Ισημερινός: Τριπλασιάστηκαν οι θάνατοι - Αυξήθηκαν κατά 200% οι νεκροί το τελευταίο 15νθημερο λόγω κορωνοϊού
07:19 - 17/04/2020
Κατά 200% αυξήθηκαν οι θάνατοι το τελευταίο 15νθήμερο στη Γουάγιας και την πρωτεύουσά της Γουαγιακίλ λόγω κορωνοϊού. Αξιωματούχος ενημέρωσε ότι οι νεκροί ξεπέρασαν τους 6.700 το μήνα.
Πριν από την πανδημία, το πρώτο κρούσμα της οποίας εντοπίστηκε την 29η Φεβρουαρίου, στην επαρχία Γουάγιας, στις ακτές του Ισημερινού στον Ειρηνικό Ωκεανό (νοτιοδυτικά), καταγράφονταν κατά μέσον όρο 2.000 θάνατοι τον μήνα.
Όμως «κατά τη διάρκεια 15 ημερών τον Απρίλιο, είχαμε 6.703 θανάτους», είπε χθες Πέμπτη ο Χόρχε Γουάτεδ, που έχει επιφορτιστεί από την κυβέρνηση να διαχειριστεί την κρίση στην επαρχία.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μέσω βιντεοδιάσκεψης ο Γουάτεδ τόνισε πως ανάμεσα στους νεκρούς
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr