Οι ΗΠΑ «βαθιά ανήσυχες» για απόφαση Ισραήλ να εποικίσουν Εβραίοι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την απόφαση του Ισραήλ να επιτρέψει ανέγερση νέων κατοικιών εποίκων στα κατεχόμενα
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «βαθιά ανήσυχη» για την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει την ανέγερση περίπου 5.700 επιπλέον οικιστικών μονάδων για εβραίους εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε χθες Δευτέρα εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.
Ο Μάθιου Μίλερ τόνισε κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης διαπιστευμένων συντακτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν έχουν καταστήσει σαφές, κατ’ ιδίαν και δημόσια, σε ομολόγους τους πως η Ουάσιγκτον εναντιώνεται στην απόφαση.
Δυνάμει του διεθνούς δικαίου, όλοι οι οικισμοί σε εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 είναι παράνομοι. Η παρουσία τους αποτελεί θεμελιώδες άλυτο ζήτημα στην ισραηλινοπαλαιστινι
Διαβάστε το στο militaire.gr