#Γαύδος

Μεταναστευτικό: Ασφυκτιά η Γαύδος από τις συνεχείς ροές

in.gr
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν και πάλι τα περιστατικά άφιξης παράτυπων μεταναστών, με τα κυκλώματα των διακινητών να έχουν χαράξει σταθερή πορεία
06:00 09/04/2024

O Guardian στη Γαύδο: Κινδυνεύει το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης να γίνει νέα Λαμπεντούζα; - "Μας ωθούν στα άκρα"

thetoc.gr
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Γαύδος είναι ο νέος προορισμός για τους διακινητές που μεταφέρουν μετανάστες από την Αφρική στην Ευρώπη.
14:09 28/03/2024

Η Κρήτη έγινε  Έβρος στο μεταναστευτικό μετά τη Συμφωνία Μελόνι-Ράμα! Νότης Μαριάς

militaire.gr
Φωτογραφία αρχείου Γράφει ο  Νότης Μαριάς Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, πρώην Ευρωβουλευτής Οι τεράστιες μεταναστευτικές ροές από την περιοχή του Τομπρούκ της Λιβύης προς την Γαύδο και την Κρήτη προμηνύουν  ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η Γαύδος θα κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια νέα Λαμπεντούζα. «Ενδεικτικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο ήρθαν στη Νότια Κρήτη 300 μετανάστες, ενώ μόνο το τελευταίο τρίμηνο υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει 1.500 άτομα από την Αίγυπτο σε Κρήτη και Γαύδο, μέσω Λιβύης» (www.militaire.gr 13/3/2024). Όπως ήδη έχουμε αναλύσει σε τηλεοπτική συνέντευξή μας στις 28 Φεβρουαρίου 2024 (https://www.
12:00 19/03/2024

Κόκκινος «συναγερμός» σε Γαύδο/Κρήτη! Στέλνουν αλλοδαπούς από 2 διαδρόμους! Θα γίνει Λαμπεντούζα!

el.gr
Κίνδυνο να «βουλιάξει» η Γαύδος Το άρθρο Κόκκινος «συναγερμός» σε Γαύδο/Κρήτη! Στέλνουν αλλοδαπούς από 2 διαδρόμους! Θα γίνει Λαμπεντούζα! εμφανίσθηκε πρώτα στο EL.
10:09 28/02/2024

Deutsche Welle: Θα γίνει η Γαύδος δεύτερη Λαμπεντούζα;

Newsit
Την Παρασκευή (23.02.2024) η Ελληνική Ακτοφυλακή εντόπισε στη Γαύδο, νότια της Κρήτης, ένα ακόμη σκάφος με μετανάστες, το οποίο κατευθυνόταν προς την Ελλάδα, με τις αρχές να διασώζουν τους 85 επιβαίνοντες. «Το ειδυλλιακό νησί της Γαύδου γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικό για τους διακινητές που μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες στην ΕΕ», παρατηρεί ο ανταποκριτής του Γερμανικού ... Περισσότερα To άρθρο Deutsche Welle: Θα γίνει η Γαύδος δεύτερη Λαμπεντούζα; δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
18:00 24/02/2024

Ελληνοτουρκικά: «Η πολιτική της …μη αποτροπής»-Κ.Μαρδάς

militaire.gr
Γράφει ο Κώστας Μαρδάς Με την Ανακωχή - Διακήρυξη των Αθηνών, «έκλεισε» (;) η πλέον μακροβιότερη ελληνοτουρκική κρίση στον άξονα Έβρος - Αιγαίο – Κύπρος. Πρόκειται για κείμενο με θετικές, αλλά και αμφίσημες διατυπώσεις, όπως έχω αναλύσει στο κανάλι του Militaire , σε συνδυασμό με το πρωτόκολλο της Βέρνης το 1976, το ανακοινωθέν του Νταβός το 1988 και το ανακοινωθέν (και όχι συμφωνία ) της Μαδρίτης το 1977. Η Διακήρυξη ήρθε ως …νομοτέλεια της έντασης, που εξελίχθηκε σε κρίση και οδήγησε στα πρόθυρα πολέμου. Άρχισε με την παράνομη είσοδο του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» τον Οκτώβριο του 2014 στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και κορυφώθηκε το 2020 με την επιθετική επιδίωξη διάρρηξ
10:00 24/01/2024

Handelsblatt: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να «απεξαρτήσει» 40 ελληνικά νησιά από τα ορυκτά καύσιμα

lamianow.gr
Η ελληνική κυβέρνηση θέλει “απεξαρτήσει” 40 ελληνικά νησιά από τα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με χθεσινό (09.12.23) δημοσίευμα της Handelsblatt. Είμαστε μια γαλάζια χώρα”, δήλωσε πρόσφατα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα στο Ντουμπάι. “Έχουμε 170 κατοικημένα και χιλιάδες ακατοίκητα νησιά, καθώς και μια ακτογραμμή 14.000 χιλιομέτρων”, υπολόγισε ο πρωθυπουργός, “και αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε αυτή τη θαλάσσια βιοποικιλότητα”. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει 40 ελληνικά νησιά σε πρότυπα αυτάρκους, κλιματικά ουδέτερου ενεργειακού εφοδιασμού, πράσινης οικονομίας, ψηφιακής καινοτομίας και βιώσιμης κινητικότητας, σημειώνε
15:37 10/12/2023

Γαύδος: Γυμνιστής τουρίστας αυνανιζόταν σε παραλία – Προσπάθησε να βιάσει κάτοικο

lamianow.gr
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το απόγευμα της Πέμπτης ένας 32χρονος Αμερικανός τουρίστας στη Γαύδο ο οποίος επί τέσσερις ημέρες είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους του νησιού καθώς κυκλοφορούσε γυμνός σε παραλίες και αυνανιζόταν μπροστά σε νεαρές κοπέλες. Ο «σάτυρος» της Γαύδου συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ένα ζευγάρι Ελλήνων […] The post Γαύδος: Γυμνιστής τουρίστας αυνανιζόταν σε παραλία – Προσπάθησε να βιάσει κάτοικο appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.
16:37 26/08/2023

Γαύδος: Γυμνιστής αυτοϊκανοποιούνταν σε παραλία μπροστά στον κόσμο – Επεισοδιακή σύλληψη

empisteutiko.gr
Τρόμο και αναστάτωση προκάλεσε Αμερικανός τουρίστας στο νησί της Γαύδου ,ο οποίος για μια ολόκληρη μέρα περιφερόταν γυμνός στην παραλία και αυνανιζόταν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των λουομένων, αδιαφορώντας, αν στο σημείο υπήρχαν ηλικιωμένοι ή ανήλικα παιδιά. Για την απίστευτη υποθεση με κεντρικό προσωπο τον αλλοδαπό γυμνιστή – αυνανιστή απο την άλλη άκρη του Ατλαντικού που αποκαλύπτει το […] The post Γαύδος: Γυμνιστής αυτοϊκανοποιούνταν σε παραλία μπροστά στον κόσμο – Επεισοδιακή σύλληψη appeared first on Empisteutiko.gr.
14:58 26/08/2023

Γαύδος: «Τσιτσίδια και ντυμένα όλα ενωμένα» – Νέες κινητοποιήσεις από γυμνιστές και μη

agrinionews.gr
«Με μαγιό ή χωρίς, στέλνουμε μήνυμα ενότητας και ελευθερίας από τη Γαύδο, ενάντια σε όσους προσπαθούν να μας διχάσουν με συντηρητικές αντιλήψεις. Συνυπάρχουμε, σεβόμαστε, αγωνιζόμαστε», αναφέρουν σε μήνυμά τους στο Facebook. Η κίνηση του Δήμου Γαύδου να βάλει για πρώτη φορά φέτος στην παραλία Σαρακήνικο πινακίδα που να λέει «Απαγορεύεται ο γυμνισμός», προκάλεσε αντιδράσεις «Ερχόμαστε στο νησί για να νιώσουμε ελεύθεροι στην φύση απαλλαγμένοι από τα περιττά και μαθαίνουμε ξαφνικά για αυτή την απαγόρευση» γράφουν διαμαρτυρόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολΓαύδοςΓαύδοςοί γυμνιστές που «βγήκαν από τα ρούχα τους», βλέποντας την δημοτική πινακίδα στην ακτή. Για τους λόγους που πήρε ο Δή
20:46 20/08/2023

Γαύδος: «Πόλεμος» δημάρχου – γυμνιστών για τις παραλίες

empisteutiko.gr
Συνεχίζεται, εν μέσω καλοκαιριού, η αντιπαράθεση μεταξύ των γυμνιστών και της δημάρχου της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία καταγγέλλει πως παραθεριστές κατέστρεψαν πινακίδες σε παραλία στην οποία αναγράφονταν πως απαγορεύεται ο γυμνισμός. Ειδικότερα, η δήμαρχος του νησιού, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, όπως μεταδίδει το cretalive, αναφέρει πως τα ξημερώματα της Τρίτης (15/8) εντοπίστηκαν τρία άτομα, δύο γυναίκες και ένας άντρας, οι οποίοι παραθερίζουν συχνά στο νησί […] The post Γαύδος: «Πόλεμος» δημάρχου – γυμνιστών για τις παραλίες appeared first on Empisteutiko.gr.
15:58 16/08/2023

Γαύδος: Απαγορεύτηκε ο γυμνισμός σε παραλία του νησιού

logiastarata.gr
Μια πινακίδα η οποία γράφει «απαγορεύεται ο γυμνισμός» στην παραλία του Σαρακήνικου στη Γαύδο φαίνεται να έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους επισκέπτες του νησιού. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, υπήρξαν αρνητικά σχόλια στο Facebook από ανθρώπους που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί. Τι απαντάει η δήμαρχος Γαύδου Απαντώντας στις αντιδράσεις, η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, ανέφερε […] The post Γαύδος: Απαγορεύτηκε ο γυμνισμός σε παραλία του νησιού appeared first on Λόγια-Σταράτα.
09:00 02/07/2023

Γαύδος: Άγριος ξυλοδαρμός τουρίστα “survivor” από δύο αιρετούς

paraskhnio.gr
Μετά το τέλος της εκδήλωσης αθλητικής διοργάνωσης του Δήμου Γαύδου «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης» όπου συμμετείχαν 200 δρομείς από την Κρήτη κι άλλα μέρη της χώρας, στη μουσική βραδιά που ακολούθησε, σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ δυο αιρετών του νησιού και ενός επισκέπτη ο οποίος διαμένει σε σκηνή στη παραλία και κατά καιρούς έχει σχολιάσει Το άρθρο Γαύδος: Άγριος ξυλοδαρμός τουρίστα “survivor” από δύο αιρετούς εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
16:28 05/06/2023

25η Μαρτίου: Ξεχωριστά στιγμιότυπα από την παρέλαση σε ακριτικά νησιά

myvolos.net
Μπορεί οι μαθητές τους να είναι λιγοστοί σε αριθμό, ωστόσο η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου γιορτάστηκε με όλες τις τιμές και με συγκίνηση σε ακριτικά νησιά της χώρας μας. Γαύδος: Παρέλαση με δύο μόλις μικρούς μαθητές Μοναδική και συνάμα συγκινητική ήταν η… παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο νησί της Γαύδου. […]
16:32 25/03/2023

25η Μαρτίου – Γαύδος: Την ελληνική σημαία κράτησαν ψηλά τα δύο παιδάκια του νησιού

Newsit
Συγκινητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Γαύδο. Παρέλασαν κρατώντας τη γαλανόλευκη τα δύο παιδάκια του νησιού. Στην εσχατιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, τη Γαύδο τα δύο παιδάκια του νησιού, κατάφεραν, παρά τη μικρή ηλικία τους, να σηκώσουν ψηλά το εθνικό φρόνημα. Η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου έχει έναν ... Περισσότερα To άρθρο 25η Μαρτίου – Γαύδος: Την ελληνική σημαία κράτησαν ψηλά τα δύο παιδάκια του νησιού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:28 25/03/2023

Έχε το νου σου στο παιδί

dete.gr
Του Κώστα Σπαρτινού Παραμονή των Φώτων (5/1/2023) διαβάζω στη διαδικτυακή σελίδα της «Καθημερινής», άρθρο της Σοφίας Χρήστου με τίτλο «Γαύδος: Επέλεξαν τη ζωή στο νησί με “τίμημα” το σχολείο». Αντιγράφω από το άρθρο: «Έμειναν στην ίδια τάξη από απουσίες τα δύο παιδιά της οικογένειας Λουγιάκη, η οποία αποφάσισε να παραμείνει στο νησί. Η οικογένεια Λουγιάκη […]
12:00 15/01/2023

Ελληνοτουρκικά: Απίστευτη τουρκική πρόκληση ανήμερα των Θεοφανίων – Αμφισβητούμενη η Γαύδος!

sportime.gr
Οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι στην τακτική των προκλήσεων ακόμα και την ημέρα των Θεοφανείων, βάζοντας στο στόχαστρο τη Γαύδο! Κώστας Παπαδόπουλος για το sportime.gr.
08:50 06/01/2023

Τουρκικό κανάλι: Αμφισβητούμενη η Γαύδος – Προβοκάτσια η επίσκεψη Μητσοτάκη

in.gr
Νησί με αμφισβητήσιμο καθεστώς είναι η Γαύδος, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό της Τουρκίας, ο οποίος χαρακτηρίζει προβοκάτσια την επίσκεψη του έλληνα Πρωθυπουργού στο νησί.
01:58 06/01/2023

Γαύδος: Επέλεξαν τη ζωή στο νησί με «τίμημα» το σχολείο

myvolos.net
Η οικογένεια Λιουγάκη βρέθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα πριν περίπου ένα χρόνο, καθώς τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας, η Κέλλυ και ο Νίκος, τον Ιούνιο του 2022 θα τελείωναν το Δημοτικό και θα έπρεπε να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στο Γυμνάσιο. Ωστόσο η Γαύδος, στην οποία γεννήθηκαν και μεγάλωσαν τα παιδιά, […]
21:32 05/01/2023

Οργιάζουν οι τουρκικές εφημερίδες! «Υπό κατοχή Ψέριμος» και «αμφισβητούμενη Γαύδος»!

paraskhnio.gr
Απίστευτη πρόκληση από τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία με αφορμή την επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε ακριτικά νησιά της Ελλάδας, αναφέρουν ότι ο έλληνας ΑΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε και την Ψέριμο, την οποία χαρακτηρίζουν υπό κατοχή! Παράλληλα, όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, χαρακτηρίζουν και την Γαύδο ως νησί που είναι υπό Το άρθρο Οργιάζουν οι τουρκικές εφημερίδες! «Υπό κατοχή Ψέριμος» και «αμφισβητούμενη Γαύδος»! εμφανίστηκε πρώτα στο Paraskhnio.gr.
11:16 29/12/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load