#Ορθόδοξη Εκκλησία

Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στις αποφάσεις του Κιέβου για ανεξαρτησία

ekklisiaonline.gr
Η πρώτη αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας να διακηρύξει την “πλήρη ανεξαρτησία” από το Πατριαρχείο Μόσχας ήρθε από τον Εκπρόσωπο Τύπου, Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, ο οποίος με δήλωσή του σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι “εφόσον η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει λάβει εκκλήσεις από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τον Τύπο και το Διαδίκτυο”. Το άρθρο Η πρώτη αντίδραση της Μόσχας στις αποφάσεις του Κιέβου για ανεξαρτησία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:26 28/05/2022

Σχίσμα (;) στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

ekklisiaonline.gr
Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη σχέση της με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία της» από τις ρωσικές πνευματικές αρχές. Το άρθρο Σχίσμα (;) στους κόλπους της Ρωσικής Εκκλησίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:50 28/05/2022

“Πλήρη ανεξαρτησία” από το Πατριαρχείο Μόσχας, διακήρυξε η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία

hellasjournal.com
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας,
23:02 27/05/2022

Νέο πλήγμα στη Μόσχα: Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εγκαταλείπει τον πατριάρχη Κύριλλο

ekklisiaonline.gr
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, που υπαγόταν στο Πατριαρχείο της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη σχέση της με τη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και διακήρυξε την «πλήρη ανεξαρτησία της» από τις ρωσικές πνευματικές αρχές. Το άρθρο Νέο πλήγμα στη Μόσχα: Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εγκαταλείπει τον πατριάρχη Κύριλλο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:38 27/05/2022

Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία: Διακήρυξε την ανεξαρτησία της από το Πατριαρχείο Μόσχας

in.gr
Μέχρι σήμερα η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας υπαγόταν στον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο
22:26 27/05/2022

Νέα Υόρκη: Η Ομογένεια αποχαιρετά τον Πέτρο Γαλάτουλα

otavoice.gr
Σε κλίμα οδύνης και συναισθηματικής φόρτισης η Ομογένεια στις ΗΠΑ αποχαιρετά σήμερα τον μεγάλο Έλληνα και εμβληματική μορφή, Πέτρο Γαλάτουλα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών. Αυτή την ώρα στην Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου, στην Αστόρια πλήθος ομογενών απότισε φόρο τιμής σε μια προσωπικότητα που αφιερώθηκε στην Ομογένεια και στα […]
19:44 26/05/2022

Συνάντηση Βαρθολομαίου με τον Τζορτζ Τσούνη – Στη ΧΑΝΘ ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ProtoThema.gr
Ο πρέσβης των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριαρχείο για την ηγεσία του αυτή την κρίσιμη στιγμή  - Υπογραμμίζει την ισχυρή φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ορθόδοξη Εκκλησία
19:54 25/05/2022

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά

ekklisiaonline.gr
«Η Ορθόδοξη Εκκλησία και η αποστολή της στον κόσμο» είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ως κεντρικός ομιλητής του 3ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς», το οποίο συνδιοργανώνεται από το αυστραλιανό Πανεπιστήμιο Charles Darwin και τα ελληνικά Πανεπιστήμια Αιγαίου και Μακεδονίας. Το άρθρο Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κεντρικός ομιλητής στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:26 25/05/2022

Ειρηνικό συλλείτουργο ιερέων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία και Ουκρανία

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον αρχιμ. Νικάνορα της φιλοξενούσης Μονής, τον ιερομόναχο Θεόφιλο από την αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, τον ιερομόναχο Ζαχαρία από την αδελφότητα της Μονής Τσερνογκόρσκι, τον ιερέα Ιωάννη Μπούρντιν προερχόμενο από το Πατριαρχείο Μόσχας και τον ιερέα Σέργιο Ιζμοντένοφ προερχόμενο από την εν Ουκρανία Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το άρθρο Ειρηνικό συλλείτουργο ιερέων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία και Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:12 24/05/2022

Οπαδοί της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» άρπαξαν ναό της κανονικής Εκκλησίας στην περιφέρεια Κιέβου

ekklisiaonline.gr
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ: Στις 21 Μαΐου 2022 οπαδοί της σχισματικής δομής «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» πραγματοποιήσαν επιδρομική κατάληψη του ναού του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ανήκει στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και βρίσκεται στην κωμόπολη Ιβάνκοφ της περιφέρειας Κιέβου. Αυτά αναφέρονται στον λογαριασμό της ιεράς μονής Ζβερινέτς στο Facebook, μεταδίδει η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων. Το άρθρο Οπαδοί της «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» άρπαξαν ναό της κανονικής Εκκλησίας στην περιφέρεια Κιέβου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:14 24/05/2022

Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ (ΦΩΤΟ)

ekklisiaonline.gr
Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον αρχιμ. Νικάνορα της φιλοξενούσης Μονής, τον ιερομόναχο Θεόφιλο από την αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, τον ιερομόναχο Ζαχαρία από την αδελφότητα της Μονής Τσερνογκόρσκι, τον ιερέα Ιωάννη Μπούρντιν προερχόμενο από το Πατριαρχείο Μόσχας και τον ιερέα Σέργιο Ιζμοντένοφ προερχόμενο από την εν Ουκρανία Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το άρθρο Κυριακή της Σαμαρείτιδος στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:36 24/05/2022

Σκόπια: Αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το Πατριαρχείο Σερβίας

paraskhnio.gr
H Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, αποδέχτηκε το αίτημα της Εκκλησίας των Σκοπίων για Αυτοκεφαλία. Ο Πατριάρχης Σερβίας, Πορφύριος, ο οποίος συλλειτούργησε σήμερα στον καθεδρικό ναό των Σκοπίων με τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Σκόπια ανέφερε: «Κυρίως χάρη στις προσευχές σας αδελφοί και αδελφές, και χάρη στις προσευχές όλων των Αγίων, ήρθε η ενότητα. Το άρθρο Σκόπια: Αναγνώρισε την Αυτοκεφαλία της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος το Πατριαρχείο Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
18:10 24/05/2022

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά διοργανώνεται στο Ντάργουιν της Αυστραλίας

grtimes.gr
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνδιοργανώνει, μαζί με τα Πανεπιστήμια Charles Darwin και Αιγαίου, το 3ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς III». Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, τόσο με φυσική όσο και με εξ αποστάσεως συμμετοχή, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, το Ντάργουιν, από την Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 και σε αυτό θα συμμετάσχουν περί τους 60 ακαδημαϊκούς και ερευνητές από την Αυστραλία, την Ευρώπη, την Αφρική, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Δύο από τους κύριους ομιλητές θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος με θέμα: «Ορθόδοξη Εκκλησία και Ελληνική Διασπορά: Ιστορική επισκόπ
14:04 24/05/2022

Βήμα-βήμα επιστρέφει η ενότητα στα Βαλκάνια

ekklisiaonline.gr
Στα 1967, η Εκκλησία των Σκοπίων αποσχιματίσθηκε από το Πατριαρχείο της Σερβίας και αυτοκηρύχθηκε Αυτοκέφαλη με τον τίτλο «Μακεδονική Ορθοδοξη Εκκλησία» (ΜΟΕ). Αρκετά χρόνια μετά, μόλις στα 2009, συμπεριέλαβε στον ήδη υπάρχοντα τίτλο της την προσθήκη «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος» («Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος»), πλην, όμως, δεν έτυχε της εκκλησιαστικής αναγνωρίσεως από καμία Εκκλησία στην ορθόδοξη κοινότητα. Το άρθρο Βήμα-βήμα επιστρέφει η ενότητα στα Βαλκάνια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:24 24/05/2022

Το Πατριαρχείο Γεωργίας τίμησε τον Απόστολο Σίμωνα Κανανίτη και την «Ημέρα της Αμπχαζίας»

ekklisiaonline.gr
Την Ημέρα Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη εόρτασε σήμερα 23 Μαΐου η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Απόστολος κήρυξε τον Χριστιανισμό στη δυτική Γεωργία και μαρτύρησε στην Αμπχαζία. Ο χώρος ανάπαυσής του βρίσκεται στο Κομάν, κοντά στο Σουκούμι. Το άρθρο Το Πατριαρχείο Γεωργίας τίμησε τον Απόστολο Σίμωνα Κανανίτη και την «Ημέρα της Αμπχαζίας» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:22 23/05/2022

Αναβρασμός στο Άγιο Όρος: “Ιερός πόλεμος” στην Ορθόδοξη Εκκλησία

ekklisiaonline.gr
Ιερός Πόλεμος ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη μια και το Πατριαρχείο Μόσχας από την άλλη, με την κόντρα να μεταφέρεται τις τελευταίες ημέρες στο Άγιο Όρος. Το άρθρο Αναβρασμός στο Άγιο Όρος: “Ιερός πόλεμος” στην Ορθόδοξη Εκκλησία εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:08 23/05/2022

Οι «Ισαπόστολοι» Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, η σημασία του «εν τούτω νίκα» και τα λόγια της βαπτίσεως

ekklisiaonline.gr
Στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητέρας του Ελένης, τους οποίους ονομάζει «Ισαποστόλους» ακριβώς για το μεγάλο έργο που προσέφεραν, το οποίο σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, με δεδομένες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ελληνισμός, η ορθοδοξία αλλά και ο κόσμος εν γένει. Το άρθρο Οι «Ισαπόστολοι» Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη, η σημασία του «εν τούτω νίκα» και τα λόγια της βαπτίσεως εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
09:54 21/05/2022

21 Μαΐου: Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ekklisiaonline.gr
Στις 21 Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του ρωμαίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ του Μεγάλου και της μητέρας του, Ελένης. Το άρθρο 21 Μαΐου: Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
08:38 21/05/2022

Επίσκεψη εκπροσώπων θρησκευμάτων της Αλβανίας στο Βατικανό και στη Ρώμη

ekklisiaonline.gr
Επίσκεψη εκπροσώπων θρησκευμάτων της Αλβανίας στο Βατικανό και στη Ρώμη. Του π. Ηλία Μάκου. Το Κέντρο Διαθρησκειακής Συνεργασίας Ελμπασάν, στο οποίο συμμετέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, οργάνωσε επίσκεψη στο Βατικανό και στη Ρώμη. Το άρθρο Επίσκεψη εκπροσώπων θρησκευμάτων της Αλβανίας στο Βατικανό και στη Ρώμη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
03:00 21/05/2022

Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και όσων έχουν ανάγκη

ekklisiaonline.gr
Η εν Ρουμανία Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει την προσφορά της σε όσους έχουν ανάγκη. Εκτενής είναι ανθρωπιστική της δράση για την υποστήριξη των προσφύγων της Ουκρανίας, αλλά και η φιλανθρωπική της δράση όπως την παροχή δωρεάν ιατρικής περίθαλψης σε οικογένειες που ζουν σε απομονωμένα χωριά. Το άρθρο Η εν Ρουμανία Εκκλησία στο πλευρό προσφύγων και όσων έχουν ανάγκη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:04 19/05/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load