#Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Η Ζιλιέτ Μπινός είναι η νέα Πρόεδρος

logiastarata.gr
Η βραβευμένη με Όσκαρ Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός (Juliette Binoche) παίρνει την σκυτάλη από την Πολωνή σκηνοθέτιδα Αγκνιέσκα Χόλαντ (Agnieszka Holland) και αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Σημειώνεται ότι ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (Ingmar Bergman) ήταν ο πρώτος πρόεδρος που επιλέχθηκε αρχικά από τα 40 ιδρυτικά μέλη της Ακαδημίας το 1989. Ο Βιμ Βέντερς […] The post Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Η Ζιλιέτ Μπινός είναι η νέα Πρόεδρος appeared first on Λόγια-Σταράτα.
12:00 17/03/2024

Στον κατάλογο των Θησαυρών της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς ο Λευκός Πύργος

thebest.gr
Στον κατάλογο των Θησαυρών της Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Κληρονομιάς, Treasures of European Film Culture ενέταξε τον Λευκό Πύργο η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου (EFA).
14:48 25/09/2022

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου εκφράζει τη στήριξή της στην Ουκρανία

monopoli.gr
Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου δεσμεύεται να στηρίξει τα μέλη της από την Ουκρανία, αναζητώντας πρακτικούς τρόπους βοήθειας, μετά από την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.
16:00 24/02/2022

Οσκαρ χωρίς μάσκες - Αυτοί είναι οι μεγάλοι νικητές

ieidiseis.gr
Οι 170 διάσημοι προσκεκλημένοι στα Όσκαρ δεν φορούσαν μάσκες όσο «έγραφαν» οι κάμερες, ωστόσο τους είχε ζητηθεί να το κάνουν όσο η τελετή βρίσκεται σε διαφημίσεις ή παρουσιάζει εμβόλιμα βίντεο.Το μεγάλο φαβορί, η ταινία «Nomadland» της Κλόι Ζάομ κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, στην 93η τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Union Station, έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες, περίπου 12 χιλιόμετρα από το Dolby Theater όπου διεξάγονται παραδοσιακά οι τελετές απονομής των Όσκαρ. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η τελετή δεν είχε κεντρικό παρουσιαστή, αλλά βασίστηκε σε μια ομάδα λαμπερών προσώπων (μεταξύ των οποίων οι Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Χοακίν Φοίνιξ, Ριζ Γουίδερσπο
07:08 26/04/2021

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Ο θρίαμβος και η τραγωδία για τον Τόμας Βίντερμπεργκ σκηνοθέτη του «Άσπρου πάτου» [βίντεο]

eleftherostypos.gr
Θρίαμβος για τον Τόμας Βίντερμπεργκ στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία του ταινία «Ασπρο πάτο» με πρωταγωνιστή τον Μαντς Μίκελσεν τιμήθηκε με τέσσερα μεγάλα βραβεία, εκείνα της καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας, του καλύτερου Ευρωπαίου σκηνοθέτη και του καλύτερου σεναρίου, ενώ ο Μαντς Μίκελσεν απέσπασε το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.... The post Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Ο θρίαμβος και η τραγωδία για τον Τόμας Βίντερμπεργκ σκηνοθέτη του «Άσπρου πάτου» [βίντεο] appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
13:33 14/12/2020

Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Το «Ενήλικοι στην αίθουσα» του Γαβρά διεκδικεί βραβείο σεναρίου

eleftherostypos.gr
Με τον Κώστα Γαβρά να διεκδικεί βραβείο σεναρίου για το «Ενήλικοι στην αίθουσα» και τέσσερις ταινίες να μονομαχούν στα ίσα με τέσσερις υποψηφιότητες η κάθε μία, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Φέτος φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής με παρουσία συντελεστών, αλλά αυτή θα γίνει διαδικτυακά από 8-12... The post Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου: Το «Ενήλικοι στην αίθουσα» του Γαβρά διεκδικεί βραβείο σεναρίου appeared first on ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.
17:09 12/11/2020

Από ΕΚ και Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου​​​​,​​​ η απονομή του βραβείου LUX

analitis.gr
Το βραβείο LUX θα απονέμεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου - Το βραβείο LUX από τώρα και στο εξής θα απονέμεται από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου - Κοινό και ευρωβουλευτές θα επιλέγουν από κοινού το νικητή - Η επιλογή των τριών ταινιών-φιναλίστ θα ανακοινωθεί στο Reykjavik το Δεκέμβριο - Η νικήτρια ταινία θα ανακοινωθεί σε συνεδρίαση της ολομέλειας του ΕΚ στις 28 Απριλίου 2021 - Περιορισμένη μορφή λόγω Covid-19   Το Σάββατο, η Sa
02:20 08/09/2020

Πρόσκληση για συμμετοχή νέων στην επιλογή ταινίας που θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020

el.gr
H Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί νέους ηλικίας 12-14 ετών να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής της ταινίας που θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020. Οι τρεις υποψήφιες ταινίες («Rocca Changes the World» της Katja Benrath από τη Γερμανία, «My Brother Chases Dinosaurs» του Stefano Cipani από την Ιταλία, «My Extraordinary Summer with Tess» […] The post Πρόσκληση για συμμετοχή νέων στην επιλογή ταινίας που θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2020 appeared first on EL.
19:21 30/03/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load