Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος – Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
01:24 - 14/04/2023
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι η γιορτή του Αγίου Αριστάρχου Αποστόλου, της Αγίας Θωμαΐδος μάρτυρος ενώ γιορτάζει και ο Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν Καλύμνω.Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και είναι η γιορτή του Αγίου Αριστάρχου Αποστόλου, της Αγίας Θωμαΐδος μάρτυρος ενώ γιορτάζει και ο Όσιος Σάββας ο Νέος ο εν Καλύμνω.Γιορτάζουν οι: Αρίσταρχος Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη * * Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που γιορτάζει αυτό το όνομα. Ανατολή ήλιου: 06:51 Δύση ήλιου: 19:59 Διάρκεια […]
Διαβάστε Περισσότερα στο thecaller.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος
«Χθες, Μεγάλη Παρασκευή, πήγα στον Επιτάφιο. Κάποτε να μου θυμίσεις να σου πω την ιστορία των Επιταφίων μου. Λογάριασαν πολύ στη ζωή μου. Σε κάθε κόχη που έστριβα, έβλεπα χθες,…
Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Διαβάστε το στο naftemporiki.grΜεγάλη Παρασκευή: Ποιο γεγονός τιμάμε σήμερα
Όπως γίνεται από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, κάθε απόγευμα ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. Έτσι, λοιπόν, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Εκκλησία τιμά τα γεγονότα του Μεγάλου Σαββάτου.
Το άρθρο Μεγάλη Παρασκευή: Ποιο γεγονός τιμάμε σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.grΜεγάλη Παρασκευή: H κορύφωση του θείου δράματος
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας. Η μέρα που κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού και γίνεται η σταύρωση του το ξημέρωμα τις ίδιας μέρας.
Το άρθρο Μεγάλη Παρασκευή: H κορύφωση του θείου δράματος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
Διαβάστε το στο ekklisiaonline.grΜεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος – Ο συμβολισμός
Τι συμβολίζει η Μεγάλη Παρασκευή - Ακούστε τι λέει ο καθηγητής εκκλησιαστικής ιστορίας Δημήτριος Μόσχος
Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.
Διαβάστε το στο sportime.gr