Κάλιο: Δείτε τι προσφέρει στον οργανισμό και σε ποιες τροφές θα το βρείτε
13:13 - 28/05/2020
Όπως είναι ευρέως γνωστό, το σπανάκι, τα καρότα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες είναι μερικά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο. Μάλιστα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, διαπιστώθηκε πως πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερες ποσότητες από αυτά καθώς αποτελούν «ασπίδα» για τις καρδιακές παθήσεις.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια με χαμηλό διαιτητικό κάλιο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αγγειακή ασβεστοποίηση. Αυτή σύμπτωμα της αθηροσκλήρωσης και παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
Η αύξηση του καλίου στο αίμα έδειξε ότι μειώνει την αγγειακή ασβεστοποίηση στα ποντίκια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η ερευνητική ομάδα, με
Διαβάστε Περισσότερα στο pronews.gr