Αλλάζει η Σιγκαπούρη: Το κοινοβούλιο ακύρωσε νόμο που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία

13:08 - 29/11/2022

Το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης ακύρωσε σήμερα νόμο που ποινικοποιούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και χρονολογούνταν από την εποχή της αποικιοκρατίας. Το άρθρο Αλλάζει η Σιγκαπούρη: Το κοινοβούλιο ακύρωσε νόμο που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.

Διαβάστε Περισσότερα στο el.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Σιγκαπούρη: Ακυρώθηκε νόμος που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία

Από την εποχή της αποικιοκρατίας χρονολογείται ο νόμος που ποινικοποιούσε τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στη Σιγκαπούρη, ο οποίος ακυρώθηκε. Ο νόμος αυτός, τον οποίο η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ είχε καταγγείλει ότι κάνει διακρίσεις και στιγματίζει τους ομοφυλόφιλους, προέβλεπε ανώτατη ποινή δύο ετών φυλάκιση, αν και δεν είχε εφαρμοστεί ποτέ. «Είμαι χαρούμενος που τελικά έγινε», δήλωσε ο Τζάστιν, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του. Μετά την κατάργηση αυτού του «απαρχαιωμένου» νόμου έχω «έναν λιγότερο λόγο να κρύβω ποιος είμαι», πρόσθεσε. «Αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα για την εξάλειψη των κοινωνικών και θρησκευτικών προκαταλήψεων εις

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ el.gr

Κολομβία: Οι αντάρτες του ELN κηρύσσουν μονομερή κατάπαυση του πυρός τα Χριστούγεννα

Δολοφόνησαν ακόμα έναν Ρώσο Στρατηγό στη Μόσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ποιά σημεία της Δυτικής Ελλάδας υπάρχουν τα μεγαλύτερα αγροτικά μπλόκα

Super League: Τα χθεσινά παιχνίδια έφεραν αλλαγή συσχετισμών στην κορυφή

Κυβέρνηση για αγρότες: Κανένα αίτημα που αντιβαίνει στις δημοσιονομικές δυνατότητες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

Δυτ. Μακεδονία: Σε 24ωρο αποκλεισμό η Μπάρα Σιάτιστας -Από παρακαμπτήριο ΙΧ και λεωφορεία