Γερμανία: Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τον κορωνοϊό και μειώνουν τις ώρες και τις αποδοχές των εργαζομένων
10:28 - 23/04/2020
Βάσει της ρύθμισης οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων τους όσο διαρκεί η κρίση. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τη ρύθμιση αυτή εκμεταλλεύθηκαν ευρέως οι βιομηχανίες στη Γερμανία, περιλαμβανομένων των αυτοκινητοβιομηχανιών.
Το Ifo αναφέρει ότι περίπου το 18% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα επιθυμεί να προχωρήσει σε απολύσεις ή να μην ανανεώσει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ το 15% αναγκάστηκε να σταματήσει εντελώς την παραγωγή.
Εξάλλου οι επιχειρήσεις εκτίμησαν ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και την κοινωνική ζωή που έχουν στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της covid-19 θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις μήνες.
Πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας η οικο
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr