#Ιώσεις

Ιώσεις: Μετά τη γρίπη ήρθε η γαστρεντερίτιδα – Τι να προσέχουν οι γονείς – Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη στο eleftherostypos.gr

eleftherostypos.gr
Η περίοδος που η γρίπη έκανε “πάρτι” φαίνεται ότι παρέρχεται, ενώ σε συρρίκνωση είναι και οι άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, η covid-19 και ο RSV, που ταλαιπώρησαν μικρά παιδιά και ενήλικες τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Παρόλα αυτά στα σχολεία και στα σπίτια με παιδιά έχει εμφανιστεί ο νέος “εφιάλτης”, αυτός της γαστρεντερίτιδας. Τα περιστατικά […] Το άρθρο Ιώσεις: Μετά τη γρίπη ήρθε η γαστρεντερίτιδα – Τι να προσέχουν οι γονείς – Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη στο eleftherostypos.gr εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:08 27/02/2023

Ιώσεις του αναπνευστικού: Πότε και πώς μπορεί να επηρεάσουν το καρδιαγγειακό σύστημα

eleftherostypos.gr
Οι ιογενείς ιώσεις που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έξαρση και θα συνεχίσουν να μας «ταλαιπωρούν» και το επόμενο διάστημα, μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του ανώτερου ή και κατώτερου αναπνευστικού και μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρές επιπλοκές σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα. Μπορεί να επιδράσουν σε άτομα που έχουν γενετικό υπόστρωμα για ορισμένες παθήσεις, αναφέρει στο […] Το άρθρο Ιώσεις του αναπνευστικού: Πότε και πώς μπορεί να επηρεάσουν το καρδιαγγειακό σύστημα εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
15:32 28/01/2023

Ιώσεις: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία – Στο «κόκκινο» παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές, ειδικά στην Περιφέρεια

eleftherostypos.gr
Γρίπη, και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού συνεχίζουν να πιέζουν σημαντικά τα νοσοκομεία παρόλο που τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται μια τάση ύφεσης της θετικότητας. Οσον αφορά στον κορονοϊό η κατάσταση δεν έχει σχέση με πέρυσι που λόγω κορονοϊού και παραλλαγής Ομικρον τα νοσηλευτικά ιδρύματα δέχονταν πολύ μεγάλο όγκο ασθενών. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα νοσοκομεία […] Το άρθρο Ιώσεις: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία – Στο «κόκκινο» παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές, ειδικά στην Περιφέρεια εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:28 26/01/2023

Ιώσεις: Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο δύσκολοι μήνες

Newsique.gr
Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο δύσκολοι μήνες, καθώς συσσωρεύονται πάρα πολλά περιστατικά με ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος που ειδικά στις μεγάλες ηλικίες εκδηλώνονται με μεγαλύτερη βαρύτητα. Φέτος αυτό είναι ακόμα δυσκολότερο γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαμε ένα ανοσολογικό κενό, όσον αφορά την κοινή γρίπη. Το κενό αυτό, όπως τα πάντα στη […] Το άρθρο Ιώσεις: Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι πιο δύσκολοι μήνες εμφανίστηκε πρώτα στο newsique.gr.
16:58 22/01/2023

Το ΕΣΥ πιέζεται – Ιώσεις και κορονοϊός φέρνουν δύσκολο Φεβρουάριο και Μάρτιο

NewsBomb
Διαρκείς είναι η πίεση στο ΕΣΥ από την έξαρση των ιώσεων αλλά και τα κρούσματα του κορονοϊού. Ο Φεβρουάριος και…Περισσότερα...
08:38 21/01/2023

Ιώσεις: Τον Φεβρουάριο αναμένεται η αποκλιμάκωση – «Δεν αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά» λέει ο Χαράλαμπος Γώγος

Newsit
Στην μεγάλη έξαρση των ιώσεων, που παρατηρείται εδώ και καιρό, και τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης (11.01.2023). Εκτίμησε δε ότι Φεβρουάριο θα έχουμε μια ύφεση, αναφέροντας ότι οι ιώσεις δεν αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά και ότι οι ελλείψεις σε αυτά δεν είναι σημαντικές.  «Υπάρχει μεγάλη ... Περισσότερα To άρθρο Ιώσεις: Τον Φεβρουάριο αναμένεται η αποκλιμάκωση – «Δεν αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά» λέει ο Χαράλαμπος Γώγος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:40 11/01/2023

Ιώσεις: Αύξηση των νοσηλειών πιέζει το ΕΣΥ – Πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση των παιδιατρικών κλινών

eleftherostypos.gr
Η έξαρση γρίπης και ιώσεων αυξάνει την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς γεμίζουν απλές κλίνες και Εντατικές. Στα τελευταία στοιχεία που εκδίδει ο ΕΟΔΥ παρατηρείται αύξηση τόσο των διασωληνωμένων λόγω κορονοϊού όσο και των σοβαρών περιστατικών γρίπης που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Παράλληλα οι πολλαπλές λοιμώξεις του αναπνευστικού οδηγούν όλο και περισσότερους πολίτες στα […] Το άρθρο Ιώσεις: Αύξηση των νοσηλειών πιέζει το ΕΣΥ – Πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση των παιδιατρικών κλινών εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:04 11/01/2023

Ιώσεις: Συναγερμός για τις επόμενες εβδομάδες – Πώς θα γίνει η ομαλοποίηση στις ελλείψεις φαρμάκων

eleftherostypos.gr
Σε μια δύσκολη περίοδο όσον αφορά στις λοιμώξεις έχει εισέλθει η χώρα μας με το επόμενο διάστημα να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς αναμένεται αύξηση της μετάδοσης τόσο της γρίπης όσο και του κορονοϊού αλλά και των άλλων λοιμώξεων. Αυτά την ώρα που οι ελλείψεις φαρμάκων συνεχίζονται δημιουργώντας μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, ειδικά για οικογένειες με […] Το άρθρο Ιώσεις: Συναγερμός για τις επόμενες εβδομάδες – Πώς θα γίνει η ομαλοποίηση στις ελλείψεις φαρμάκων εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
10:12 10/01/2023

Ιώσεις και γρίπη θα μας ταλαιπωρήσουν σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, εκτιμά η Ματίνα Παγώνη

Newsit
Το κύμα ιώσεων και γρίπης θα παραμείνει σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, εκτιμά η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (02.01.2023), σημείωσε ότι ο περισσότερος κόσμος έχει ξεχάσει τη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, γεγονός που επιβαρύνει την κατάσταση.  Τα πρώτα κρούσματα έχουν κάνει την εμφάνιση τους ήδη από ... Περισσότερα To άρθρο Ιώσεις και γρίπη θα μας ταλαιπωρήσουν σίγουρα μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, εκτιμά η Ματίνα Παγώνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:44 02/01/2023

Ιώσεις: Αναμένεται εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων ημερησίως

logiastarata.gr
Μία ημέρα πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα γλέντια στα μπουζούκια και στα κλαμπ, Έλληνες ειδικοί προειδοποιούν για ακόμα μία φορά ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έχουμε μεγάλη έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων. Σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Ιανουάριο θα υπάρξει ένα “τσουνάμι” γρίπης […] The post Ιώσεις: Αναμένεται εξαψήφιος αριθμός κρουσμάτων ημερησίως appeared first on Λόγια-Σταράτα.
17:02 30/12/2022

Ιώσεις: 100.000 κρούσματα την ημέρα βλέπουν οι ειδικοί – «Σήμερα μετράμε μόνο ότι περνάει από τις δομές υγείας»

Newsit
Για το κοκτέιλ ιώσεων που βρίσκεται σε έξαρση μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» o καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στυλιανός Λουκίδης. Όσον αφορά τα κρούσματα, ανέφερε – μεταξύ άλλων – ότι σήμερα καταμετρώνται μόνο αυτά που φτάνουν στα νοσοκομεία.  Παρά την αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία, ο Στυλιανός Λουκίδης ... Περισσότερα To άρθρο Ιώσεις: 100.000 κρούσματα την ημέρα βλέπουν οι ειδικοί – «Σήμερα μετράμε μόνο ότι περνάει από τις δομές υγείας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
10:44 29/12/2022

Ιώσεις και γρίπη θα «χτυπήσουν» 1,5 εκατομμύριο κόσμο μέσα σε ένα μήνα

Newsit
Εδώ και καιρό οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ιώσεων και γρίπης, που προσβάλει μικρούς και μεγάλους. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμα μάλιστα ότι μέσα σε έναν μήνα περίπου, ο κόσμος που θα αρρωστήσει ενδεχομένως να φτάσει και το 1,5 εκατομμύριο.  Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Τζανάκης αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή εκδηλώνονται ... Περισσότερα To άρθρο Ιώσεις και γρίπη θα «χτυπήσουν» 1,5 εκατομμύριο κόσμο μέσα σε ένα μήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:04 20/12/2022

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ιώσεις ή... μπλόφα της εθνικής Γαλλίας ενόψει του τελικού με την Αργεντινή

Παραπολιτικά
Χωρίς στόπερ έκαναν προπόνηση οι «τρικολόρ» για το παιχνίδι της Κυριακής (17:00) στο «Lusail» απέναντι στην «αλμπισελέστε», σύμφωνα
21:14 16/12/2022

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Η ΕΕΤΑΑ έβαλε όριο στις απουσίες και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση

irafina.gr
Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των γονέων καθώς, για πρώτη φορά φέτος, η ΕΕΤΑΑ έχει εισάγει στον οδηγό της για τα voucher παιδικών σταθμών, τις 10 αδικαιολόγητες απουσίες. Με τις Ιώσεις, λαρυγγίτιδες, ωτίτιδες και τα κρούσματα κορονοϊού να κάνουν «θραύση» στους παιδικούς σταθμούς, οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν και την γραφιοκρατία της ΕΕΤΑΑ. Για πρώτη φορά φέτος, […]
23:22 08/11/2022

Κωσταρίδου: Ιώσεις και γρίπη επέστρεψαν δυναμικά - Να πάνε τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς

Cnn.gr
Να στείλουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς προτρέπει η Σταυρούλα Κωσταρίδου, παιδίατρος και συντονίστρια του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, σημειώνοντας πως τα παιδιά δεν νοσούν βαριά από κορωνοϊό.Περισσότερα...
10:52 29/08/2022

Ιώσεις & διατροφή: Μηνιαίο διατροφολόγιο για να κερδίσετε τη μάχη της εποχής

eleftherostypos.gr
Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η σωστή διατροφή δίνει λύσεις σε όλα! Έτσι, η Γεωργία Καπώλη έχει ετοιμάσει το καλύτερο μενού προκειμένου να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να αποφύγετε τις εποχιακές ιώσεις που σάς ταλαιπωρούν.  ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ: 1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά & 4 κ.σ. δημητριακά... The post Ιώσεις & διατροφή: Μηνιαίο διατροφολόγιο για να κερδίσετε τη μάχη της εποχής appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
13:54 06/12/2021

Ένα κουταλάκι του γλυκού μητρικό γάλα περιέχει 3.000.000 κύτταρα που σκοτώνουν τα μικρόβια

mothersblog.gr
Ιώσεις και θηλασμός: Γιατί είναι σημαντικό να θηλάζετε ακόμη και αν κολλήσετε κάποια ίωση Τα οφέλη που έχουν τα μωρά που θηλάζουν Πράγματα για τον θηλασμό που δεν γνωρίζετε  
17:02 26/10/2021

Ιώσεις: Τα 7 πράγματα που πρέπει να απολυμάνεις για να προλάβεις την μετάδοση τους

tromaktiko.gr
Γνωρίζουμε πως τα περισσότερα μικρόβια που προκαλούν και τις ιώσεις μεταφέρονται από τα χέρια. Γιαυτό και οι γιατροί λένε πως είναι απαραίτητο να πλένουμε τα χέρια μας τακτικά. Είναι όμως φρόνιμο, λένε οι ειδικοί, να απολυμαίνουμε και ορισμένα αντικείμενα που πιάνουμε αρκετά και γίνονται εύκολα πηγή μικροβίων. Ποια είναι λοιπόν 7 από αυτά τα αντικείμενα; […] The post Ιώσεις: Τα 7 πράγματα που πρέπει να απολυμάνεις για να προλάβεις την μετάδοση τους appeared first on tromaktiko.
14:36 25/08/2020

Προβλήματα υγείας που επιδεινώνονται το καλοκαίρι

thestival.gr
Θεωρητικά η ζωή είναι πιο εύκολη το καλοκαίρι, όχι όμως για όσους αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας. Για λόγους που θα δείτε παρακάτω, τα συμπτώματα κάποιων ασθενειών και καταστάσεων επιδεινώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολεύοντας τη ζωή των πασχόντων. Δείτε ποιες είναι σύμφωνα με το onmed.gr, αυτές οι καταστάσεις και αν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται, συμβουλευτείτε γιατρό. Ιώσεις: Οι καλοκαιρινοί ιοί είναι το ¼ των χειμερινών, οφείλονται όμως σε ένα διαφορετικό είδος μικροβίου, τον εντεροϊό, που προκαλεί πόνο στον στομάχι σε συνδυασμό με αναπνευστικά προβλήματα. Η έντονη άσκηση μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους, γι’ αυτό μειώστε τις προπονήσεις. Νυχτερ
01:18 02/08/2020

Οκτώ παθήσεις που το καλοκαίρι επιδεινώνονται - Πότε πρέπει να δείτε γιατρό

pronews.gr
Τα συμπτώματα κάποιων ασθενειών και καταστάσεων επιδεινώνονται τους καλοκαιρινούς μήνες, δυσκολεύοντας τη ζωή των πασχόντων. Δείτε ποιες είναι αυτές οι καταστάσεις και αν διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματά σας επιδεινώνονται, συμβουλευτείτε γιατρό. Ιώσεις: Οι καλοκαιρινοί ιοί είναι το ¼ των χειμερινών, οφείλονται όμως σε ένα διαφορετικό είδος μικροβίου, τον εντεροϊό, που προκαλεί πόνο στον στομάχι σε συνδυασμό με αναπνευστικά προβλήματα. Η έντονη άσκηση μπορεί να σας κάνει πιο ευάλωτους, γι’ αυτό μειώστε τις προπονήσεις. Νυχτερινές κράμπες: Η συχνότητα των μυϊκών κραμπών διπλασιάζεται το καλοκαίρι, σύμφωνα με σχετική μελέτη. Οι κινητικοί νευρώνες των ποδιών υφίστανται αλλαγές στη διάρκεια του καλοκα
14:40 01/08/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load