Ιερουσαλήμ: Βρέθηκε εκκλησία αφιερωμένη σε ανώνυμο μάρτυρα στους Αγίους Τόπους (φώτο)
17:28 - 23/10/2019
Οι ανασκαφές έφεραν στο φως δάπεδα με μεγάλα μωσαϊκά και πολύχρωμες τοιχογραφίες. Ο ναός είναι αφιερωμένος σε άγνωστο μάρτυρα. Τι εκτιμούν οι ερευνητές.
Μια εκκλησία της βυζαντινής εποχής αφιερωμένη σ’ έναν ανώνυμο μάρτυρα ήρθε στο φως κοντά στην Ιερουσαλήμ έπειτα από ανασκαφές που διήρκεσαν τρία χρόνια, ανακοίνωσαν σήμερα ισραηλινοί ερευνητές.
Οι ανασκαφές έφεραν στο φως δάπεδα διακοσμημένα με μεγάλα μωσαϊκά που απεικονίζουν πουλιά, καρπούς και φυτά, πολύχρωμες τοιχογραφίες και μια περίεργη ελληνική επιγραφή που έχει μπερδέψει τους ερευνητές.
«Βρήκαμε μια επιγραφή στο προαύλιο της εκκλησίας που αφιερώνει αυτόν τον χώρο στη μνήμη ενός ‘ενδόξου μάρτυρος’», λέει ο Μπενιαμίν Στόρτσαν, ο οποίος διηύ
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr