#Εορτολόγιο

Ποιοι γιορτάζουν 25 Οκτωβρίου: Εορτολόγιο σήμερα- Αλλαγή ώρας χειμερινή

ekklisiaonline.gr
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ : Εορτές της Ορθοδοξίας, σημαντικά ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά γεγονότα, γεννήσεις και θάνατοι που συνέβησαν σαν σήμερα 25 Οκτωβρίου. Το άρθρο Ποιοι γιορτάζουν 25 Οκτωβρίου: Εορτολόγιο σήμερα- Αλλαγή ώρας χειμερινή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:56 25/10

Ευαγγέλιο Κυριακής 25 Οκτωβρίου- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020. ΣΤ Κυριακής Λουκά με τη θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Οι Άγιοι Μαρκιανός και Μαρτύριος οι Νοτάριοιοι. Η Αγία Ταβιθά η εν Ιόππη θανούσα. Κατά Λουκά: Η θεραπεία του δαιμονισμένου Γερασηνού. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής ΣΤ Λουκά από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Κυριακής 25 Οκτωβρίου- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 25/10

Άγιοι μάρτυρες Σεβαστιανή και Αρέθας- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της μάρτυρος Σεβαστιανής, καθώς και τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρα Αρέθα, που έζησε και σε μεγάλη ηλικία μαρτύρησε στην Αιθιοπία, κατά τον 6ο αιώνα. Το άρθρο Άγιοι μάρτυρες Σεβαστιανή και Αρέθας- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:28 24/10

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Παρασκευή 23 Οκτωβρίου Εορτολόγιο: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων... Το άρθρο Παρασκευή 23 Οκτωβρίου Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
03:05 23/10

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου: Άγιος Ιγνάτιος

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Άγιος Ιγνάτιος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης Το άρθρο Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου: Άγιος Ιγνάτιος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 23/10

Αλέξανδρος, Ηράκλειος, Άννα, Ελισάβετ, Θεοδότη, Γλυκερία- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Τα κηρύγματά του προσέλκυσαν πλήθος ειδωλολατρών στην Χριστιανική πίστη. Το γεγονός αυτό εξόργισε τον άρχοντα του τόπου. Έτσι λοιπόν διέταξε να συλλάβουν τον Άγιο και να τον υποβάλλουν σε βασανιστήρια, για να τον αναγκάσουν να θυσιάσει στα είδωλα. Εκείνος όμως δεν πείστηκε. Το άρθρο Αλέξανδρος, Ηράκλειος, Άννα, Ελισάβετ, Θεοδότη, Γλυκερία- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:35 22/10

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

eleftherostypos.gr
Σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, είναι του Οσίου Αβερκίου επισκόπου Ιεραπόλεως. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι: Αβέρκιος, Αβερκία. Ανατολή ήλιου: 07:41 Δύση ήλιου: 18:38 Διάρκεια ημέρας: 10 ώρες 57 λεπτά The post Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
00:03 22/10

Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 22 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Όσιος Αβέρκιος έζησε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. Η άμεπτη ζωή του και η καρποφορία της διδασκαλίας του, παρακίνησαν το ποίμνιο να τον αναγκάσει να γίνει επίσκοπος Ιεραπόλεως στη Φρυγία. Το αξίωμα δε μείωσε το ζήλο του Αβερκίου. Το άρθρο Όσιος Αβέρκιος ο Ισαπόστολος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 22 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 21/10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναβλύζει Μύρο η κάρα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη

ekklisiaonline.gr
Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης και Μεγαλομάρτυρας. Εορτολόγιο: 26 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου. Το άρθρο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αναβλύζει Μύρο η κάρα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 21/10

Εορτολόγιο 21 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Εορτολόγιο 21 Οκτωβρίου: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων τη... Το άρθρο Εορτολόγιο 21 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
02:53 21/10

Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 21 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας γεννήθηκε το 333 μ.Χ., στα χρόνια του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η κωμόπολη στην οποία ανατράφηκε ονομαζόταν Θαβαθά, πέντε μίλια μακριά από τη Γάζα. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι ειδωλολάτρες. Στην επιθυμία τους να σπουδάσουν όσο γίνεται καλύτερα το γιο τους, έστειλαν αυτόν στην Αλεξάνδρεια. Το άρθρο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 21 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:59 20/10

Εορτολόγιο Τρίτη 20 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Εορτολόγιο Τρίτη 20 Οκτωβρίου: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων... Το άρθρο Εορτολόγιο Τρίτη 20 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
03:02 20/10

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου: Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα, η θαυματουργή

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο:  Χιώτισσα μοναχή, που αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία. Η μνήμη της τιμάται στις 20 Οκτωβρίου. Την ημέρα αυτή εορτάζουν όσες φέρουν τα ονόματα Ματρώνα, Κυρατσώ και Κερασία. Το άρθρο Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου: Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα, η θαυματουργή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 20/10

Αγία Ματρώνα η θαυματουργή: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Η Οσία Ματρώνα ονομαζόταν, αρχικά, Μαρία και γεννήθηκε στο χωριό Βολισσός της Χίου από γονείς ευσεβείς και πλουσίους, τον Λέοντα και την Άννα. Έξι άλλες αδελφές της Μαρίας, μεγαλύτερες της, παντρεύτηκαν η μία μετά την άλλη, περιζήτητες νύφες για την ομορφιά, την ανατροφή και για την καλή προίκα τους. Η μικρότερη αφοσιώθηκε στη μελέτη των θείων και ασχολείτο θερμά με φιλανθρωπικά καθήκοντα. Το άρθρο Αγία Ματρώνα η θαυματουργή: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 20 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:53 19/10

20 Οκτωβρίου – Όσιος Γεράσιμος: Ακολουθία και Παρακλητικός Κανών

ekklisiaonline.gr
20 Οκτωβρίου Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Ο Όσιος Γεράσιμος ο Νέος Ασκητής ο εν Κεφαλληνία ο Πελοποννήσιος. Ο Άγιος Γεράσιμος γεννήθηκε το 1509 μ.Χ. στα Τρίκαλα της Κορινθίας. Καταγόταν από την επίσημη οικογένεια των Νοταράδων και ήταν γιος του Δημητρίου και της Καλής. Η Ακολουθία και Παρακλητικός Κανών του Οσίου Γερασίμου. Το άρθρο 20 Οκτωβρίου – Όσιος Γεράσιμος: Ακολουθία και Παρακλητικός Κανών εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:44 19/10

20 Οκτωβρίου – Άγιος Αρτέμιος: Εορτολόγιο – Ποιοι Γιορτάζουν Σήμερα – Βίοι Αγίων (Βίντεο)

ekklisiaonline.gr
Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας και προστάτης της αστυνομίας. 20 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου. Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Αρτέμιος ο Μεγαλομάρτυρας. Η Οσία Ματρώνα η Χιοπολίτιδα και Θαυματουργή. Ο Όσιος Γεράσιμος ο Νέος Ασκητής εν Κεφαλληνία. Το άρθρο 20 Οκτωβρίου – Άγιος Αρτέμιος: Εορτολόγιο – Ποιοι Γιορτάζουν Σήμερα – Βίοι Αγίων (Βίντεο) εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:26 19/10

Εορτολόγιο: ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου- Αλλαγή ώρας χειμερινή

ekklisiaonline.gr
Ο Προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 - 838 π.Χ). Το προφητικό του βιβλίο, έχει λεχθεί ότι το διακρίνει ύφος ποιητικότατο, περίκομψο, ζωηρό και αποτελεί κόσμημα της εβραϊκής φιλολογίας. Το άρθρο Εορτολόγιο: ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Οκτωβρίου- Αλλαγή ώρας χειμερινή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:47 19/10

Εορτολόγιο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Εορτολόγιο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου: Σήμερα η εκκλησία τιμά μεταξύ άλλων... Το άρθρο Εορτολόγιο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
03:05 19/10

Ευαγγέλιο Κυριακής 18 Οκτωβρίου – Άγιος Λουκάς: Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Το Ευαγγέλιο Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020. Κυριακής του Αγίου Λουκά. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής και Απόστολος. Ο Άγιος Μαρίνος ο Γέρων. Κατά Λουκά: Αλίμονο στις αμετανόητες πόλεις. Η επιστροφή των εβδομήντα δύο. Η αγαλλίαση του Ιησού. Ευαγγελικό απόσπασμα της Κυριακής του Λουκά από πρωτότυπο και σε νεοελληνική απόδοση. Το άρθρο Ευαγγέλιο Κυριακής 18 Οκτωβρίου – Άγιος Λουκάς: Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:34 18/10

Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Οκτωβρίου:

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Οκτωβρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Άγιος Ισίδωρος και τα τέκνα αυτού Γεώργιος και Ειρήνη Το άρθρο Εορτολόγιο-Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Οκτωβρίου: εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 18/10

Ευαγγελιστής Λουκάς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 18 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Λουκάς ο Ευαγγελιστής καταγόταν από την Αντιόχεια της Συρίας και η εθνικότητα του ήταν Ελληνική. Ποιοι γιορτάζουν σημερα. Το άρθρο Ευαγγελιστής Λουκάς: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 18 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:57 17/10

Ποιος γιορτάζει 17 Οκτωβρίου: Μνήμη του Oσιομάρτυρος Ανδρέου – Εορτολόγιο

ekklisiaonline.gr
Σήμερα τελείται από την Εκκλησία η ανάμνηση της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Λαζάρου του τετραημέρου, δηλαδή η μεταφορά του από την επισκοπή Κιτίου στην Κωνσταντινούπολη, με πρωτοβουλία του αυτοκράτορα Λέοντος του Σοφού. Το άρθρο Ποιος γιορτάζει 17 Οκτωβρίου: Μνήμη του Oσιομάρτυρος Ανδρέου – Εορτολόγιο εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:37 17/10

Εορτολόγιο Σάββατο 17 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα. Το άρθρο Εορτολόγιο Σάββατο 17 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
02:53 17/10

Γιορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
Σήμερα, 16 Οκτωβρίου, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου και των δύο στρατιωτών που μαρτύρησαν μαζί του, τη μνήμη του Οσίου Μαλού, που έζησε ασκητικά και κοιμήθηκε ειρηνικά και των μαρτύρων Λεοντίου, Δομετίου, Τερεντίου και Δομνίνου, που τελειώθηκαν στη φωτιά. Το άρθρο Γιορτή του Αγίου Λογγίνου του Εκατοντάρχου Εορτολόγιο- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
10:32 16/10

Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 16 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν

ekklisiaonline.gr
ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Λογγίνος ήταν Εκατόνταρχος υπό τις διαταγές του Ποντίου Πιλάτου, επί βασιλείας Τιβερίου Καίσαρος (14 - 37 μ.Χ.). Το άρθρο Άγιος Λογγίνος ο Εκατόνταρχος: ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ 16 Οκτωβρίου – Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
23:58 15/10

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load