Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα – Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

08:08 - 26/03/2023

 Γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα μας επιφέρει η υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στο επίκεντρο της πρότασης βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά – Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ... Περισσότερα To άρθρο Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα – Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Στόχος να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ και συγκεκριμένα το υψηλό αιολικό δυναμικό του Βορρά

Διαβάστε το στο ProtoThema.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα – Το σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και η συμβολή της ΕΕ

Οφέλη σε γεωπολιτικό, οικονομικό κι ενεργειακό επίπεδο θα έχει η Ελλάδα σε περίπτωση υλοποίησης των προτάσεων που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων. Στο επίκεντρο της πρότασης βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά-Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ και συγκεκριμένα το υψηλό αιολικό δυναμικό του Βορρά και αντίστοιχα το πλεονέκτημα του νότου στην ηλιακή ενέργεια. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει πρόταση για απευθείας ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με την Αυστρία και τη Νότια Γερμανία με καλώδιο μέσω Αλβανίας και δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε το στο Newsbeast.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα μας επιφέρει η υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στο επίκεντρο της πρότασης βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά - Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων Το άρθρο Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.

Διαβάστε το στο paraskhnio.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις στην ΕΕ

Πολλαπλά φαίνεται να είναι τα οφέλη για την Ελλάδα με την υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής…Περισσότερα...

Διαβάστε το στο Cnn.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα - Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Στο επίκεντρο της πρότασης Μητσοτάκη βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά - Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ και συγκεκριμένα το υψηλό αιολικό δυναμικό του Βορρά και αντίστοιχα το πλεονέκτημα του νότου στην ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε το στο Skai.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις και η συμβολή της ΕΕ

Γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα μας επιφέρει η υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Στο επίκεντρο της πρότασης βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά – Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων […] Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις και η συμβολή της ΕΕ on BLUE SKY.

Διαβάστε το στο blueskytv.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Γεωπολιτικά, οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα μας επιφέρει η υλοποίηση των προτάσεων για αναβάθμιση των διευρωπαϊκών ενεργειακών δικτύων που κατέθεσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Διαβάστε το στο matrix24.gr

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα – Η συμβολή της ΕΕ και το ελληνικό σχέδιο για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις

Στο επίκεντρο της πρότασης Μητσοτάκη βρίσκεται η ενίσχυση των διασυνδέσεων στον άξονα Βορρά - Νότου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο το δυναμικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ΕΕ και συγκεκριμένα το υψηλό αιολικό δυναμικό του Βορρά και αντίστοιχα το πλεονέκτημα του νότου στην ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε το στο pagenews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsit

Γιάννης Πλούταρχος για Αρναούτογλου: Δεν με έχει καλέσει στην εκπομπή του

Πλάκωσαν στο ξύλο τον Sin Boy σε κομμωτήριο την ώρα που έκανε live μετάδοση

Βαλτιμόρη: Ακόμα και στα 4 δισ. ευρώ το κόστος των συνεπειών του ναυαγίου του Dali – «Αδιανόητο» το έργο ανοικοδόμησης

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Εταιρείες Διαχείρισης: Σε λειτουργία μπαίνει την 1η Απριλίου η πλατφόρμα e-servicing

Ζέστη και λιακάδα σε όλη τη χώρα σήμερα