Σήμερα τοποθετούνται οι Έλληνες επιστήμονες για τη χρήση μάσκας - Ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικής χρήσης από τον ΠΟΥ
06:49 - 09/04/2020
Σήμερα αναμένεται η ελληνική θέση σχετικά με την ευρεία ή μη χρήση της μάσκας στον γενικό πληθυσμό, θέση που θα ανακοινωθεί από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό, Σωτήρη Τσιόδρα, μετά την έκτακτη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων.
Ο καθηγητής παρέθεσε την Τετάρτη τις τοποθετήσεις για το θέμα τόσο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όσο και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).
Ειδικότερα, και όπως ανέφερε ο καθηγητής, ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος στο μήνυμά του για τη χρήση ή μη της μάσκας και άφησε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της επιδημίας σε μια χώρα και σε συγκεκριμένο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr