#Εορτολόγιο

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου-Εορτολόγιο: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 22/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου- Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος.

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου σύμφωνα με το Εορτολόγιο: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου- Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος. εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 22/01

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ- 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ: Οι ειδικοί τονίζουν πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας (όπως η ωκυτοκίνη). Το άρθρο ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣ- 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:37 21/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Ιανουαρίου - Εορτολόγιο: Ο Άγιος Νεόφυτος γεννήθηκε στη Νίκαια της Βιθυνίας από γονείς ευσεβείς, τον Θεόδωρο και τη Φλωρεντία, επί βασιλέως Διοκλητιανού (284-304 μ.Χ.). Σε νεαρή ηλικία κατέφυγε στον Όλυμπο και ζούσε ασκητικά μέσα σε μια σπηλιά. Από τον Όλυμπο επανήλθε στη Νίκαια, όπου επισκέφθηκε τους γονείς του, και κατόπιν πάλι επέστρεψε στον Όλυμπο. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:05 21/01

Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Ιανουαρίου- Blue Monday- Τριώδιο Απόκριες Πάσχα

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα: Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας. Ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας γεννήθηκε στη Μελιτηνή της Αρμενίας το έτος 377 μ.Χ. κατά τους χρόνους της βασιλείας του Γρατιανού (375-383 μ.Χ.). Οι γονείς του Παύλος και Διονυσία, ανήκαν σε επίσημη γενιά. Άτεκνοι όντες, αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί, το οποίο αφιέρωσαν στη διακονία του Θεού στο οποίο και κατά θεία επιταγή έδωσαν το όνομα Ευθύμιος, αφού με την γέννησή του τους χάρισε την ευθυμία, τη χαρά και την αγαλλίαση. Το άρθρο Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Ιανουαρίου- Blue Monday- Τριώδιο Απόκριες Πάσχα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:34 20/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα σύμφωνα-Εορτολόγιο: Ο Νεομάρτυς Ζαχαρίας καταγόταν από τα μέρη της Άρτας. Σε μικρή ηλικία εξισλαμίσθηκε και ήρθε στις Παλαιές Πάτρες όπου εξασκούσε την τέχνη του γουναρά. Όμως μετανόησε που αλλαξοπίστησε. Έτσι, αφού ήλθε σε μετάνοια, βρήκε κάποιο πνευματικό στον οποίο εξομολογήθηκε το αμάρτημα της εξωμοσίας του και ζήτησε την ευλογία να πορευθεί προς το μαρτύριο. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 20/01

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Πότε ανοίγει το Τριώδιο – Εορτολόγιο Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20/1

ekklisiaonline.gr
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ : Ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας γεννήθηκε στη Μελιτηνή της Αρμενίας το έτος 377 μ.Χ. κατά τους χρόνους της βασιλείας του Γρατιανού (375 - 383 μ.Χ.). Οι γονείς του Παύλος και Διονυσία, ανήκαν σε επίσημη γενιά. Άτεκνοι όντες, αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί, το οποίο αφιέρωσαν στη διακονία του Θεού στο οποίο και κατά θεία επιταγή έδωσαν το όνομα Ευθύμιος, αφού με την γέννησή του τους χάρισε την ευθυμία, τη χαρά και την αγαλλίαση. Το άρθρο ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Πότε ανοίγει το Τριώδιο – Εορτολόγιο Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20/1 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
20:58 19/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Ιανουαρίου - Εορτολόγιο: Ο Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος γεννήθηκε το 301 μ.Χ. σε κάποιο χωριό της Άνω Αιγύπτου και έζησε στα χρόνια του Θεοδοσίου του Μεγάλου (379 - 395 μ.Χ.). Σε ηλικία 30 χρόνων αποσύρθηκε στην έρημο της Νιτρίας και στη Συρία, όπου παρέμεινε για εξήντα ολόκληρα χρόνια και απέκτησε μεγάλη φήμη για τον ασκητικό του βίο και τις άλλες θαυμαστές αρετές του. Επειδή, παρά το νεαρό της ηλικίας του, προέκοπτε στις αρετές ονομάσθηκε «παιδαριογέρων». Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 19/01

ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: Έκτακτο δελτίο 17/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: Στα ανατολικά και νότια ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Το άρθρο ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ: Έκτακτο δελτίο 17/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
13:47 17/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου του Αγίου Αντωνίου

ieidiseis.gr
Ποια ονόματα περιλαμβάνει σήμερα 17 Ιανουαρίου το εορτολόγιο. Ποιοι γιορτάζουν σήμερα και λίγα λόγια για τη ζωή του Αγίου Αντωνίου.Εορτολόγιο: Σήμερα γιορτάζουν οι: Αντώνιος, Αντώνης, Αντωνία, Τόνια, Θεοδόσιος, Θεοδόσης. Άγιος Αντώνιος ο Μέγας Ονομαστός χριστιανός ασκητής της Αιγύπτου και θεμελιωτής του μοναχικού βίου στην Ανατολή. Η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσ γρ΄φει το Sansimera.gr, ο Αντώνιος γεννήθηκε γύρω στο 250 στην πόλη Κομά της Άνω Αιγύπτου, από γονείς εύπορους και ευλαβείς. Έζησε στα χρόνια ρωμαίων αυτοκρατόρων, όπως ο Διοκλητιανός (284-305), ο Μαξιμιανός (285-305) και ο Μέγας Κωνσταντίνος. Από την παιδική του ηλικία ήταν ολιγαρκής και αυτάρκης κι έδειξε ε
07:47 17/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου-Εορτολόγιο: Άγιος Αντώνιος. Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε περί το 250 μ.Χ. στο χωριό Κόμα της  Αιγύπτου, από γονείς ευλαβείς και πλούσιους. Έζησε στα χρόνια των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού, Μ. Κων/νου και των παιδιών του. Σε ηλικία, περίπου 20 ετών, έχασε τους γονείς του. Ακούοντας στην εκκλησία τα λόγια του Χριστού που είπε στον πλούσιο νέο: «πώλησον τα υπάρχοντά σου και δος πτωχοίς και δεύρο ακολούθει μοι» αμέσως μοίρασε τα υπάρχοντά του στους φτωχούς, αφού φύλαξε τα απολύτως απαραίτητα για την συντήρηση της μικρής του αδελφής. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 17/01

Άγιος Αντώνιος γιορτή: Έθιμο ζυμαρένια ανθρωπάκια- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΟΡΤΗ : Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του. Το άρθρο Άγιος Αντώνιος γιορτή: Έθιμο ζυμαρένια ανθρωπάκια- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
22:19 16/01

Πρόγνωση καιρού ΕΜΥ: Καιρός 17/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΕΜΥ ΚΑΙΡΟΣ : Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2019, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Το άρθρο Πρόγνωση καιρού ΕΜΥ: Καιρός 17/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
14:19 16/01

Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16, 17 Ιανουαρίου- Άγιος Αντώνιος γιορτή

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Ιανουαρίου: Προσκύνηση της Τιμίας Αλυσίδας του Αγίου και ενδόξου Αποστόλου Πέτρου. Την ημέρα αυτή τελούμε την προσκύνηση της τιμίας αλυσίδας του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, με την οποία τον έδεσε και τον έριξε στην φυλακή ο τετράρχης Ηρώδης, σύμφωνα με την εξιστόρηση του Ευαγγελιστή Λουκά στις Πράξεις των Αποστόλων. Το άρθρο Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16, 17 Ιανουαρίου- Άγιος Αντώνιος γιορτή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
11:40 16/01

ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ : Έκτακτο δελτίο 15/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα

ekklisiaonline.gr
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΕΜΥ πρόγνωση καιρού- έκτακτο δελτίο: ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το άρθρο ΕΜΥ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ : Έκτακτο δελτίο 15/1- Εορτολόγιο ποιοι γιορτάζουν σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
15:49 15/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ 2020

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Ιανουαρίου-Εορτολόγιο: Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Ο Άγιος Γεράσιμος ο Παλλαδάς γεννήθηκε το 1633 μ.Χ. γεννήθηκε στο χωριό Σκιλλούς της Πεδιάδος Κρήτης από ευγενείς και ευσεβείς γονείς. Ο πατέρας του Θεόδωρος υπήρξε πρωτοπαπάς και ιεροκήρυκας στον Χάνδακα και είναι γνωστή μία ομιλία του που εξεφώνησε στη μνήμη των Αγίων δέκα μαρτύρων των εν Κρήτη το 1633 μ.Χ. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα από τον πατέρα του. Κατόπιν μετέβη για σπουδές στην Κέρκυρα και την Βενετία. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ 2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 15/01

Εορτολόγιο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

sportime.gr
Ποιους γιορτάζει η Εκκλησία The post Εορτολόγιο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα appeared first on sportime.gr.
01:35 15/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΓΙΑ ΝΙΝΑ

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου-Εορτολόγιο: Η Αγία Νίνα γεννήθηκε στην Καππαδοκία, όπου κατοικούσαν πολλοί Γεωργιανοί και φέρεται ως συγγενείς του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ο πατέρας της, Ζαβουλών, ευσεβής και φημισμένος στρατιωτικός, πριν ακόμα νυμφευθεί, είχε φύγει από την πατρίδα του Καππαδοκία, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αυτοκράτορα Μαξιμιανό. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΓΙΑ ΝΙΝΑ εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 14/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου-Αγία Νίνα Ισαπόστολος

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου σύμφωνα Εορτολόγιο: Αγία Νίνα. Ισαπόστολος και εξαδέλφη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου. Γεννήθηκε στα τέλη του 3ου αι. στην Καππαδοκία. Κατάγονταν από αριστοκρατική οικογένεια. Πατέρας της ο Ζαβουλών, φημισμένος στρατιωτικός στην αυτοκρατορική αυλή της Ρώμης. Μητέρα της η Σωσσάνα, αδελφή του Πατριάρχου Ιερουσαλύμων Ιουβενάλιου. Όταν η Αγία Νίνα έγινε δώδεκα χρονών, οι γονείς της αποφάσισαν να αφιερώσουν την υπόλοιπη ζωή τους στο Θεό. Πούλησαν όλη τους την περιουσία τους και την μοίρασαν στους φτωχούς. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Ιανουαρίου-Αγία Νίνα Ισαπόστολος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 14/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ 2020

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου - Εορτολόγιο: Ερμύλος και ο Στρατόνικος. Μάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας, η μνήμη των οποίων τιμάται στις 13 Ιανουαρίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ερμύλος και Στρατόνικος. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΑΡΓΙΕΣ ΠΑΣΧΑ 2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 13/01

Οσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης – Γιορτή σήμερα 13 Ιανουαρίου – Ποιοι γιορτάζουν

vimaorthodoxias.gr
Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Οσίου Μαξιμου του Καυσοκαλυβίτη τιμά σήμερα, 13 Ιανουαρίου, η Εκκλησία μας. Εορτολόγιο – Ο Όσιος Μάξιμος, […] Το άρθρο Οσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης – Γιορτή σήμερα 13 Ιανουαρίου – Ποιοι γιορτάζουν εμφανίστηκε πρώτα στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
01:03 13/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου – Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Οι άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος έζησαν επί Λικινίου του βασιλέως. Ήταν δε ο άγιος Έρμυλος κατά την Εκκλησιαστική τάξη Διάκονος. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου – Άγιοι Έρμυλος και Στρατόνικος εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:28 13/01

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2020

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου-Εορτολόγιο: O Άγιος Μέρτιος. Ο Άγιος Μέρτιος κατετάγη, κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού (284 - 305 μ.Χ), στο στρατιωτικό τάγμα, το καλούμενο των Μαύρων, στη Μαυριτανία. Εκεί τον πίεζαν να προσφέρει θυσία στα είδωλα. Ο Άγιος όμως δεν πειθάρχησε στις εντολές των ειδωλολατρών. Το άρθρο ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ- ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2020 εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
07:04 12/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου-Αγία Τατιανή

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο: Αγία Τατιανή. Η Εκκλησία μας σήμερα τιμά τη μνήμη της Αγίας Μάρτυρος Τατιανής, η οποία καρατομήθηκε επί αυτοκράτορος Αλεξάνδρου Σεβήρου, επειδή ήταν Χριστιανή και ομολογούσε με θάρρος την αληθινή πίστη. Καταγόταν από τη Ρώμη και ο πατέρας της είχε διατελέσει ύπατος. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Ιανουαρίου-Αγία Τατιανή εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 12/01

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου-Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης

ekklisiaonline.gr
Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου σύμφωνα με το εορτολόγιο:  Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης. Ο Όσιος Θεοδόσιος γεννήθηκε στο χωριό Μωγαρισσού της Καππαδοκίας από πολύ πιστούς και ενάρετους γονείς, τον Προαιρέσιο και την Ευλογία. Έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Λέοντα του Μεγάλου (457 - 474 μ.Χ.) και έφτασε έως και τους χρόνους του αυτοκράτορα Αναστασίου του Δικόρου (491 - 518 μ.Χ.). Αρνήθηκε την έγγαμη ζωή και σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός. Από πολύ νωρίς διακρίθηκε για την εγκράτεια και την ηθική του τελειότητα. Το άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Ιανουαρίου-Όσιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης εμφανίστηκε πρώτα στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.
00:31 11/01

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load