#vimaorthodoxias.gr

Η αμαρτία του άλλου δε μας δικαιώνει

vimaorthodoxias.gr
Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος Είναι φοβερό το πόσο εύκολα καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις αμαρτίες των άλλων. Και όχι μόνο ασχολούμαστε αλλά την προβάλουμε, την διαφημίζουμε, την κοινοποιούμε! Και αυτό βεβαίως γίνεται διότι δεν βλέπουμε το δικό μας χάλι, την δική μας αμαρτία, τις δικές μας πτώσεις. Αυτό γίνεται ειδικά όταν αμαρτήσει κάποιος «άνθρωπος της Εκκλησίας». Τότε […] Το άρθρο Η αμαρτία του άλλου δε μας δικαιώνει εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
13:48 30/03

Το λιβάνι της Λειτουργίας

vimaorthodoxias.gr
Του Γιάννη Πρόφη – Λαογράφου-συγγραφέα Εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό η θεία Κούλα ξύπνησε με τα κοκόρια κι άρχισε να ετοιμάζεται για τη λειτουργία που θα έκανε μαζί με τη μητέρα της, τη γιαγιά Χρυσούλα, στο ξωκλήσι της Παναγίας του Σκουπέρη. Είχανε από μέρες κανονίσει με τον παπά-Δημήτρη τη μέρα και την ώρα της λειτουργίας, μέρα […] Το άρθρο Το λιβάνι της Λειτουργίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
12:39 30/03

Τι μας συμφέρει;

vimaorthodoxias.gr
Πίστη: Με τις θλίψεις και τους πειρασμούς, ο άνθρωπος καθαρίζεται. Είναι σαν το χρυσό, που το βάζουν στο καμίνι για να «καθαριστεί» και να γίνει 24 καρατίων. Εμείς όμως είμαστε φυγόπονοι και γογγύζουμε. Οι πραγματικοί Χριστιανοί στον κόσμο τούτο θα πετροβοληθούν, θα διωχθούν, θα έχουν πειρασμούς. Αντίθετα ο σατανάς τους δικούς του ανθρώπους δεν τους […] Το άρθρο Τι μας συμφέρει; εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
11:39 30/03

Ι.Μ.Λαγκαδά: Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ.Λαγκαδά: Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 29 Μαρτίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία προβάλλει την ασκητική μορφή του Οσίου πατρός Ιωάννου, συγγραφέως της Κλίμακος… ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών, στον ιστορικό […] Το άρθρο Ι.Μ.Λαγκαδά: Δ΄ Κυριακή των Νηστειών στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
09:39 30/03

Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος – Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του συγγραφέα της Κλίμακος τιμά σήμερα, 30 Μαρτίου, η Εκκλησία μας. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ– Ο Άγιος Ιωάννης της Κλίμακας πιθανότατα το 523 μ.Χ. στη Συρία. Ήταν γιος πλούσιας και ευσεβούς οικογένειας. Σε νεαρή ηλικία, παρακολούθησε ανώτερο κύκλο μορφώσεως, ώστε να διακρίνεται ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Εκείνος όμως, ενδιαφερόταν περισσότερο για την […] Το άρθρο Άγιος Ιωάννης συγγραφέας της Κλίμακος – Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
00:30 30/03

Σκορπίστε Προσευχή

vimaorthodoxias.gr
Σήμερα ο πόνος είναι πια διάχυτος παντού. Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται άμεσα αυτό που μπορούμε να δώσουμε προς αυτούς, με τη βοήθεια του Χριστού: Την Προσευχή. Άνθρωποι δικοί μας, φίλοι και γνωστοί, γνώριμοι, συνάδελφοι και συνεργάτες, γειτόνοι και συντοπίτες, ακόμη και οι κάποτε ή μέχρι πρότινος εχθροί και διώκτες μας, μας προσεγγίζουν δειλά μ’ ένα αβέβαιο […] Το άρθρο Σκορπίστε Προσευχή εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
23:30 29/03

Γόρτυνος Ιερεμίας: “Με την πίστη και την προσευχή μας στον Χριστό”

vimaorthodoxias.gr
1. Στις ημέρες που ζούμε, αδελφοί χριστιανοί, ημέρες δύσκολες και σκληρές, καταφύγιό μας και ακούμπισμά μας, έχουμε τον Θεό μας, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Έτσι μας λέγει η Εκκλησία μας να κάνουμε: «Εαυτούς και αλλήλους (= τον εαυτό μας και όλους τους δικούς μας) και πάσαν την ζωήν ημών (και όλη την ζωή μας) […] Το άρθρο Γόρτυνος Ιερεμίας: “Με την πίστη και την προσευχή μας στον Χριστό” εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
16:27 29/03

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Πατριαρχείο Σερβίας: ”ΟΧΙ στην διακοπή της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας”

vimaorthodoxias.gr
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί με τις συστάσεις της πολιτείας για διακοπή της Θείας Λειτουργίας και του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας. «Η Εκκλησία δεν πρόκειται να διακόψει την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και δεν θα πάψει να προσφέρει την Θεία Κοινωνία στους πιστούς. Αυτά είναι αδιαπραγμάτευτα θέματα διότι […] Το άρθρο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ -Πατριαρχείο Σερβίας: ”ΟΧΙ στην διακοπή της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας” εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
15:27 29/03

Μνήμη του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος

vimaorthodoxias.gr
Του Ζιμπάμπουε Σεραφείμ Κυκκώτη Ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος έζησε κατά τα έτη 525 – 600. Για εξήντα σχεδόν χρόνια έζησε στην έρημο της Αιγύπτου, γύρω από το Μοναστήρι της αγίας Αικατερίνης στο Σινά, το οποίο μάλιστα στα τέλη του 6ου αιώνα υπηρέτησε και ως Ηγούμενος. Αυτό όμως που έκανε περισσότερο γνωστό τον άγιο Ιωάννη […] Το άρθρο Μνήμη του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
14:27 29/03

Ο Αγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης: ο Συγγραφέας της “Κλίμακος”

vimaorthodoxias.gr
του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου – Καθηγητού Η Δ΄ Κυριακή των Νηστειών είναι αφιερωμένη σε μια μεγάλη ασκητική, πατερική και πνευματική μορφή της Εκκλησίας μας, στον άγιο Ιωάννη το Σιναΐτη, ο οποίος μας είναι καλλίτερα γνωστός ως άγιος Ιωάννης της Κλίμακος, από το ομώνυμο περισπούδαστο σύγγραμμά του. Η προβολή και η τιμή του αγίου αυτού […] Το άρθρο Ο Αγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης: ο Συγγραφέας της “Κλίμακος” εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
13:24 29/03

Αγιος Μάρκος και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες – Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Μάρκου του Επισκόπου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 29 Μαρτίου, η Εκκλησία μας. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ– Ο Άγιος Μάρκος ήταν επίσκοπος Αρεθουσίων (Η Αρέθουσα είναι οικισμός στα ανατολικά του Νομού Θεσσαλονίκης) και ήκμασε στα χρόνια του Μέγα Κωνσταντίνου, του βασιλέως Κωνσταντίου (337-361 μ.Χ.) και του Ιουλιανού του Παραβάτου (361 […] Το άρθρο Αγιος Μάρκος και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες – Γιορτή σήμερα 29 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
00:18 29/03

Η αμέλεια, ο ακοίμητος κίνδυνος του πιστού

vimaorthodoxias.gr
Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού Σε σχετικές ερωτήσεις μας, απαντούσε ότι η αμέλεια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας του ανθρώπου στον πνευματικό σκοπό του. Τον ρώτησα κάποτε πως οι Πατέρες προβάλλουν ως αφορμή την κενοδοξία; Και απάντησε «ναι και αυτή μας επιβουλεύεται, αλλά όχι όλους παρά μόνο όσους ξεγελάσει. και πάλι λίγους, γιατί η κενοδοξία φθείρει […] Το άρθρο Η αμέλεια, ο ακοίμητος κίνδυνος του πιστού εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
23:18 28/03

Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε

vimaorthodoxias.gr
Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και τα αμύγδαλα και η θετική […] Το άρθρο Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που πρέπει να τρώτε εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
20:18 28/03

Ονομαστήρια Πατριάρχη Ιεροσολύμων (BINTEO)

vimaorthodoxias.gr
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -Τα ονομαστήρια του  Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου σε βίντεο: Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ Κ.Κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ Gepostet von Ραδιοτηλεόραση τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων am Samstag, 28. März 2020   Το άρθρο Ονομαστήρια Πατριάρχη Ιεροσολύμων (BINTEO) εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
19:18 28/03

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : Μοναχός από την Μονή Ξενοφώντος με κορονοϊό

vimaorthodoxias.gr
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ – Του Γιάννη Παπανικολάου Λίγες ώρες μετά την αγρυπνία που τελέστηκε σε όλο το Άγιον Όρος για την προστασία από τον κορονοϊό, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά και το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα στο Άγιο Όρος. Πρόκειται για μεσήλικα Μοναχό από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος , ο οποίος νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ή σύμφωνα […] Το άρθρο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ : Μοναχός από την Μονή Ξενοφώντος με κορονοϊό εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
15:15 28/03

Τί πρέπει να κάνει ο Χριστιανός για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή;

vimaorthodoxias.gr
Ο Χριστιανός, για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή, πρέπει: 1. Μ’ όλη του την ψυχή ν’ αγαπάει το Θεό και να τηρεί τις εντολές Του. Ν’ αγαπάει, επίσης, το συνάνθρωπό του όπως και τον εαυτό του. Γιατί ο Κύριος είπε: «Θα μείνετε πιστοί στη αγάπη μου, αν τηρήσετε όλες τις εντολές μου» (Ιω. 15:10 ). […] Το άρθρο Τί πρέπει να κάνει ο Χριστιανός για να κληρονομήσει την αιώνια ζωή; εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
14:12 28/03

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καλλινίκου

vimaorthodoxias.gr
Την Κυριακή 5 Απριλίου θα τελεστεί το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλινίκου. Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: “Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς αναγγέλει ότι την Ε΄ Κυριακήν των Νηστειών, 5 Απριλίου ε.ε., εις τον Ιερόν Καθεδρικόν Ναόν Παναγίας Τριάδος Πειραιώς θα τελεσθή, κεκλεισμένων των θυρών, το τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού και […] Το άρθρο Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Καλλινίκου εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
13:12 28/03

Γιατί δεν Εκκλησιαζόμαστε;

vimaorthodoxias.gr
Ο Χριστός δεν έχει την ανάγκη μας, αλλά εμείς έχουμε τη δική Του. Παράλληλα όμως γεννάται το ακόλουθο ερώτημα, γιατί δεν εκκλησιαζόμαστε; Τι είναι αυτό που μας κάνει να χαλαρώνουμε. Πράγματι είναι θλιβερό να βλέπουμε ερειπωμένους ναούς από την απουσία των μελών της εκκλησίας. Μέλη της, με τη σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος να […] Το άρθρο Γιατί δεν Εκκλησιαζόμαστε; εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
12:12 28/03

Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος – Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Ηρωδίωνος του Αποστόλου τιμά σήμερα, 28 Μαρτίου, η Εκκλησία μας. ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ– Ο Άγιος Ηρωδίων, ανήκε στο κύκλο των εβδομήκοντα Αποστόλων του Κυρίου. Μετά την ανάληψη του Χριστού, ο Άγιος αφοσιώθηκε στη διάδοση του Ευαγγελίου και υπήρξε συνεργάτης των 12 Αποστόλων και ιδιαίτερα του Απόστολου Πέτρου. Μετά το μαρτυρικό θάνατο του […] Το άρθρο Άγιος Ηρωδίων ο Απόστολος – Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
00:42 28/03

Γιατί φοβόμαστε τον θάνατο;

vimaorthodoxias.gr
Η ορθόδοξη πατερική διδασκαλία Ο θάνατος είναι το μοναδικό βέβαιο γεγονός στη ζωή του ανθρώπου. Αν και πάρα πολλοί άνθρωποι έζησαν χωρίς να το σκέφτονται, σαν να ήταν αθάνατοι επάνω σε τούτη την γη, ωστόσο όλοι τους ήπιαν το πικρό ποτήρι του θανάτου. Αυτή την πραγματικότητα απεικονίζει και ο λαός στην περίφημη μονομαχία του Διγενή […] Το άρθρο Γιατί φοβόμαστε τον θάνατο; εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
23:42 27/03

Εδέσσης Ιωήλ: “Αδύνατο να μολυνθούμε στους Ιερούς Ναούς”

vimaorthodoxias.gr
Ο Μητροπολίτης Εδέσσης Ιωήλ μέσω Εγκυκλίου του αναφέρεται στο θέμα του κορονοϊού και αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί στην Εκκλησία, από τη Θεία Μετάληψη ή τον ασπασμό Εικόνων και του χεριού του Ιερέα. Αναλυτικά η Εγκύκλιος: Με αφορμή όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες με την παύση των ιεροπραξιών, εξ αιτίας του πρωτοφανούς ιού, ταπεινά […] Το άρθρο Εδέσσης Ιωήλ: “Αδύνατο να μολυνθούμε στους Ιερούς Ναούς” εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
21:42 27/03

LIVE ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Δ΄ ΣΤΑΣΗ 2020 : Από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με τον π. Νικόδημο Καβαρνό

vimaorthodoxias.gr
LIVE ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ -Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  μεταδίδει live  την Ακολουθία των Δ΄ Χαιρετισμών της Παναγίας από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο. Κάνουμε πράξη το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου «Κάνουμε κάθε σπίτι και μία μικρή Εκκλησία». Ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Καβαρνός έχει διακριθεί με τον Έπαινο της UNESCO για την παγκόσμια προσφορά του στην βυζαντινή μουσική. […] Το άρθρο LIVE ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Δ΄ ΣΤΑΣΗ 2020 : Από το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ με τον π. Νικόδημο Καβαρνό εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
18:40 27/03

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος απαντά σε δημοσίευμα για την Ιερά Σύνοδο

vimaorthodoxias.gr
Απάντηση σε δημοσίευμα στο διαδίκτυο σχετικά με τα όσα έγιναν στην Ιερά Σύνοδο για τις Ακολουθίες την περίοδο της πανδημίας, δίνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει: “Με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας ethnos.gr της 26ης Μαρτίου 2020, με τίτλο : “Βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το κλείσιμο των Εκκλησιών”, […] Το άρθρο Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος απαντά σε δημοσίευμα για την Ιερά Σύνοδο εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
17:39 27/03

Να κοιτάς ψηλά!

vimaorthodoxias.gr
Κάπου είχα ακούσει πως καμία προσευχή δεν πάει χαμένη… Κάθε ικεσία που βγαίνει ειλικρινά, γεμάτη δάκρυα, ποτέ δεν χάνεται… Κατευθείαν πηγαίνει στον δικό Του θρόνο. Εκείνος, φίλε μου, πάντα σε κοιτάζει. Όχι βλοσυρά, όχι σαν κακός εκδικητής. Μα σαν στοργικός Πατέρας, έτοιμος να σε σηκώσει αν χτυπήσεις, έτοιμος αν στενοχωρηθείς να σε παρηγορήσει… Όμως, έχεις […] Το άρθρο Να κοιτάς ψηλά! εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
16:39 27/03

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 2020 Δ ΣΤΑΣΗ -Βίντεο

vimaorthodoxias.gr
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 2020 Δ ΣΤΑΣΗ – Ακάθιστος Ύμνος – Δ’ Στάσις Τείχος ει των παρθένων, Θεοτόκε Παρθένε, και πάντων των εις σε προστρεχόντων. Ο γαρ του ουρανού και της γης, κατεσκεύασέ σε ποιητής, Άχραντε, οικήσας εν τη μήτρα σου, και πάντας σοι προσφωνείν διδάξας· Χαίρε, η στήλη της παρθενίας, χαίρε, η πύλη της σωτήριας. Χαίρε, αρχηγέ […] Το άρθρο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 2020 Δ ΣΤΑΣΗ -Βίντεο εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
15:37 27/03

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load