#Σάββας Σαββόπουλος

Στην Πάτρα ο ψυχίατρος-συγγραφέας Σάββας Σαββόπουλος - Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του "Εμείς και η Ψυχή μας"

thebest.gr
Μία ενδιαφέρουσα όπως προμηνύεται, εκδήλωση διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Γωνιά του Βιβλίου -Παπαχρίστου από κοινού με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 στις 19:30 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής εταιρείας Ωδείο Πατρών στην οδό Ρήγα Φεραίου 7 και Γκότση στην Πάτρα.
12:00 21/03/2024

Αθήνα 9.84: Λέει «όχι στην έμφυλη βία» με 13 podcast

ieidiseis.gr
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ο Αθήνα 9.84 παρουσιάζει 13 σχετικά podcast και στέλνει το δικό του μήνυμα.Ο Αθήνα 9.84 δημιούργησε και παρουσιάζει 13 podcast με θέμα μια, άλλου τύπου, παγκόσμια πανδημία: τη βία κατά των γυναικών, των κοριτσιών και των θηλυκοτήτων. Tην «πιο σοβαρή και επίμονη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία του ανθρώπου». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρόσωπα που πρωτοστάτησαν στο ελληνικό #metoo, πολιτικοί και επιστήμονες, εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων και καλλιτέχνες μιλούν, καθένας και καθεμιά από τον τομέα ή την εμπειρία του, για τις συνθήκες που επωάζουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές, τη βία, τα εγκλήματα, τις γ
18:20 23/11/2021

«Γιατί 21; 12 ερωτήματα»: Πρεμιέρα για τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ την Κυριακή

ieidiseis.gr
«Γιατί 21; 12 ερωτήματα» η νέα εκπομπή της ΕΡΤ. Στο πρώτο επεισόδιο, η Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος αναζητούν απαντήσεις στο ερώτημα «Γιατί γιορτάζουμε το 1821;». Ποιος είναι ο ρόλος της μνήμης στη δημόσια Ιστορία; Η έρευνα αρχίζει από την πρώτη επέτειο, το 1838 και φτάνει έως και σήμερα.  Το νήμα που συνδέει τα 200 χρόνια ζωής του ελληνικού έθνους - κράτους, από την Επανάσταση του 1821 έως και σήμερα, επιχειρεί να ξετυλίξει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Γιατί 21; 12 ερωτήματα», η οποία κάνει πρεμιέρα την προσεχή Κυριακή, λίγες μέρες μετά τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος της εκπομπής, οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρος Τζανετάκος, αναζητο
21:46 23/03/2021

Οι σχέσεις σήμερα είναι επιδερμικές

kathimerini.gr
Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια σε ένα συνέδριο ψυχοσωματικής την περίπτωση μιας καρκινοπαθούς που συνειδητοποιούσε ότι ο καρκίνος έδωσε έναν σκοπό στη ζωή της. Ο Σάββας Σαββόπουλος, ψυχίατρος και ψυχαναλυτής, έφερνε και τότε στην επιφάνεια αυτό το κλινικό υλικό. Το ξαναθυμήθηκα διαβάζοντας το βιβλίο του (εκδόσεις Αρμός) «Επτά παραμύθια ζωής.
08:33 10/12/2019

Ένας ψυχίατρος εξομολογείται: «Ζώντας τον καρκίνο μέσα από τους ασθενείς μου, έγινα καλύτερος άνθρωπος»

thebest.gr
Τις ιστορίες καρκινοπαθών ασθενών του μοιράζεται στο βιβλίο του με τίτλο «Εφτά παραμύθια ζωής» ο ψυχίατρος Σάββας Σαββόπουλος.
16:21 08/11/2019

Ο ψυχίατρος Σάββας Σαββόπουλος παρουσιάζει στην Πάτρα «Επτά παραμύθια ζωής»

thebest.gr
Το βιβλίο «Επτά παραμύθια ζωής- Είναι η νόσος ένα αμετάφραστο μήνυμα;» παρουσιάζει στην Πάτρα ο ψυχίατρος Σάββας Σαββόπουλος.
15:48 31/10/2019

Επτά παραμύθια ζωής - Είναι η Νόσος ένα αμετάφραστο μήνυμα;

slpress.gr
Γράφει ο Σάββας Σαββόπουλος* -  Σε έναν κόσμο που χάνει τα χρώματά του, που γίνεται πιο άπληστος, αφιλόξενος και απειλητικός, γιατί ένα βιβλίο για τους καρκινοπαθείς και την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των ψυχικών καταστάσεων που προκαλεί η νόσος καρκίνος; Ίσως γιατί προσεγγίζοντας τα βαθύτερα άγχη ο ασθενής με τον γιατρό του, δηλαδή την θανάσιμη επίθεση που […] The post Επτά παραμύθια ζωής - Είναι η Νόσος ένα αμετάφραστο μήνυμα; appeared first on slpress.gr.
18:49 11/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load