Γιατί τρώμε μαγειρίτσα
11:44 - 15/04/2023
Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι. Σκοπός του εδέσματος αυτού είναι να προετοιμάσει κατάλληλα το στομάχι του πιστού για την αυριανή κατανάλωση κρέατος μετά από την αποχή(νηστεία).Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Eretikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα στο eretikos.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το βράδυ μετά την Ανάσταση
Πέρα όμως από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα υπάρχει και ένα άλλος λόγος πιο διατροφικός που τρώμε μαγειρίτσα μετά την Ανάσταση.
Διαβάστε το στο Gazzetta