#Μουσείο Μαστίχας

Θλίψη στη Χίο - Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη «γιαγιά Μαριάνθη» των Μεστών

ProtoThema.gr
Η φωνή της ακουγόταν σε παραδοσιακό τραγούδι στο Μουσείο Μαστίχας 
22:00 13/03/2024

Παρατείνεται η περιοδική έκθεση «απέναντι» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

tilegrafimanews.gr
Μουσείο Μαστίχας Χίου: Παρατείνεται λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, έως και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, η περιοδική έκθεση «απέναντι», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, περίπου 87.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν έως σήμερα την περιοδική έκθεση, που με όχημα αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, σκιαγραφεί πτυχές αυτής της καθοριστικής περιόδου για το έθνος. Κείμενα σπουδαίων λογοτεχνών, ανάμεσά τους ο Ηλίας Βενέζης, ο Στράτης Μυριβήλης, ο Κοσμάς Πολίτης, η Διδώ Σωτηρίου,
09:46 22/12/2023

Ονειρεμένα Χριστούγεννα στο Σουφλί

alexpolisonline.com
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα και οργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, στο Σουφλί. Αναλυτικά:Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)eTwinning «Show U Care»Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Τυχερού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning «Show U Care» και των δράσεων με θέμα «Αειφόρο σχολείο: πολιτιστική διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη», με σκοπό τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπρίκα, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30)Ένα ρόδι για το γούριΠρωτοχρονιάτικο εργαστήρι
02:53 01/12/2023

Κατερίνα Στικούδη: Ποζάρει με το αγαπημένο της μπικίνι στη Χίο

okmag.gr
Στο νησί καταγωγής του συζύγου της, Βαγγέλη Σερίφη, και συγκεκριμένα στο φημισμένο Πυργί, ταξίδεψαν οικογενειακώς η 38χρονη performer Κατερίνα Στικούδη και ο 48χρονος μουσικός παραγωγός έχοντας μαζί τους και τον γιο τους Βίκτωρα, που θα γίνει 2 χρόνων τον Οκτώβριο. Μάλιστα, οι τρεις τους επισκέφτηκαν το σύγχρονο Μουσείο Μαστίχας που βρίσκεται έξω από το Πυργί. […] The post Κατερίνα Στικούδη: Ποζάρει με το αγαπημένο της μπικίνι στη Χίο appeared first on OK! Magazine.
18:58 19/08/2023

Η έκθεση «Απέναντι» στη Χίο

fosonline.gr
Η έκθεση «Απέναντι» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου από το ΠΙΟΠ για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
13:24 02/08/2022

Η ζωή «απέναντι», στιγμιότυπα από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή

naftemporiki.gr
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση με τίτλο «Απέναντι», την Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρα 19:30), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.
08:32 28/07/2022

«Απέναντι»: Μια συγκινητική έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

ProtoThema.gr
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 27 Ιουλίου (ώρα 19:30) από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων.
10:12 25/07/2022

Μουσείο Μαστίχας Χίου (ΠΙΟΠ) – Εκατό χρόνια μνήμης για τους «Απέναντι»

mononews.gr
Η ζωή «απέναντι». Στιγμιότυπα από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την καταστροφή, το τέλος και τον ξεριζωμό, την επανεκκίνηση μιας δύσκολη ζωής στην Ελλάδα, την ενσωμάτωση των προσφύγων και την διατήρηση της μνήμης. Μια έκθεση για όλα αυτά, που πονούν ακόμη και σήμερα, εκατό χρόνια μετά, οργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Μαστίχας της Χίου από τις 27 Ιουλίου.
21:10 21/07/2022

«Απέναντι»: Μια περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

protagon.gr
Αναδεικνύει το ισχυρό αποτύπωμα που άφησαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στην τοπική ιστορία και την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και τη γενικότερη επίδραση που είχε η παρουσία τους σε τομείς της ελληνικής κοινωνίας The post «Απέναντι»: Μια περιοδική έκθεση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου appeared first on Protagon.gr.
17:28 21/07/2022

Εργαστήρια δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους σε Αλεξανδρούπολη και Χίο

alexpolisonline.com
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Άνασσα διοργανώνει σε Αλεξανδρούπολη και Χίο, εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργίας ντοκιμαντέρ για εφήβους το οποίο διεξάγεται από τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο 2021. Το πρόγραμμα αποτελείται από διαδικτυακά εργαστήρια ντοκιμαντέρ και εξαήμερα γυρίσματα, το αποτέλεσμα των οποίων θα είναι: η δημιουργία 2 συμμετοχικών ντοκιμαντέρ από τους ίδιους τους εφήβους σε συνεργασία με τους εμψυχωτές, η δημιουργία ενός site για την ανάρτηση των ντοκιμαντέρ και ενός διαδικτυακού εορτασμού λήξης.Στη διαδικτυακή συνάντηση λήξης θα γίνει προβολή των ντοκιμαντέρ καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με στόχο την δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών μεταξύ των παιδι
10:30 02/11/2021

Παράταση της περιοδικής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

protagon.gr
Παρατείνεται λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, έως και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, η περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ», που παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Η έκθεση, που εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας […] The post Παράταση της περιοδικής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΧΙΟΣ» στο Μουσείο Μαστίχας Χίου appeared first on Protagon.gr.
18:08 07/09/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load