Επτάνησα τίθενται υπό την προστασία της Αγγλίας με την ονομασία Ηνωμέναι Πολιτείαι των Ιονίων Νήσων. […] The post Σαν Σήμερα Σάββατο 05/11 appeared first on Empisteutiko.gr.

Διαβάστε το στο empisteutiko.gr

Σαν σήμερα 5 Νοεμβρίου 2022

1959: Απελευθερώνεται από τον Καραμανλής ο «χασάπη της Θεσσαλονίκης», ο τελευταίος ναζί που κρατούνταν στην Ελλάδα, ο Μαξ ΜέρτενΔιαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr

Διαβάστε το στο eretikos.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ lykavitos.gr

Αντιδράσεις για το λουκέτο και τη μεταφορά του πρωτοδικείου του Μεσολογγίου

Λόττο: Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης της Τετάρτης

Μυστήριο με μάρκες 2.000 ετών που βρήκαν οι αρχαιολόγοι – Έχουν ελληνικά γράμματα

Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Χάθηκαν δύο «χρυσοί» βαθμοί στο Βικελίδης

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Κακός Παναθηναϊκός, στο +4 η ΑΕΚ (video)

FBI: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, παρόμοια με αυτή του Ισλαμικού Κράτους στη Μόσχα