Οι εντατικολόγοι γιορτάζουν τα 50 χρόνια εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα

18:36 - 03/11/2024

Πριν ακόμη δούμε ολοκληρωμένες – σύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα μας, κάποιοι πρωτοπόροι πριν πενήντα (50) περίπου χρόνια ξεκίνησαν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε ασθενείς (κυρίως ενήλικες) με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Ιστορικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η προσπάθεια δημιουργίας Μονάδων Εντατικής Θεραπείας τόσο στα άλλα (δυτικά τότε) ευρωπαϊκά κράτη, όσο και ... Περισσότερα To άρθρο Οι εντατικολόγοι γιορτάζουν τα 50 χρόνια εντατικής θεραπείας στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε Περισσότερα στο Newsit
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsit

«Μασάζ» Τσιάρα σε «γαλάζιους» βουλευτές στην Πειραιώς – Ανταλλαγή αιχμών και διαβεβαιώσεις για ομαλοποίηση πληρωμών σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»

Κατάσχεση αμερικανικών assets στη Ρωσία ζητούν εισαγγελείς στη Μόσχα

Δήμος Αναστασιάδης: «Η Τζένη Θεωνά είναι ένας άγγελος, μια εκπληκτική μητέρα, μια ταλαντούχα ηθοποιός»

GNTM: Η Κατερίνα Σαλακά και οι Τάσος Τσιλίκουνας και Στρατής Μπέης του First Dates «εισβάλλουν» απόψε στο σπίτι

Απατεώνες επικαλούνται 2 ελληνικά δημόσια μαιευτήρια σε fake αναρτήσεις – Η ανακοίνωση των νοσοκομείων