Κυριακή των Βαΐων: Το αγιορείτικο πιάτο που συνήθιζε να φτιάχνει ο Μοναχός Επιφάνιος

14:36 - 09/04/2023

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή. Μία από αυτές είναι η Κυριακή των Βαΐων, η οποία είναι Δεσποτική εορτή, αφιερωμένη δηλαδή στον επίγειο βίο του Ιησού, οπότε οι πιστοί καταναλώνουν και πάλι ψάρι, λάδι και κρασί. Το dogma.gr σας προτείνει μία αγιορείτικη συνταγή με ροφό και άσπρη σάλτσα, την οποία συνήθιζε να φτιάχνει ο Μοναχός Επιφάνιος αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Το άρθρο Κυριακή των Βαΐων: Το αγιορείτικο πιάτο που συνήθιζε να φτιάχνει ο Μοναχός Επιφάνιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

Διαβάστε Περισσότερα στο ekklisiaonline.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ekklisiaonline.gr

Στέψη Βασιλιά Καρόλου Γ’: Ο Όρκος στην Εκκλησία και οι Ορθόδοξοι Ύμνοι (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

ΒΥΡΩΝΑΣ ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την ευωδιαστή Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ της Κυριακής του Παραλύτου

Τελέστηκε το Σαρανταημερο Μνημόσυνο του Γέροντος Εφραιμ Δικαιου

ΛΑΡΙΣΑ: Παράκληση στον Άγιο Νικηφόρο τον λεπρό στις 17 ΜαΪου – Εσπερινό κήρυγμα

Εορτολόγιο Κυριακή 7 Μαΐου 2023