ΥΠΕΞ για Τζιτζικώστα: Καταδικάζουμε την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

17:52 - 05/11/2022

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. Σε αυτήν αναφέρονται τα εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα. Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον. Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το το

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία

Ύστερα από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση 

Διαβάστε το στο

Τζιτζικώστας: Η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία άρθηκε ύστερα από παρέμβαση της ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης

Για απαράδεκτο γεγονός μίλησε ο περιφερειάρχης 

Διαβάστε το στο

Τζιτζικώστας: Η Τουρκία ήρε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όμως επιστρέφω στην Ελλάδα

Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρική Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία...

Διαβάστε το στο Zougla

Απόστολος Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία

Για απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία μιλά ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Twitter για το αδιανόητο συμβάν. «Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην […] Το άρθρο Απόστολος Τζιτζικώστας: Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.

Διαβάστε το στο eleftherostypos.gr

ΥΠΕΞ για Τζιτζικώστα: Απαράδεκτη και καταχρηστική η απαγόρευση εισόδου του στη Σμύρνη

Να δώσει εξηγήσεις η Τουρκία ζητά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Διαβάστε το στο thetoc.gr

Δένδιας για Τζιτζικώστα: Αντιδράσαμε άμεσα στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών ταξίδεψε στο εξωτερικό και τον συνόδευσε στην επιστροφή του στην Ελλάδα

Διαβάστε το στο news.gr

Απόστολος Τζιτζικώστας: «Αδιανόητη η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης

Την καταδίκη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μετά την πρόκληση των Τούρκων να μην επιτρέψουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα να εισέλθει στη γείτονα χώρα, προκειμένου συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση. Έχοντας στο πλευρό του τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε σχετικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr

Ευρωπαϊκές αντιδράσεις από την απαγόρευση εισόδου στην Σμύρνη στον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα

Διαστάσεις -και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης- λαμβάνει η υπόθεση της καταχρηστικής κράτησης και απαγόρευσης εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη. Οι “εξηγήσεις” των τουρκικών αρχών ότι όλα έγιναν εξαιτίας της “συνωνυμίας” του Απ. Τζιτζικώστα με προσώπου που είχε περιορισμό εισόδου στην Τουρκία δεν έπεισαν, πολύ περισσότερο δε, δεν πείθει τον ίδιο ο χαρακτηρισμός της κράτησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ως “φιλοξενία”. Iμάμογλου: Σοβαρό επεισόδιο Η ερμηνεία της τουρκικής πλευράς περί τεχνικού προβλήματος, το οποίο όταν λύθηκε άνοιξε την πόρτα της Τουρκίας στον έλληνα περιφερειάρχη, αλλά ήταν πλέον πολ

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsbeast.gr

Δύο σεισμικές δονήσεις 2,9 και 2,7 Ρίχτερ βορειοανατολικά της Ραφήνας – Με διαφορά 7 λεπτών

Επιδρομή drones της Ουκρανίας προκάλεσε ζημιά σε δυο πλοία στη νότια Ρωσία

Τυρόπιτα στην τοστιέρα με κίτρινα τυριά

Καραμελωμένο κοτόπουλο

Ώρα αποφάσεων στον Παναθηναϊκό – Να «θυσιαστούν» Σιώπης, Μπακασέτας και 12 μεταγραφές!

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στη Λαμία: Εγκαινιάζει το κέντρο Καινοτομίας