Χαλούμι με αβοκάντο
07:02 - 31/05/2025
Το χαλούμι είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται είτε από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος είτε αποκλειστικά από αιγοπρόβειο. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό στους χορτοφάγους, ενώ περιέχει πολύτιμα μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σελήνιο και ιώδιο. Αποτελεί επίσης καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως φολικό οξύ, Β12 και Β2, καθώς και βιταμίνης Α. Αν και περιέχει σχετικά υψηλά ποσοστά λιπαρών και αλατιού, με μέτρο και σωστή συχνότητα κατανάλωσης μπορεί να ενταχθεί άνετα σε μια ισορροπημένη διατροφή. Υλικά (1 μερίδα) Εκτέλεση Διατροφική αξία ανά μερίδα *Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ
Διαβάστε Περισσότερα στο Newsbeast.gr
Για οποιαδήποτε επικοινωνία παρακαλούμε στείλτε στο info@taxidromos.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Newsbeast.gr