#Ευρωδικαστήριο

Νέα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα: Οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού να γίνουν πράξη

alexpolisonline.com
Στον απόηχο της 9ης Διεθνούς Διάσκεψης για τους Ωκεανούς («Our Ocean conference»), που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου, η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία καλωσορίζει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με τη θέσπιση Θαλάσσιων Πάρκων στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο, τη σταδιακή απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατα εντός των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών από το 2026, το σύγχρονο σύστημα επιτήρησης των Θαλάσσιων Πάρκων κ.ά. Το νέο Θαλάσσιο Πάρκο που έχει προταθεί στο Νότιο Αιγαίο, περιλαμβάνει δεκάδες ακατοίκητες νησίδες, στις οποίες βρίσκουν καταφύγιο είδη σπάνια ή/και απειλούμενα με εξαφάνιση, περιλαμβανομένων ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας, τα οπο
13:53 21/04/2024

Απόφαση κόλαφος του Ευρωδικαστηρίου για την προσφυγή της Ευας Καιλη

olympia.gr
Η Εύα Καϊλή είχε προσφύγει κατά του αιτήματος της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέως και της αποφάσεως της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας της. Σήμερα το Ευρωδικαστήριο ανακοίνωσε την απόρριψη της προσφυγής της χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα απαράδεκτη στο σύνολό της και σημειώνοντας πως το αίτημα άρσης της ασυλίας είναι προκαταρκτικό μέτρο, αναγκαίο προς […] Απόφαση κόλαφος του Ευρωδικαστηρίου για την προσφυγή της Ευας Καιλη - olympia
22:28 16/01/2024

Τέμπη: Τι αναφέρει η Κομισιόν για την προ ημερών παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο

olympia.gr
Λίγες μέρες πριν από το τρομακτικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη επίσημη ενημέρωση, η Κομισιόν είχε παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωδικαστήριο για το σιδηροδρομικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, στις 15 Φεβρουαρίου 2023, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό […] Τέμπη: Τι αναφέρει η Κομισιόν για την προ ημερών παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο - olympia
21:02 02/03/2023

«Χαστούκι» από το Ευρωδικαστήριο στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα

fosonline.gr
Η πολυαναμενόμενη γνωμοδότηση του Έλληνα γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την υπόθεση της αποσχιστικής κίνησης κορυφαίων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων (Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα) αποτελεί κόλαφο για τους εμπνευστές της και συνιστά απόλυτη στήριξη στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή συνομοσπονδία.
13:30 15/12/2022

Προσωπικά δεδομένα: Στο Ευρωδικαστήριο η διαμάχη για τη «νομιμοποίηση» του αρχείου της Europol

in.gr
Οι πρακτικές της ευρωπαϊκής αστυνομικής υπηρεσίας επικρίνονται ως «επικίνδυνες για τα θεμελιώδη δικαιώματα».
13:50 23/09/2022

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις

monopoli.gr
Οι ατασθαλίες και οι διορθωτικές κινήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
20:22 16/07/2022

Παραπομπή Ελλάδας στο Ευρωδικαστήριο για το περιβάλλον

fosonline.gr
Η Ελλάδα παραπέμπεται στο Ευρωδικαστήριο για περιβαλλοντικά ζητήματα
17:24 15/07/2022

ΕΕ: «Κίτρινη» κάρτα σε 5 κράτη-μέλη για τα καθαρά οχήματα!

Newsauto.gr
Η Κομισιόν δίνει προθεσμία δύο μηνών με ανοιχτό το ενδεχόμενο παραπομπής τους στο Ευρωδικαστήριο. Να λάβουν άμεσα μέτρα για τη μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των κανόνων σχετικά με τους στόχους για τα καθαρά οχήματα, καλεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή 5 κράτη-μέλη με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραπέμψει το θέμα ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε […] The post ΕΕ: «Κίτρινη» κάρτα σε 5 κράτη-μέλη για τα καθαρά οχήματα! appeared first on NewsAuto.gr.
10:06 19/05/2022

Σοκ! Ποια εταιρεία θα πληρώσει πρόστιμο 880 εκατ. ευρώ στην ΕΕ

Newsauto.gr
Το Ευρωδικαστήριο απέρριψε την έφεση της αυτοκινητοβιομηχανίας και επικύρωσε το βαρύ πρόστιμο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της Scania και επικυρώνει το πρόστιμο, ύψους άνω των 880 εκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε η Κομισιόν, λόγω της συμμετοχής της συγκεκριμένης εταιρίας σε σύμπραξη μεταξύ κατασκευαστών φορτηγών. Μάλιστα το Δικαστήριο απέρριψε την την προσφυγή που άσκησε η […] The post Σοκ! Ποια εταιρεία θα πληρώσει πρόστιμο 880 εκατ. ευρώ στην ΕΕ appeared first on NewsAuto.gr.
07:06 03/03/2022

Κυπαρισσιακός SOS ξανά…

eleftheriaonline.gr
  Της Δήμητρας Λυμπεροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου, επικεφαλής Περιφερειακής Παράταξης “Πράσινη Πελοπόννησος” Πρόσφατα, με έκπληξη και ανησυχία ενημερωθήκαμε από πλήθος δημοσιευμάτων σε κεντρικά περιφερειακά και τοπικά ΜΜΕ για την παρουσία ερευνητικού σκάφους που διεξάγει σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, σε σημεία εντός της περιοχής «Οικόπεδο 10 – Κυπαρισσιακός», τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης της οποίας έχουν παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ με σύμβαση που έχει κυρωθεί με τον ν. 4630/2019.  Με δεδομένο ότι δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση για τη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών σε ένα τόσο εύθραυστο οικοσύστημα, που προστατεύεται με Προεδρικό Διάταγμα (ΦΕΚ Δ 391/2018) από το 2
21:52 03/02/2022

Ευρωδικαστήριο: Αλλάξτε τα όλα, ειδάλλως πρόστιμα…

Newsauto.gr
Το ανώτατο δικαστήριο ανατρέπει προηγούμενη απόφαση, λέγοντας ότι οι προκλήσεις των πόλεων ήταν «απαράδεκτες». Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την καταγγελία που υπέβαλαν οι πόλεις των Βρυξελλών, της Μαδρίτης και του Παρισιού κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία την κατηγόρησαν ότι έθεσε πολύ υψηλά όρια εκπομπών στα αυτοκίνητα για τα οξείδια του αζώτου. […] The post Ευρωδικαστήριο: Αλλάξτε τα όλα, ειδάλλως πρόστιμα… appeared first on NewsAuto.gr.
09:22 16/01/2022

Ευρωδικαστήριο: “Χαστούκι” σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Μαδρίτη!

Newsauto.gr
Το ανώτατο δικαστήριο ανατρέπει προηγούμενη απόφαση, λέγοντας ότι οι προκλήσεις των πόλεων ήταν «απαράδεκτες». Το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την καταγγελία που υπέβαλαν οι πόλεις των Βρυξελλών, της Μαδρίτης και του Παρισιού κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία την κατηγόρησαν ότι έθεσε πολύ υψηλά όρια εκπομπών στα αυτοκίνητα για τα οξείδια του αζώτου. […] The post Ευρωδικαστήριο: “Χαστούκι” σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Μαδρίτη! appeared first on NewsAuto.gr.
16:02 15/01/2022

Παράνομος ο γερμανικός νόμος για κράτηση μεταναστών ως την απέλαση έκρινε το Ευρωδικαστήριο

hellasjournal.com
Η γερμανική νομοθεσία δυνάμει της οποίας προβλέπεται η κράτηση μεταναστών
08:42 26/11/2021

Άδωνις Γεωργιάδης: Στο Ευρωδικαστήριο κατά του ελληνικού δημοσίου...

ieidiseis.gr
…Αν μέχρι την 1η Ιανουαρίου δεν έχει λήξει η εκκρεμότητα με την υπόθεση Novartis.Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Κontra Ghannel. O υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως θα προσφύγει κατά του ελληνικού δημοσίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε περίπτωση πως έως την 1η Ιανουαρίου δεν έχει ληφθεί οριστικά απόφαση για τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία υπουργός θα στραφεί κατά του ελληνικού δημοσίου και μάλιστα στο Ευρωδικαστήριο. Αν φύγουμε από αυτή καθ΄ εαυτή υπόθεση της Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει δίκιο
10:32 21/10/2021

Το Ευρωδικαστήριο για δάνεια σε ξένο νόμισμα, περιαγωγή και επιδόματα

efsyn.gr
Τρεις σημαντικές αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου με προφανές ενδιαφέρον και για τη χώρα μας ανακοινώθηκαν. Αφορούν τα δάνεια σε ξένο νόμισμα, τα επιδόματα σε πολίτες τρίτων χωρών και την τιμολογιακή πολιτική για την περιαγωγή.
18:32 02/09/2021

Ιστορική δίκη κατά της Frontex 

efsyn.gr
Πρώτη φορά στα 17 χρόνια λειτουργίας της η Ευρωπαϊκή Συνοροφυλακή παραπέμπεται στο Ευρωδικαστήριο, σε μια υπόθεση που εκθέτει και την Ελλάδα και την πολιτική της κυβέρνησης.
14:08 23/07/2021

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για υψηλά επίπεδα διοξειδίου του Αζώτου!

Newsauto.gr
H χώρα μας έχει εφαρμόσει πλειάδα μέτρων προκειμένου να επιτύχει μείωση των υπερβάσεων που οφείλονται κατά κύριο λόγο στην κυκλοφορία των οχημάτων. Το πρόβλημα των υπερβάσεων της μέσης ετήσιας οριακής τιμής διοξειδίου του αζώτου στον οικισμό της Αθήνας είναι διαχρονικό. Από το 2000, όταν ξεκίνησαν οι σχετικές μετρήσεις, παρουσιάζονται σταθερά υψηλές τιμές οξειδίων του αζώτου μόνο […] The post Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για υψηλά επίπεδα διοξειδίου του Αζώτου! appeared first on NewsAuto.gr.
21:06 15/07/2021

Σχολικές καθαρίστριες στο Ευρωδικαστήριο

efsyn.gr
Mια υπόθεση που μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά πάνω από 9.000 σχολικές καθαρίστριες/στές, που εξακολουθούν να απασχολούνται με το άθλιο καθεστώς της μίσθωσης έργου, θα απασχολήσει το προσεχές διάστημα το Ευρωδικαστήριο.
14:36 03/06/2021

Σοβαρή επίπληξη στη Γερμανία από το Ευρωδικαστήριο για ρύπανση

efsyn.gr
«Πράσινη» καταδίκη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Γερμανία για την αποτυχία της να καθαρίσει μολυσμένο αέρα στις πόλεις της, από το Βερολίνο έως την Κολωνία.
13:08 03/06/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load