#Αντιοξειδωτικά

Οι τρεις λόγοι για να καταναλώνετε από αύριο περισσότερο κακάο

pronews.gr
Γνωρίζατε πως τα οφέλη που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση του κακάο είναι αρκετά; Συγκεκριμένα, το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Για τους λόγους αυτούς δείτε παρακάτω γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας Αντιοξειδωτικά Σύμφωνα με μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Cornell, η συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στο ζεστό κακάο είναι σχεδόν δύο φορές πιο ισχυρή απ’ ό,τι στο κόκκινο κρασί, 2-3 φορές πιο ισχυρή από το πράσινο τσάι και 3-5 φορές πιο ισχυρή από το μαύρο τσάι. Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Chang
15:52 26/04/2020

Τι προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση χυμού αχλάδι;

tromaktiko.gr
Αντιοξειδωτικά Όπως άλλα φρούτα, τα αχλάδια είναι πηγή αντιοξειδωτικών. Ανα 100 γραμμάρια υπάρχουν 27 -41 mg φαινολών. Το μεγαλύτερο μέρος των αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη φλούδα του φρούτου, Η πλούσια σε ποικιλία φυτικών τροφών διατροφή, συνιστάται για να λάβει κάποιος ευρεία γκάμα αντιοξειδωτικών. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που συνδέεται με τη […] The post Τι προσφέρει στον οργανισμό μας η κατανάλωση χυμού αχλάδι; appeared first on tromaktiko.
22:56 14/04/2020

Ελιές: Αυτά είναι τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη για την υγεία

pronews.gr
Καρπός του χαρακτηριστικού δέντρου της Μεσογείου, η ελιά, εκτός από την πολύτιμη προσφορά της στην παραγωγή εξαίσιου φυτικού ελαίου, αποτελεί από μόνη της βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Οι ποικιλίες των επιτραπέζιων ελιών είναι πολλές και όλες έχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα: Ασβέστιο: Βοηθά στην ανάπτυξη των οστών και των μυών, καθώς και στις λειτουργίες του νευρικού συστήματος. Νάτριο: Οι ελιές συσκευάζονται συνήθως σε άλμη, γι’ αυτό περιέχουν νάτριο. Χαλκός: Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Βιταμίνη Ε: Iσχυρό αντιοξειδωτικό που υπάρχει στις περισσότερες τροφές φυτικής προέλευσης με πολλά λιπαρά. Σίδηρος: Απαραίτητος για τη μεταφορά οξυγόνου στο
18:14 08/03/2020

Αντιοξειδωτικά: Σε ποιες τροφές θα τα βρείτε

vimaorthodoxias.gr
Στον ανθρώπινο οργανισμό εκτελείται μία φυσιολογική διαδικασία η οποία ονομάζεται οξείδωση. Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται ελεύθερες ρίζες οι οποίες […] Το άρθρο Αντιοξειδωτικά: Σε ποιες τροφές θα τα βρείτε εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
19:45 23/02/2020

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της ρίγανης;

pronews.gr
Η ρίγανη είναι τρόφιμο ή συστατικό που μπορεί να προστεθεί και να καταναλωθεί μαζί με άλλα τρόφιμα. Είναι πλούσια σε μια σειρά στοιχείων με ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Φυτικές ίνες: Η ρίγανη είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες, ερχόμενες σε επαφή με τα χολικά άλατα και τις καρκινογόνες τοξίνες στο παχύ έντερο, τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της χοληστερόλης για τη δημιουργία και άλλων χολικών αλάτων. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά
18:46 20/01/2020

Ο αντιοξειδωτικός χυμός που προστατεύει καρδιά, μνήμη και γονιμότητα – Και όχι μόνο!

dete.gr
Ο φρέσκος χυμός φρούτων είναι γνωστός για τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία, με το ρόδι συγκεκριμένα να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα. Με περισσότερα από 100 φυτοθρεπτικά συστατικά, άλλωστε, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φάρμακο. Σήμερα, ο χυμός ροδιού μελετάται εκτενώς από τους επιστήμονες για πλεονεκτήματα όπως η πρόληψη του καρκίνου, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η γονιμότητα, μεταξύ άλλων. Ας τα δούμε αναλυτικά: 1. Αντιοξειδωτικά Το ρόδι παίρνει το έντονο κόκκινο χρώμα του από τις πολυφαινόλες, χημικές ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ο χυμός ροδιού, λοιπόν, περιέχει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από τους περισσότερους χυμούς φρούτων και […]
15:48 17/01/2020

Ρίγανη και ριγανέλαιο: Αυτές είναι οι ωφέλιμες ιδιότητές τους

pronews.gr
Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως. Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, (Ορίγανον το κοινόν – Origanum vulgare) ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς… Είναι εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό (φυσικό αντιβιοτικό) με αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Απωθεί εχθρούς και ασθένειες των φυτών προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και τα διπλανά φυτά. Λίγη ρίγανη μέσα στην τροφή των πτηνών τα προστατεύει από αρρώστιες. Ποια είναι τα συστατικά με τόσο μεγάλη βιολογικ
23:26 04/01/2020

«Θαυματουργή» η ρίγανη για την υγεία: Δείτε από τι μας προστατεύει

topontiki.gr
ΥΓΕΙΑ  Είναι νόστιμη, δημοφιλής και συνοδεύει όλα μας τα φαγητά από τα ψητά μέχρι τις σαλάτες. Ανακαλύψτε τα πολύτιμα οφέλη της στο λιπιδαιμικό μας προφίλ Η ρίγανη είναι τρόφιμο ή συστατικό που μπορεί να προστεθεί και να καταναλωθεί μαζί με άλλα τρόφιμα. Είναι πλούσια σε μια σειρά στοιχείων με ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Φυτικές ίνες: Η ρίγανη είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες, ερχόμενες σε επαφή με τα χολικά άλατα και τις καρκινογόνες τοξίνες στο παχύ έντερο, τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της χοληστερόλης για τη δημιουργία και άλλων χολικών αλάτων. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνο
09:06 21/10/2019

Το τρόφιμο που ρίχνει την πίεση και μειώνει την χοληστερόλη - Το έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

pronews.gr
Η ρίγανη είναι τρόφιμο ή συστατικό που μπορεί να προστεθεί και να καταναλωθεί μαζί με άλλα τρόφιμα. Είναι πλούσια σε μια σειρά στοιχείων με ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό. Φυτικές ίνες: Η ρίγανη είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες, ερχόμενες σε επαφή με τα χολικά άλατα και τις καρκινογόνες τοξίνες στο παχύ έντερο, τα απομακρύνουν από τον οργανισμό μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διάσπαση της χοληστερόλης για τη δημιουργία και άλλων χολικών αλάτων. Οι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία: Η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά
17:28 16/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load