Το κάλιο σώζει την καρδιά - Σε ποιες τροφές υπάρχει
06:33 - 29/05/2020
Το σπανάκι, τα καρότα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες είναι μερικά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο.
Σύμφωνα με μια μελέτη, πρέπει να τρώμε περισσότερες ποσότητες από αυτά. Ο λόγος; Επειδή μας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.
Καρδιά - Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια με χαμηλό διαιτητικό κάλιο είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν αγγειακή ασβεστοποίηση. Αυτή σύμπτωμα της αθηροσκλήρωσης και παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.
Η αύξηση του καλίου στο αίμα έδειξε ότι μειώνει την αγγειακή ασβεστοποίηση στα ποντίκια. Αυτό υποδηλώνει ότι μια διατροφή πλούσια σε κάλιο βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον δρ. Yabing Chen, καθηγητή παθο
Διαβάστε Περισσότερα στο thestival.gr