Η ευκολότερη και νοστιμότερη φακοσαλάτα
07:02 - 02/05/2025
Οι φακές είναι άριστη πηγή πρωτεϊνών, καθώς περιέχουν περίπου 9 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 100 γραμμάρια. Αυτό τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεϊνών στη διατροφή τους, αποφεύγοντας ζωικές πηγές. Οι φακές είναι χαμηλές σε λίπος και πλούσιες σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, ενώ είναι ιδιαίτερα καλή πηγή σιδήρου – ιδίως ο συνδυασμός με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα εσπεριδοειδή και οι πιπεριές, βελτιώνει την απορρόφησή του. Υλικά (2 μερίδες) Για τη σος Εκτέλεση Διατροφική αξία ανά μερίδα *Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr