#Εκκλησία

Λαγκαδάς: Η Εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου

vimaorthodoxias.gr
Ι.Μ. ΛΑΓΚΑΔΑ: Με επίκεντρο τον περικάλλη Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λητής, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των Δύο Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας, των Αγίων Αθανασίου του Μεγάλου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Το πρωί της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου ε.έ., τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου […]
14:34 18/01/2022

Αυστραλίας Μακάριος: «Μεγάλο προνόμιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι ζούμε εν κοινωνία»

ekklisiaonline.gr
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, εορτή κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στο Kingsford του Σύδνεϋ. Το άρθρο Αυστραλίας Μακάριος: «Μεγάλο προνόμιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι ζούμε εν κοινωνία» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:20 18/01/2022

Ηγ. Εσφιγμένου: Οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους

ekklisiaonline.gr
Το φαινόμενο με τους Γεροντάδες δεν είναι τωρινό. Απλώς η πανδημία το αποκάλυψε. Παρασύρουν τους ανθρώπους, το έχουμε στηλιτεύσει πάρα πολλές φορές όμως όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια ανησυχητική ανοχή από την Εκκλησία στο φαινόμενο του Γεροντισμού. Το άρθρο Ηγ. Εσφιγμένου: Οι γεροντάδες έχουν φτιάξει μια Εκκλησία στα μέτρα τα δικά τους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:10 18/01/2022

Άγ. Πορφύριος: Για να διατηρήσομε την ενότητά μας, θα πρέπει να κάνομε υπακοή στην Εκκλησία!

ekklisiaonline.gr
Για να διατηρήσομε την ενότητά μας, θα πρέπει να κάνομε υπακοή στην Εκκλησία, στους επισκόπους της. Το άρθρο Άγ. Πορφύριος: Για να διατηρήσομε την ενότητά μας, θα πρέπει να κάνομε υπακοή στην Εκκλησία! εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:30 18/01/2022

Εκκλησία της Κύπρου: Φωτιά άναψε η παραχώρηση κτιρίου στο Οικ. Πατριαρχειο – Αρχιεπίσκοπος: Δεν παραιτούμαι

ekklisiaonline.gr
Διενέξεων το ανάγνωσμα.. στην Εκκλησία της Κύπρου. Δίχως τέλος φαίνεται να είναι οι έριδες στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Κύπρου με στόχο να «χτυπήσουν» για μια ακόμα φορά τον Αρχιεπίσκοπος και να… στρώσουν το δρόμο για να τεθεί ακολούθως το θέμα της διαδοχής. Το άρθρο Εκκλησία της Κύπρου: Φωτιά άναψε η παραχώρηση κτιρίου στο Οικ. Πατριαρχειο – Αρχιεπίσκοπος: Δεν παραιτούμαι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:28 18/01/2022

Απίστευτοι διάλογοι στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ: «Αντιεμβολιαστική προπαγάνδα από ιερείς - Θα τους κάνει καλό η δίωξη»

pronews.gr
Απίστευτα τα όσα ειπώθηκαν από τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ, Βασίλη Χιώτη και την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, Σία Κοσιώνη, με αφορμή τους ιερούς και τους μοναχούς που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.  Οι διάλογοι σοκάρουν, καθώς ο ένας δημοσιογράφος δεν διστάζει να πει πως η «απειλή της δίωξης θα κάνει καλό, θα κάνει κάποιους να μιλούν πιο συγκρατημένα, πιο λογικά, πιο προσεχτικά, νομίζω την δουλειά θα την κάνει». «Για να δούμε», είπε η άλλη δημοσιογράφος. Είχαν προηγηθεί απίστευτα λόγια κατά όσων ιερωμένων έχουν ξεφύγει από την κεντρική γραμμή της επίσημης Εκκλησίας, με τους δημοσιογράφους να μιλούν για «αντιεμβολιαστική προπαγάνδα» και άλλ
11:12 18/01/2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τα ΜΜΕ στην εκκλησιαστική ζωή

ekklisiaonline.gr
“Καθήκον της Εκκλησίας είναι να παρακολουθεί την εξέλιξη των ΜΜΕ και να προσαρμόζει την αποστολή της στις νέες συνθήκες ως προς τη μορφή και τον τρόπο παρουσίασης, δηλαδή να κηρύττει τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό» Το άρθρο Ο Πατριάρχης Σερβίας για τα ΜΜΕ στην εκκλησιαστική ζωή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:14 18/01/2022

Αγίου Αθανασίου γιορτή αργίες 2022: πότε πέφτει Πάσχα Καθαρά Δευτέρα Τσικνοπέμπτη

ekklisiaonline.gr
Άγιος Αθανάσιος: Εξέχουσα μορφή της Χριστιανικής Εκκλησίας, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού. Το άρθρο Αγίου Αθανασίου γιορτή αργίες 2022: πότε πέφτει Πάσχα Καθαρά Δευτέρα Τσικνοπέμπτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:04 18/01/2022

Δύο μέτρα και δύο σταθμά ο Πατριάρχης Σερβίας

ekklisiaonline.gr
Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται να χρησιμοποιεί ο Πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριος, ο οποίος πιστεύει ότι αυτό που θεωρείται νόμιμο για τους Σέρβους δεν είναι εξίσου νόμιμο για τους Ουκρανούς. Συγκεκριμένα, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας, η οποία έλαβε την αυτοκεφαλία της από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αποκάλεσε «παραβίαση των Κανόνων» την αντίστοιχη παραχώρηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Το άρθρο Δύο μέτρα και δύο σταθμά ο Πατριάρχης Σερβίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:40 17/01/2022

Δεν μπορούμε να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα με το να περάσουμε με το μέρος της Ρωσίας – επίσκοπος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ekklisiaonline.gr
Στις 15 Ιανουαρίου ο Επίσκοπος Κένυας Νεόφυτος απευθύνθηκε προς του ιερείς της Κένυας με την έκκληση να μην περνάνε στη Ρωσική Εκκλησία καθώς αυτό θα εμβαθύνει την κρίση και δεν θα λύσει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Αυτοί οι ιερείς μπορούν να χάσουν την επιβράβευση στους ουρανούς καθώς «θα γυρίσουν την πλάτη τους στον Χριστό» θεωρεί ο αρχιερέας. Το άρθρο Δεν μπορούμε να λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα με το να περάσουμε με το μέρος της Ρωσίας – επίσκοπος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:36 17/01/2022

Ο μόνος στην Εκκλησία που απαντά! Γερ. Αθανάσιος σε ΠτΔ για αποτέφρωση (VIDEO)

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Από τον χουν, στην τέφρα ! Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Χαράς Ευαγγέλια δια στόματος της προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας μας, σχετικά με την επίσημη λειτουργία του κέντρου αποτέφρωσης στην Ριτσώνα. Το άρθρο Ο μόνος στην Εκκλησία που απαντά! Γερ. Αθανάσιος σε ΠτΔ για αποτέφρωση (VIDEO) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:46 17/01/2022

Μέγας Αθανάσιος – 18 Ιανουαρίου γιορτή: Τι γιορτάζει η Εκκλησία σήμερα- Αγίου Αθανασίου

ekklisiaonline.gr
Ὁ Μέγας Ἀθανάσιος γεννήθηκε κατὰ τὸ ἔτος 295 μ.Χ. στὴν Ἀλεξάνδρεια ἀπὸ Χριστιανοὺς γονεῖς. Το άρθρο Μέγας Αθανάσιος – 18 Ιανουαρίου γιορτή: Τι γιορτάζει η Εκκλησία σήμερα- Αγίου Αθανασίου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:30 17/01/2022

Σήμερα 18 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησίας μας τιμά στις 18 Ιανουαρίου τη μνήμη των δύο Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Εορτάζουν οι Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος. Το άρθρο Σήμερα 18 Ιανουαρίου γιορτάζουν οι Άγιοι Αθανάσιος ο Μέγας και Κύριλλος Πατριάρχες Αλεξανδρείας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
19:02 17/01/2022

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν rapid test, αύριο Τρίτη

grtimes.gr
Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, αύριο, Τρίτη (18/1) σε 160 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες. Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet. Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. 1. Δ. Χαλανδρίου, Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου,
18:30 17/01/2022

Ιλαρίωνας: Η Εκκλησία και οι παραδοσιακές ομολογίες έπραξαν το παν για την ειρήνευση της κατάστασης στο Καζακστάν

vimaorthodoxias.gr
ΤΕΕΣ: «Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί πολύ για όσα συνέβησαν κατά τις πρωτοχρονιάτικες ημέρες στο Καζακστάν», ανέφερε ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» του τηλεοπτικού δικτύου «Ρωσία 24». Ο Πατριάρχη Κύριλλος απηύθυνε ειδικό μήνυμα και ανέπεμψε ιδιαίτερη προσευχή για την ειρήνη στο […]
18:16 17/01/2022

Η προφητεία του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας: Η φρικτή αρρώστια που έρχεται θα έχει πολλούς νεκρούς! (ΒΙΝΤΕΟ)

vimaorthodoxias.gr
ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας μίλησε το πνευματικοπαίδι του οσιακού Γέροντα Εφραίμ Φιλοθεΐτη, ο π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος και αποκάλυψε τη νέα προφητική εμφάνισή του για μία φρικτή αρρώστια που έρχεται η οποία θα σαπίζει το στόμα, τα χέρια και τον πρωκτό αφήνοντας πολλούς νεκρούς.
16:50 17/01/2022

Πατριάρχης Σερβίας: ”Το Οικ. Πατριαρχείο αγνόησε Ιερούς Κανόνες, Εκκλησιολογία και Ιερά Παράδοση”

ekklisiaonline.gr
Είναι γνωστή η στάση σας για τη δημιουργία της μη κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Τώρα η Σερβική Εκκλησία έχει ένα παρόμοιο πρόβλημα στην κανονική της επικράτεια στο Μαυροβούνιο. Τι μπορείτε να πείτε για αυτές τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον Ορθόδοξο κόσμο; Το άρθρο Πατριάρχης Σερβίας: ”Το Οικ. Πατριαρχείο αγνόησε Ιερούς Κανόνες, Εκκλησιολογία και Ιερά Παράδοση” εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:42 17/01/2022

Βολοκολάμσκ για Καζακστάν: Έγιναν υποκινήσεις από το εξωτερικό

ekklisiaonline.gr
«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανησυχεί πολύ για όσα συνέβησαν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς στο Καζακστάν», δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «Εκκλησία και κόσμος» στο κανάλι “Россия 24”. Το άρθρο Βολοκολάμσκ για Καζακστάν: Έγιναν υποκινήσεις από το εξωτερικό εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:22 17/01/2022

Σήμαντρο: Τι συμβολίζει το χτύπημα στην Εκκλησία;

vimaorthodoxias.gr
Τού πρωτοπρ. Βασιλείου Κοκολάκη, εφημερίου Ι. Ν. Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού ΣΗΜΑΝΤΡΟ: Αρχικώς η κρούση του σημάντρου είναι συμβολική. Το μεν μικρό σήμαντρο που χρησιμοποιείται στον Όρθρο συμβολίζει όσα διδάσκει η Παλαιά Διαθήκη, ενώ το μεγάλο σήμαντρο τονίζει το κήρυγμα του Ευαγγελίου. Η κρούση του σιδηρού σημάντρου θυμίζει τη σάλπιγγα του αγγέλου, την οποία θα ακούσουν […]
13:32 17/01/2022

Σκυλεύουν τα ιερά και όσια... ξεπουλούν τον πολιτισμό μας

pronews.gr
Αυτή η ΝΔ δεν είναι η Παράταξη που προασπιζόταν την Ορθοδοξία στην χώρα μας! Αφού επί των ημερών της απαγορεύτηκε η συμμετοχή των πιστών Ελλήνων στα Θεία Πάθη του Χριστού μας κατά την Μεγάλη Εβδομάδα! Απαγορεύτηκε η συμμετοχή τους στην Ανάσταση του Θεανθρώπου! Απαγορεύτηκε η περιφορά της Άγιας Εικόνας της Παναγίας μας και των Αγίων της πίστης μας στις ελληνικές πόλεις! Εφηύραν φασιστικού τύπου μέτρα προκειμένου να τρομοκρατήσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα για να απομακρυνθεί από τον Οίκο του Θεού μας, τις εκκλησιές μας! Δαιμόνισαν την Θεία Μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας! Αλλά αυτοί πλέον δεν σταματάνε πουθενά! Έχουν κηρύξει πολυμέτωπο πόλεμο στην Ορθοδοξία! Έχουν ξεσηκώσει Πανελλ
13:22 17/01/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load