WaPo: Αυτός ο άνθρωπος «κάρφωσε» τον αλ Μπαγκντάντι
17:48 - 30/10/2019
ΚΟΣΜΟΣ
Άνθρωπος από «σπλάχνα» του «Χαλιφάτου του Τρόμου» φαίνεται ότι αποτέλεσε το πρόσωπο-κλειδί που οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες και τις επίλεκτες δυνάμεις του στρατού των ΗΠΑ στο κρυσφήγετο του ηγέτη του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.
Σύμφωνα με την Washington Post, o πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του «χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, να οργανώνει τις μετακινήσεις στη Συρία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο.
Μάλιστα, σύμφωνά με την αμερικανική εφημερίδα, ο άνθρωπος αυτός ενδέχεται να λάβει το σύνολο ή μέρος της επικήρυξης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων που οι ΗΠ
Διαβάστε Περισσότερα στο topontiki.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ
25 εκατ. δολάρια θα πάρει ο άνθρωπος του «έδωσε» τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι
Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γράφει σήμερα η εφημερίδα Washington Post.
Διαβάστε το στο thebest.gr