Το Ευαγγέλιο της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου 2024 – Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

13:09 - 22/02/2024

Ευαγγέλιο: ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΙΓ´ 1 – 9 – 1 Και εκπορευομένου αυτού εκ του ιερού λέγει αυτώ είς των μαθητών αυτού· Διδάσκαλε, ίδε ποταποί λίθοι και ποταπαί οικοδομαί. 2 και ο Ιησούς αποκριθείς είπεν αυτώ· Βλέπεις ταύτας τας μεγάλας οικοδομάς; ου μη αφεθή ώδε λίθος επί λίθον ός ου μη καταλυθή. 3 Και καθημένου αυτού […]

Διαβάστε Περισσότερα στο vimaorthodoxias.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ

Γιορτή σήμερα 23 Φεβρουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης

Εορτολόγιο: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα. 23 Φεβρουαρίου: Άγιος Πολύκαρπος Επίσκοπος Σμύρνης - Ο Άγιος Πολύκαρπος γεννήθηκε περί το 80 μ.Χ. από ευσεβείς και φιλόθεους γονείς, τον Παγκράτιο και τη Θεοδώρα, που είχαν εγκλειστεί στη φυλακή για την πίστη του Χριστού, και βαπτίσθηκε Χριστιανός σε νεαρή ηλικία. Υπήρξε μαζί με τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο (βλέπε 20 Δεκεμβρίου) μαθητής του Ευαγγελιστή Ιωάννη. Λίγο πριν αναχωρήσει από τον πρόσκαιρο αυτό βίο ο Άγιος Βουκόλος, Επίσκοπος Σμύρνης (βλέπε 6 Φεβρουαρίου), χειροτόνησε μετά των Αγίων Αποστόλων, ως διάδοχό του, τον Άγιο Πολύκαρπο και μετά κ

Διαβάστε το στο tilegrafimanews.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ vimaorthodoxias.gr

Το Ευαγγέλιο της Τρίτης 29 Ιουλίου 2025 – Άγιος Καλλίνικος

Να λες: «Να, τα ηνία Θεέ μου. Οδήγα εσύ. Εγώ δεν έχω δύναμη. Όπου θέλεις πάρε με»

16 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος

Ναύπλιο – πανσέληνος Μαΐου: το «φεγγάρι των λουλουδιών»

Θεία Λειτουργία στην Αρμάχα Πεδιάδος

14 Μαΐου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ισίδωρος που Μαρτύρησε στη Χίο