#Πάνος Αμυράς

Βραβεία Μπότση: Διάκριση για τον διευθυντή του Ε.Τ. Πάνο Αμυρά

eleftherostypos.gr
Τους δημοσιογράφους που ξεχώρισαν για το ήθος τους και τον επαγγελματισμό τους βράβευσε χθες, σε μια σεμνή τελετή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, το Iδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση. Με το βραβείο του Ιδρύματος τιμήθηκε ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου Πάνος Αμυράς, για την αντικειμενική και με πληρότητα κάλυψη επί 37 έτη […] Το άρθρο Βραβεία Μπότση: Διάκριση για τον διευθυντή του Ε.Τ. Πάνο Αμυρά εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
22:50 26/05/2022

Το κλειδί της σταθερότητας

eleftherostypos.gr
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ πλειοδοτεί σε υποσχέσεις και θεωρεί ότι η Ελλάδα υστερεί έναντι των εταίρων της στα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, η αξιωματική αντιπολίτευση πόνταρε στο σύνθημα για την «ύφεση Μητσοτάκη» και... The post Το κλειδί της σταθερότητας appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
16:36 28/03/2022

Ασπίδα προστασίας για την ελληνική οικονομία

eleftherostypos.gr
Οικονομικοί αναλυτές, αλλά και κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν ότι εάν δεν είχε μεσολαβήσει η περίοδος της πανδημίας, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα είχαν κατατάξει ήδη την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Σε σύγκριση με το 2015, όταν η χώρα μας βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού με την «περήφανη διαπραγμάτευση»,... The post Ασπίδα προστασίας για την ελληνική οικονομία appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:56 26/03/2022

Ο γρίφος του κατώτατου μισθού

eleftherostypos.gr
Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού με εφαρμογή από την 1η Μαΐου ως ένα «μέρισμα» προς τους εργαζoμένους για την υψηλή ανάπτυξη που κατέγραψε η χώρα μας το 2021. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θέτει νέα δεδομένα για την οικονομία, καθώς οι... The post Ο γρίφος του κατώτατου μισθού appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:38 23/03/2022

Η εκκωφαντική σιωπή του πνευματικού κόσμου

eleftherostypos.gr
Ο Μανώλης Ανδρουλάκης δεν είχε ανάγκη από δημοσιότητα και επαίνους. Ως πρόξενος στη Μαριούπολη και τελευταίος Δυτικός διπλωμάτης στη μαρτυρική αυτή πόλη της Ουκρανίας, έζησε τη φρίκη της ρωσικής εισβολής και έκανε τα πάντα για να σώσει τις ζωές Ελλήνων ομογενών οργανώνοντας αποστολές σε ασφαλή εδάφη. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Δεν... The post Η εκκωφαντική σιωπή του πνευματικού κόσμου appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:56 22/03/2022

Οχι σε περιττές αβεβαιότητες

eleftherostypos.gr
Στις δημοσκοπήσεις των προηγουμένων ημερών η ανησυχία των πολιτών για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία αποτυπώνεται με καθολικό τρόπο. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* ΣΥΜΦΩΝΑ με την έρευνα της GPO για το powergame.gr το 86,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το οικονομικό κλίμα θα επιδεινωθεί, το 73%... The post Οχι σε περιττές αβεβαιότητες appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:12 20/03/2022

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζονται όλα

eleftherostypos.gr
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε για το οικονομικό επιτελείο πολιτικούς που χαρακτηρίζονται από ψυχραιμία, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που τζογάρισε την τύχη της διακυβέρνησής του και κατ’ επέκταση το πολιτικό του μέλλον, παραδίδοντας τα κλειδιά της διαπραγμάτευσης του 2015 στον εκρηκτικό Γιάνη Βαρουφάκη. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Οι αναποδιές που... The post Με ψυχραιμία αντιμετωπίζονται όλα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:24 19/03/2022

Χάνοντας 5,3 δισ. κάθε χρόνο

eleftherostypos.gr
Ενα ζευγάρι μισθωτών με μηνιαία εισοδήματα 2.000 ευρώ προσπαθεί να τα βγάλει πέρα καλύπτοντας τα αυξημένα έξοδα μετακινήσεων, διατροφής και εκπαίδευσης των ανήλικων τέκνων του. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Με βάση τo ετήσιo εισόδημα, που υπολογίζεται κοντά στις 28.000 ευρώ, η πλειοψηφία των μισθωτών μέχρι τώρα έχει μείνει εκτός από τα... The post Χάνοντας 5,3 δισ. κάθε χρόνο appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:52 17/03/2022

Πρώτα μετράς και μετά αποφασίζεις

eleftherostypos.gr
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ζήτησε για άλλη μία φορά από τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές και μάλιστα χωρίς χρονοτριβές, «εδώ και τώρα», όχι τον Μάιο. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Ο ίδιος υποστήριξε ότι, όπως κι αν αλλάξει ο εκλογικός νόμος, το δεύτερο κόμμα δεν... The post Πρώτα μετράς και μετά αποφασίζεις appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:16 16/03/2022

Ακυβερνησία ή σταθερότητα

eleftherostypos.gr
Σχεδόν τρία χρόνια από τις ευρωεκλογές του 2019, που άνοιξαν το δρόμο για την κυριαρχία του K. Μητσοτάκη στις εθνικές κάλπες, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα άνω των 10 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Δεν έχει σημειωθεί ξανά στη σύγχρονη Iστορία ένα κόμμα να κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό... The post Ακυβερνησία ή σταθερότητα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
13:08 15/03/2022

Γιατί δεν παράγουμε σιτάρι;

eleftherostypos.gr
Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αντιληφθήκαμε αμέσως τη σημασία που έχει για κάθε κράτος η εγχώρια παραγωγή σε όλους τους τομείς της οικονομίας και όχι μόνο στην πολεμική βιομηχανία. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Από τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα μέχρι τα φάρμακα και τις πηγές ενέργειας, κάθε παραγωγική μονάδα... The post Γιατί δεν παράγουμε σιτάρι; appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:36 11/03/2022

Ο κόσμος αλλάζει, οι σταθερές παραμένουν

eleftherostypos.gr
Μέσα σε δύο εβδομάδες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία οι αλλαγές που συντελούνται σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο είναι τεκτονικού τύπου. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Δεδομένα δεκαετιών ανατράπηκαν διά παντός, ο πόλεμος αναβίωσε ρήξεις που πιστεύαμε ότι είχαν κλείσει οριστικά με τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι... The post Ο κόσμος αλλάζει, οι σταθερές παραμένουν appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:14 10/03/2022

Σφυρίζοντας αδιάφορα

eleftherostypos.gr
Απορούν πολλοί για την «άκρα του τάφου σιωπή» που παρατηρείται μεταξύ καλλιτεχνών, διανοουμένων, ανθρώπων της τέχνης και άλλων προσωπικοτήτων, οι οποίοι δεν έχουν βρει λέξη για να σχολιάσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Η απάντηση είναι απλή. Αρκετοί από αυτούς έχουν στρατευθεί με το κόμμα και όχι... The post Σφυρίζοντας αδιάφορα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:08 09/03/2022

Οι φίλοι του Πούτιν στον πόλεμο φαίνονται

eleftherostypos.gr
Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και μέσα σε 12 μέρες η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, έχει προλάβει να κηρύξει τον πόλεμο στην Ευρώπη 2-3 φορές. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Αρχικά, απείλησε τη Σουηδία και τη Φινλανδία ότι θα έχουν την τύχη του Κιέβου εάν... The post Οι φίλοι του Πούτιν στον πόλεμο φαίνονται appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:34 08/03/2022

Η Ευρώπη ξύπνησε!

eleftherostypos.gr
Η εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία και οι απειλές της Μόσχας κατά της Δύσης που έφτασαν στο σημείο της χρήσης πυρηνικών όπλων ξύπνησαν την Ευρώπη από έναν μακρύ διπλωματικό και γεωπολιτικό λήθαργο. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ σταθερές δεκαετιών της Ε.Ε. ανατράπηκαν διά παντός. Η Γερμανία, που είχε δομήσει... The post Η Ευρώπη ξύπνησε! appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:38 05/03/2022

Απέναντι σε πόλεμο δεν υπάρχουν «πολυδιάστατες απαντήσεις»

eleftherostypos.gr
Εύλογο το ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα για το εάν η χώρα εγκατέλειψε την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, στέλνοντας αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα και αφελές. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Μεταξύ του χθες, όπου πράγματι κυριαρχούσε το δόγμα της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», και του σήμερα έχει μεσολαβήσει ένας πόλεμος. Ας δει... The post Απέναντι σε πόλεμο δεν υπάρχουν «πολυδιάστατες απαντήσεις» appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:38 03/03/2022

Οταν πέφτουν οι βόμβες, δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα

eleftherostypos.gr
Φανταστείτε τον ηγέτη μιας χώρας (ορίστε όποιον θεωρείτε πιο κοντινό στο παράδειγμα) με διάγγελμά του να προαναγγέλλει εισβολή στη γείτονα, υποστηρίζοντας ότι παράκουσε τις εντολές του για αποστρατιωτικοποίηση και τα σύνορά της πρέπει να αλλάξουν διά των όπλων επειδή προέκυψαν από ιστορικά λάθη του παρελθόντος. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Αυτό πρακτικά... The post Οταν πέφτουν οι βόμβες, δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:10 02/03/2022

Από την Ευρώπη της αφέλειας στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

eleftherostypos.gr
ρΤον περασμένο Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μετά την επισφράγιση της συμφωνίας με την Ελλάδα για την προμήθεια φρεγατών, είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη πρέπει να πάψει να είναι αφελής σε ό,τι αφορά στην προάσπιση των συμφερόντων της, οικοδομώντας τη δική της στρατιωτική ικανότητα. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Τον... The post Από την Ευρώπη της αφέλειας στην κοινή ευρωπαϊκή άμυνα appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
14:52 01/03/2022

Επιστροφή σε ένα σκοτεινό μέλλον

eleftherostypos.gr
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τους Ευρωπαίους, που πίστευαν ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα έβλεπαν ξανά τανκς να αλλάζουν τα σύνορα στις ανατολικές παρυφές της. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Ο ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ του Πούτιν δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία, ο ίδιος στο... The post Επιστροφή σε ένα σκοτεινό μέλλον appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
11:30 27/02/2022

Στη σωστή πλευρά της Iστορίας

eleftherostypos.gr
Το να εγκαλούμε την Ευρωπαϊκή Ενωση για αδράνεια μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία είναι σωστό, αλλά αποτελεί και μια εύκολη ερμηνεία των πραγμάτων. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Ο δυστυχής Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο χθεσινό του δραματικό διάγγελμα, το είπε με πίκρα και... The post Στη σωστή πλευρά της Iστορίας appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:40 26/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load