#Αλλαντικά

Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν κυτταρίτιδα! - Πως να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο (βίντεο)

pronews.gr
Όπως είναι γνωστό, η κυτταρίτιδα )όψη φλοιού πορτοκαλιού) μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, οι ορμόνες, μια αύξηση ή μείωση του βάρους. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις εμφανίζεται χωρίς προφανή αιτία. Σύμφωνα με μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Dermatology, η κυτταρίτιδα είναι εξαιρετικά συχνή και εμφανίζεται στο συντριπτικό 90% των γυναικών. Μπορεί να την εμφανίσει ο οποιοσδήποτε ασχέτως βάρους, ύψους ή ηλικίας. Η κυτταρίτιδα μπορεί να έχει είτε τη χαρακτηριστική όψη του φλοιού πορτοκαλιού, που είναι και η πιο συνηθισμένη, ή να μοιάζει με μικρά «κυματάκια» επάνω στο δέρμα όμοια με τις ρυτίδες. Αυτό το είδος κυτταρίτιδας μάλιστα συγχέεται συχνά με τι
22:11 27/06/2020

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε λοίμωξη από μύκητες

pronews.gr
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε όταν πάσχετε από λοίμωξη μυκήτων;  Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι μύκητες υπάρχουν στους περισσότερους ανθρώπους και φυσιολογικά ελέγχονται από το ανοσολογικό σύστημα και από την βακτηριακή χλωρίδα που υπάρχει στο έντερο. Όταν όμως λαμβάνει χώρα μια αλλαγή στο εσωτερικό περιβάλλον, μειώνονται τα βακτήρια που βοηθούν στη μείωση των μυκήτων και κατά συνέπεια η ανοσολογική αντίδραση. Ο Candida Albicans είναι ένας μύκητας που προκαλεί μια σειρά χρόνιων διαταραχών που γενικά επηρεάζει τα εννέα διαφορετικά συστήματα του σώματος: το πεπτικό, το νευρικό, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το αναπνευστικό, το αναπαραγωγικό, το ουροποιητικό, το ενδοκρινικό
14:32 07/06/2020

Λιστερίωση: Ποιες τροφές είναι πιο πιθανό να την προκαλέσουν; (βίντεο)

pronews.gr
Η λιστερίωση είναι πιο πιθανό να προσβάλλει έγκυες γυναίκες και νεογέννητα, ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ποιες τροφές είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσουν λιστερίωση Μη παστεριωμένο γάλα Το ακατέργαστο είναι το γάλα από οποιοδήποτε ζώο που δεν έχει παστεριωθεί για να σκοτώσει τυχόν επιβλαβή βακτήρια. Το μη παστεριωμένο γάλα μπορεί να περιέχει βακτήρια, όπως η λιστέρια, που μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ σοβαρές λοιμώξεις, ακόμα και θάνατο! Παρόλο που είναι δυνατόν να πάθετε τροφική δηλητηρίαση από πολλά είδη τροφίμων, το μη παστεριωμένο γάλα είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα. Μαλακά τυριά Τα μαλακά τυριά που παρασκευάζονται με μη παστεριωμένο γάλ
17:13 17/05/2020

Βιταμίνη D και κορωνοϊός: Ο Σ.Τσιόδρας επιβεβαιώνει τη σημαντικότητά της - Σε ποιες τροφές τη βρίσκουμε

pronews.gr
Ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια καθιερωμένης του ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, ανέφερε ότι η έλλειψη βιταμίνης D συνδυάζεται με βαρύτερη εκδήλωση της νόσου. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη σημασία της επάρκειας σε βιταμίνη D, που φαίνεται ότι συμβάλλει στην άμυνα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, επικαλούμενες έρευνες που δείχνουν ότι χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης σχετίζονται με βαρύτερη νόσο. Αναλυτικά, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε δεδομένα για τη συσχέτιση χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D με τη βαρύτητα των λοιμώξεων του αναπνευστικού, ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλή ηλιοφάνεια. ​«Εμείς δεν είμαστε από αυτές αλλά, παρόλα αυτά, είναι συγκλονιστικό ότ
09:34 07/05/2020

Aυτές τις τροφές πρέπει να βγάλουμε οπωσδήποτε από την διατροφή μας - Είναι καταστροφικές για τη καρδιά

pronews.gr
Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην υγεία της καρδιάς, καθώς συγκεκριμένες τροφές και ουσίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.Ωστόσο, αν και παρατηρούνται κατά καιρούς διαφοροποιήσεις, οι πάντες συμφωνούν ότι οι παρακάτω τροφές αποτελούν «βραδυφλεγείς βόμβες» για την υγεία της καρδιάς και του κυκλοφορικού μας συστήματος: 1. Οι τροφές φαστ φουντ: περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένου ζωικού λίπους, ενώ και ο τρόπος μαγειρέματος δεν είναι ο πλέον υγιεινός. 2. Αλλαντικά: πέραν από τις μεγάλες ποσότητες λίπους, περιέχουν, ακόμα και στις λάιτ εκδοχές τους, πολύ αλάτι. 3. Τηγανητά: αυξάνουν την «κακή» χοληστερόλη, και μειώνουν την «κακή», λόγω των τρανς λιπών. 4. Γλυκά-μπισκότα-ζαχαρωτά
00:50 30/04/2020

Έρευνα για τον κορωνοϊό: Τι αγοράζουν οι Έλληνες - Τι φοβούνται - Πως ενημερώνονται

pronews.gr
Μεγάλη έρευνα της Media Max Greece ρίχνει φως τόσο στις απόψεις των Ελλήνων για τον κορωνοϊό, όσο και στην επίδρασή του στην αγορά, αφού συνδυάζει τη δημοσκόπηση με τα οικονομικά στοιχεία. Η έρευνα εστιάζει στην περίοδο από τις 26 Φεβρουαρίου οπότε και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας έως και τις 18 Μαρτίου με πρόβλεψη έως τις 30 Απριλίου. Τι φοβούνται, τι πιστεύουν για τα μέτρα, πώς αντιδρούν ως καταναλωτές; Το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η εμφάνιση του ιού του προκαλεί άγχος και το 42% φόβο Ένα 22% δηλώνει ότι η εμφάνιση του ιού του προκαλεί σύνεση. Μόλις το 11% δηλώνει ότι του προκαλεί πανικό και 8% θυμό. Αδιαφορία καταγράφεται μόλις στο 6% των ερωτηθέντων. Οι καταναλωτ
14:43 19/03/2020

Δείτε τις 6+1 τροφές που περιέχουν γλουτένη αλλά πιθανώς δεν το γνωρίζετε

pronews.gr
Η διατροφή με ή χωρίς γλουτένη απασχολεί πολλούς ανθρώπους τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας συχνά παρανοήσεις. Η αλήθεια είναι ότι όσοι πάσχουν από δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη διατροφή τους και όχι μόνο όταν καταναλώνουν υδατάνθρακες. Σε πολλές πρωτεϊνούχες τροφές προστίθεται γλουτένη κατά την επεξεργασία και τη συσκευασία τους. Η προσθήκη γίνεται με τη μορφή πληρωτικών υλικών με βάση το σιτάρι, καθιστώντας αναγκαίο τον έλεγχο της ετικέτας αν θέλετε να αποφύγετε τη γλουτένη. Αν στην ετικέτα αναγράφεται ότι το τρόφιμο περιέχει άμυλο σίτου, υδρολυμένη πρωτεΐνη ή τροποποιημένο άμυλο, πρέπει να αποφύγετε το σ
00:02 08/12/2019

Αυτές είναι οι τροφές που μπορείτε να φάτε ακόμα και αν έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν

pronews.gr
Στη λογική της μείωσης της σπατάλης τροφίμων και του περιορισμού των περιττών εξόδων, ξεχωρίζουμε ποια τρόφιμα είναι ασφαλή προς κατανάλωση ακόμη και αν έχουν αρχίσει να μουχλιάζουν. Μπορεί γενικά να αποφεύγουμε τα μουχλιασμένα φαγητά, ωστόσο κάποια από αυτά μπορούν να καταναλωθούν αν απλά αφαιρέσουμε το κομμάτι που έχει εμφανίσει μούχλα. Άλλα πάλι, καλό θα είναι να πεταχτούν για να μην θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Αναρωτιέστε σε ποια μουχλιασμένα φαγητά λέμε ναι και σε ποια όχι; Δείτε παρακάτω τη λίστα που δημοσίευσε ο Independent. Τα τρόφιμα που μπορείς να φας ακόμη και αν έχουν μουχλιάσει: Αλλαντικά Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, είναι απολύτως φυσιολογικό τα τρόφιμα που φυλάσ
14:10 17/11/2019

Πίεση: Ποιες τροφές έχουν «κρυμμένο» αλάτι;

pronews.gr
H πίεση δεν θέλει αλάτι. Αν θέλετε να 'ρίξετε' την αρτηριακή σας πίεση καλό είναι να αποφεύγεται τις τροφές που είναι πασπαλισμένες με μπόλικο αλάτι. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα τρόφιμα τα οποία περιέχουν κρυμμένο. Διαβάστε τις ετικέτες Το ήμισυ του παντός είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων. Ελεύθερο νατρίου: Λιγότερο από 5 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα Πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο: 35 mg ή λιγότερο ανά μερίδα Χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο: Λιγότερο από 140 χιλιοστόγραμμα ανά μερίδα Μειωμένο νάτριο: τα επίπεδα νατρίου μειώνεται κατά 25% Ανάλατο: Κατασκευάζεται χωρίς αλάτι. Ελέγξτε τα παυσίπονα Μερικά παυσίπονα για τον πονοκέφαλο ή για την καούρα μπορούν να περιέχουν ανθρα
19:55 20/10/2019

Διατροφικό σκάνδαλο στη Γερμανία: Θανατηφόρα λουκάνικα Φρανκφούρτης

topontiki.gr
ΚΟΣΜΟΣ  Ευρύτερες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει το διατροφικό σκάνδαλο με προϊόντα της αλλαντοποιίας Wilke που, σύμφωνα με τους ειδικούς, προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και δεκάδες κρούσματα λιστερίασης. Η υπουργός για την Προστασία του Καταναλωτή στο κρατίδιο της Έσσης Πρίσκα Χιντς επιβεβαιώνει τον θάνατο τριών ανθρώπων από λιστερίαση σε σχέση "με την υπόθεση Wilke". Η διατροφική βόμβα είχε ξεσπάσει στις αρχές Οκτωβρίου όταν έγινε γνωστό ότι σάπια λουκάνικα της εταιρίας Wilke, με έδρα στον οικισμό Τβίστεταλ-Μπέρντορφ, βόρεια της Φρανκφούρτης, είχαν διατεθεί σε μονάδες εστίασης, προκαλώντας σε δεκάδες ανθρώπους μόλυνση με το βακτήριο της λιστέριας. Προβλήματα είχαν εντοπιστεί και στο σαλ
15:39 16/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load