#Εκκλησία

Απόστολος Ανδρέας: Ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και προστάτης της Σκωτίας

ekklisiaonline.gr
Μπορεί τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής του Ηνωμένου Βασιλείου να δείχνουν ότι Βρετανοί και Ουαλοί απομακρύνονται από τη Θρησκεία, ωστόσο η σχέση των Σκωτσέζων με τη Θρησκεία έχει ρίζες Ορθόδοξες. Το άρθρο Απόστολος Ανδρέας: Ιδρυτής της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και προστάτης της Σκωτίας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
18:16 29/11/2022

Άγιοι Ισίδωροι ΤΩΡΑ- ΣΟΚ: Κλειστή η Εκκλησία του Λυκαβηττού ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Γιορτή του Αγίου Ανδρέα

ekklisiaonline.gr
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- ΑΓΙΟΙ ΙΣΙΔΩΡΟΙ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ: Τραγικό θέαμα που προκαλεί θλίψη σε πιστούς που προσέρχονται στον αγαπημένο Ναό των Αγίων Ισιδώρων. Το άρθρο Άγιοι Ισίδωροι ΤΩΡΑ- ΣΟΚ: Κλειστή η Εκκλησία του Λυκαβηττού ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Γιορτή του Αγίου Ανδρέα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:16 29/11/2022

Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Νέες εγγραφές Κυπρίων πολιτών ηλικίας άνω των 18 ετών

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία της Κύπρου, προκειμένου να είναι σε θέση να διεξαγάγει έγκυρα και έγκαιρα τις επικείμενες Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, ενημέρωσε, δια του Γενικού Εφόρου των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών κ. Γιάννη Χαριλάου, κάθε ενδιαφερόμενο Κύπριο πολίτη, άνω των δεκαοκτώ ετών, Χριστιανό Ορθόδοξο και ο οποίος δεν είναι εγγεγραμμένος στον Εκλογικό Κατάλογο της Πολιτείας και επιθυμεί να εγγραφεί στους Εκκλησιαστικούς Εκλογικούς Καταλόγους των προσεχών Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, να αποστείλει τo αίτημά του με τίτλο «Νέα Εγγραφή στους Εκλογικούς Καταλόγους για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022» μέχρι και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 12:00 μ. Το άρθρο Αρχιεπισκοπικές εκλογές: Νέες εγγραφές Κυπρίων πολιτών ηλικί
15:24 29/11/2022

Συνοδική Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης στο Φανάρι

ekklisiaonline.gr
Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της ιεράς μνήμης του Αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, Θρονικής Εορτής της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, η Συνοδική Αντιπροσωπία της Εκκλησίας Κρήτης αποτελούμένη από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, τους Σεβ. Μητροπολίτας Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο, τους Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη Αρχιγραμματέα, Ειρηναίο Μπατσάκη Υπογραμματέα και Ευγένιο Καρακωνσταντάκη Κωδικογράφο και τον Εντιμ. κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη Νομικό Σύμβουλο Αυτής και Άρχοντα Πρωτέκδικο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και
14:44 29/11/2022

ΕΚΤΑΚΤΟ- Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου

ekklisiaonline.gr
Ετοιμάστηκαν τα ψηφοδέλτια για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές – 6 υποψήφιοι για τον Αρχιεπισκοπικό θώκο – Δείτε δείγμα από το ψηφοδέλτιο που ετοιμάστηκε στο κυβερνητικό τυπογραφείο. Το άρθρο ΕΚΤΑΚΤΟ- Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Εκκλησία της Κύπρου εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
12:04 29/11/2022

ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 29 Νοεμβρίου τιμάται ο Άγιος Άβιβος: Ο επίσκοπος Γεωργίας, ο Ιερομάρτυρας

ekklisiaonline.gr
Η Εκκλησία της Γεωργίας σύντομα συναρίθμησε τον ιερομάρτυρα στη χορεία των αγίων και καθόρισε τον εορτασμό της μνήμης του στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα της αθλήσεώς του. Το άρθρο ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Στις 29 Νοεμβρίου τιμάται ο Άγιος Άβιβος: Ο επίσκοπος Γεωργίας, ο Ιερομάρτυρας εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:04 29/11/2022

Ιερομάρτυρας Φιλούμενος: Αφιέρωμα στον Άγιο που κράτησε το Φρέαρ του Ιακώβ σε Ελληνικά χέρια

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Φιλουμένου του Κυπρίου, που μαρτύρησε στο προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ το 1979. Το άρθρο Ιερομάρτυρας Φιλούμενος: Αφιέρωμα στον Άγιο που κράτησε το Φρέαρ του Ιακώβ σε Ελληνικά χέρια εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:40 29/11/2022

Άγιος Ανδρέας Πάτρα ΤΩΡΑ: Χιλιάδες καταφτάνουν στην Εκκλησία για τη μεγάλη γιορτή

ekklisiaonline.gr
Φέτος, θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον Πολιούχο της Πάτρας, Αρχιερείς, σύσσωμος ο κλήρος και ο λαός, ενώ στις φετινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τους Απόδημους Έλληνες Ανδρέας Κατσανιώτης. Το άρθρο Άγιος Ανδρέας Πάτρα ΤΩΡΑ: Χιλιάδες καταφτάνουν στην Εκκλησία για τη μεγάλη γιορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:44 29/11/2022

Είναι ζήτημα επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού: Για τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου

hellasjournal.com
Του ΓΙΑΝΝΑΚΗ, Λ. ΟΜΗΡΟΥ* Η εθνική παράδοση της Εκκλησίας της Κύπρου είναι βαριά. Στις 9 Ιουλίου
05:52 29/11/2022

29 Νοεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ’ αυτόν

ekklisiaonline.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Παραμόνου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων τιμά σήμερα, 29 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Το άρθρο 29 Νοεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παράμονος και οι Τριακόσιοι Εβδομήντα Μάρτυρες που μαρτύρησαν μαζί μ’ αυτόν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:28 29/11/2022

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

ekklisiaonline.gr
Γιατί δεν έρχεσαι πλέον στην Εκκλησία; Ε, μ’ αυτά που κάνω δεν μπορώ να έρθω, ντρέπομαι. Με κοροϊδεύουν και οι φίλοι μου. Το άρθρο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:38 28/11/2022

Άγιος Ανδρέας- 30 Νοεμβρίου γιορτή : Γιατί φτιάχνουμε λουκουμάδες – Όλα τα έθιμα

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΟΡΤΗ : Στη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα, εορτάζει το Πρωτόθρονο Οικουμενικό Πατριαρχείο, θεωρώντας ότι αποτελεί ιδρυματική Εκκλησία του Αποστόλου. Το άρθρο Άγιος Ανδρέας- 30 Νοεμβρίου γιορτή : Γιατί φτιάχνουμε λουκουμάδες – Όλα τα έθιμα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:16 28/11/2022

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Φανάρι

ekklisiaonline.gr
Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος αποτελούμενη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του εν λόγω Συνοδικού Γραφείου, τον Πανοσιολογώτατο Αρχιμ.κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους κ.κ. Θεόδωρο Πιτταρά, Πολύκαρπο Ευσταθίου και Παναγιώτη Καστή, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη εξ αφορμής των εορτίων εκδηλώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου επί τη Θρονική Εορτή του Αγ. Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου. Το άρθρο Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στο Φανάρι εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:54 28/11/2022

Δαμασκηνός: «Να χαίρεστε για την ιερωσύνη που σας εμπιστεύθηκε ο Θεός και η Εκκλησία»

ekklisiaonline.gr
Την πρώτη γενική ιερατική σύναξη συνεκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Το άρθρο Δαμασκηνός: «Να χαίρεστε για την ιερωσύνη που σας εμπιστεύθηκε ο Θεός και η Εκκλησία» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
21:52 28/11/2022

Εκκλησία Κύπρου: 18 Δεκεμβρίου οι εκλογές – Χωρίς εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

ekklisiaonline.gr
Η Ι. Σύνοδος, μεταξύ άλλων, αποφάσισε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεσπισκόπου θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου 2022, χωρίς εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους. Το άρθρο Εκκλησία Κύπρου: 18 Δεκεμβρίου οι εκλογές – Χωρίς εγγραφή αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:54 28/11/2022

Η Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιωτάτου Μοναχού π. Θεοφίλου Βαΐου στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος

ekklisiaonline.gr
Το πρωί της Κυριακής, 27 Νοεμβρίου 2022 η τοπική μας Εκκλησία έζησε μοναδικές στιγμές Πεντηκοστής. Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, ο οποίος και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Αραβανής, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς, πρεσβύτεροι και διάκονοι της Ιεράς μας Μητ
20:44 28/11/2022

Φαναρίου Αγαθάγγελος: «Ο επανευαγγελισμός του πληρώματος της Εκκλησίας: σκέψεις και προοπτικές»

ekklisiaonline.gr
Μετά από τιμητική και φιλάδελφο πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κου Αρσενίου επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας ο Πανιερ. Μητροπολίτης Φαναρίου κος Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο τριήμερο εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Αυστρίας για την επέτειο 100 χρόνων από της Μικρασιατικής Καταστροφής και με την ευκαιρία αυτή να μιλήσει στην ιερατική σύναξη των κληρικών της Αυστρίας και Ουγγαρίας. Το άρθρο Φαναρίου Αγαθάγγελος: «Ο επανευαγγελισμός του πληρώματος της Εκκλησίας: σκέψεις και προοπτικές» εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:36 28/11/2022

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΠΕ για τους κληρικούς της Ι.Μ Κερκύρας

ekklisiaonline.gr
Ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με τίτλο: «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (εξομολογητική)», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Το άρθρο Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΙΠΕ για τους κληρικούς της Ι.Μ Κερκύρας εμφανίσ
19:28 28/11/2022

Κερκύρας: Δεν πρέπει οι πατέρες να επαναπαύονται σε όσα γνωρίζουν – Να επιδιώκουν να προσθέτουν στην μάθησή τους

ekklisiaonline.gr
Ι.Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Με αισθήματα χαράς και με συγκίνηση ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου το εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, με τίτλο: «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα (εξομολογητική)», στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020». Το άρθρο Κερκύρας: Δεν πρέπει οι πατέρες να επαν
18:08 28/11/2022

Σήμερα 28/11/2022: ΣΠΟΥΔΑΙΟ γεγονός στην Εκκλησία του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου- Σηκώθηκα ξανά

ekklisiaonline.gr
Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη Χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και μ’ ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, ΑΜΗΝ. Το άρθρο Σήμερα 28/11/2022: ΣΠΟΥΔΑΙΟ γεγονός στην Εκκλησία του Αγίου Ιούδα Θαδδαίου- Σηκώθηκα ξανά εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
17:08 28/11/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load