#Σταφυλόκοκκος

Σταφυλόκοκκος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης - Τι πρέπει να γνωρίζετε

mothersblog.gr
Τι είναι o Σταφυλόκοκκος; Έχετε λοίμωξη από σταφυλόκοκκο και αναρωτιέστε αν μπορείτε να μείνετε έγκυος; Η ύπαρξη/εμφάνιση λοίμωξης από σταφυλόκοκκο αυξάνει την πιθανότητα αποβολής; Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών; Η λοίμωξη από σταφυλόκοκκο θα προκαλούσε άλλες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη;
08:34 18/05/2022

Δείτε πότε το κοτόπουλο γίνεται επικίνδυνο για δηλητηρίαση

pronews.gr
Το κοτόπουλο αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα είδη κρέατος, που καταναλώνουμε μικροί και μεγάλοι. Αν, όμως, δεν προσέξουμε στον χειρισμό του, το κοτόπουλο μπορεί μπορεί να οδηγήσει σε τροφική δηλητηρίαση. Αυτό συμβαίνει εάν δεν το πλύνουμε με προσοχή και δεν το μαγειρέψουμε σωστά. Δηλητηρίαση: Ποια βακτήρια σχετίζονται με το κοτόπουλο Σαλμονέλα (Salmonella enteritidis) Η σαλμονέλα είναι ένα επικίνδυνο βακτήριο που μπορεί να βρεθεί στο πεπτικό σύστημα μερικών ζώων, πουλερικών, σκύλων, γάτων και άλλων θερμόαιμων ζώων. Αυτό το στέλεχος είναι μόνο 1 από περίπου 2.000 είδη βακτηρίων σαλμονέλας. Συσχετίζεται συχνά με κρέας από πουλερικά και με τα αυγά. Σταφυλόκοκκος (Staphylococcus aureu
13:56 09/11/2021

Όσα πρέπει να ξέρετε για τον σταφυλόκοκκο - Τι προκαλεί & πώς θεραπεύεται

pronews.gr
Όπως θα έχετε ήδη ακουστά, ο σταφυλόκοκκος προκαλείται από το ομώνυμο βακτήριο, το οποίο είναι ένας τύπος μικροβίου που υπάρχει με φυσικό τρόπο στο δέρμα, ή στην μύτη ακόμη και σε υγιή άτομα. Τις περισσότερες φορές, ο σταφυλόκοκκος, ως βακτήριο, δεν προκαλεί προβλήματα. Ίσως να προκαλέσει σχετικά μικρές δερματικές λοιμώξεις, αλλά τίποτα σοβαρό. Ωστόσο, ο σταφυλόκοκκος μπορεί να γίνει θανατηφόρος εάν το βακτήριο εισβάλλει βαθύτερα στο σώμα σας και εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, στις αρθρώσεις, στα οστά, στους πνεύμονες ή στην καρδιά. Ολοένα και περισσότεροι –κατά τ’ άλλα υγιείς- άνθρωποι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουν απειλητικές για τη ζωή τους λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο. Σταφυλόκοκκος:
11:54 31/12/2020

Σταφυλόκοκκος Βακτήρια: Πώς μεταδίδεται – τρόπος πρόληψης ή αντιμετώπισης

tromaktiko.gr
Σταφυλόκοκκος Βακτήρια: Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου μπορούν να εξαπλωθούν μέσω μολυσμένων επιφανειών και από άτομο σε άτομο. Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τα βακτήρια αυτά από μια περιοχή του σώματός τους σε άλλη (ή να τα μεταφέρουν σε άλλους) μέσω βρώμικων χεριών ή νυχιών. Το καλό πλύσιμο των χεριών είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη […] The post Σταφυλόκοκκος Βακτήρια: Πώς μεταδίδεται – τρόπος πρόληψης ή αντιμετώπισης appeared first on tromaktiko.
05:37 29/11/2020

Σταφυλόκοκκος στο παιδί: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

topontiki.gr
ΥΓΕΙΑ  Τα βακτήρια του σταφυλόκοκκου μπορούν να εξαπλωθούν μέσω μολυσμένων επιφανειών και από άτομο σε άτομο. Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τα βακτήρια αυτά από μια περιοχή του σώματός τους σε άλλη (ή να τα μεταφέρουν σε άλλους) μέσω βρώμικων χεριών ή νυχιών. Το καλό πλύσιμο των χεριών είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη λοιμώξεων από σταφυλόκοκκο. Ο σταφυλόκοκκος προκαλείται από το αντίστοιχο βακτήριο (Staphylococcus aureus). Πολλοί υγιείς άνθρωποι μεταφέρουν αυτά τα βακτήρια στο δέρμα τους και στην μύτη τους χωρίς να αρρωσταίνουν. Αλλά όταν το δέρμα τρυπηθεί ή τραυματιστεί, το βακτήριο μπορεί να εισέλθει στο τραύμα και να προκαλέσει λοίμωξη, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήμα
08:28 25/11/2020

Σταφυλόκοκκος: Τι προκαλεί σε δέρμα, στομάχι, αίμα και αρθρώσεις και πώς θεραπεύεται

iatropedia.gr
Ο σταφυλόκοκκος προκαλείται από το ομώνυμο βακτήριο. Είναι ένας τύπος μικροβίου που υπάρχει με φυσικό τρόπο στο δέρμα, ή στην μύτη ακόμη και σε υγιή άτομα. The post Σταφυλόκοκκος: Τι προκαλεί σε δέρμα, στομάχι, αίμα και αρθρώσεις και πώς θεραπεύεται appeared first on Iatropedia.
13:34 15/08/2020

Σταφυλόκοκκος: Τα συμπτώματα σε εικόνες – Τι να προσέχετε

iatropedia.gr
Ο σταφυλόκοκκος είναι μια ομάδα βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει μια σειρά μολυσματικών ασθενειών σε διάφορους ιστούς του σώματος. The post Σταφυλόκοκκος: Τα συμπτώματα σε εικόνες – Τι να προσέχετε appeared first on Iatropedia.
10:04 16/07/2020

Σταφυλόκοκκος: Λοιμώξεις που προκαλεί

tromaktiko.gr
Ο σταφυλόκοκκος είναι μικρόβιο που ανήκει στους θετικούς κατά Gram κόκκους. Το μικρόβιο αποικίζει συχνά το δέρμα και τη μύτη υγιών ατόμων χωρίς να προκαλεί, ωστόσο, συνήθως λοιμώξεις σε μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας Η φραγή του δέρματος και των βλεννογόνων του σώματος σε συνδυασμό με την ισχύ του ανοσοποιητικού συστήματος εμποδίζουν το σταφυλόκοκκο να […] The post Σταφυλόκοκκος: Λοιμώξεις που προκαλεί appeared first on tromaktiko.
13:18 09/05/2020

Ποιος κορωνοϊός; - Δείτε τις 10 ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε μια μέρα (βίντεο)

pronews.gr
Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια ασθένεια, είναι τρομακτική, αλλά, δυστυχώς, είναι πιθανό!  Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής (κακή διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης, κλπ) μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας και του καρκίνου. Αυτές οι χρόνιες ασθένειες θα μπορούσαν να καταλήξουν να προκαλέσουν τον θάνατό μας κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο μέσα σε 24 ώρες. Από την Μαύρη Πανώλη πίσω στην Ευρώπη του 14ου αιώνα, μέχρι την πρόσφατη επιδημία Έμπολα στη Δυτική
00:40 30/04/2020

Health Line: Σταφυλόκοκκος στα παιδιά - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

mothersblog.gr
Σταφυλόκοκκος στα παιδιά: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς; 
15:02 28/04/2020

Πέντε χρυσοί κανόνες για να αποφύγετε τα σημάδια ακμής

tromaktiko.gr
Μέχρι σήμερα, οι συνήθεις θεραπείες για την ακμή επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο βακτήριο με μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακμής: το C. Acnes.  Πρόσφατες έρευνες κατέδειξαν ότι ένα διαφορετικό γένος παίζει επίσης  σπουδαίο ρόλο στην προκαλούμενη φλεγμονή στην επιφάνεια του δέρματος: ο Σταφυλόκοκκος. Στο δέρμα με τάση ακμής, το μικροβίωμα -το ζωντανό […] The post Πέντε χρυσοί κανόνες για να αποφύγετε τα σημάδια ακμής appeared first on tromaktiko.
23:18 17/03/2020

Οι ασθένειες που μπορούν να σας σκοτώσουν σε ένα 24ωρο - Δείτε πως ακριβώς μπορούν να σας βλάψουν (βίντεο)

pronews.gr
Η σκέψη του να ξυπνήσετε μια μέρα χωρίς συμπτώματα και μέχρι να έρθει το άλλο πρωί να είστε στα πρόθυρα του θανάτου από κάποια ασθένεια, είναι τρομακτική, αλλά, δυστυχώς, είναι πιθανό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής (κακή διατροφή, έλλειψη σωματικής άσκησης, κλπ) μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, της παχυσαρκίας και του καρκίνου. Αυτές οι χρόνιες ασθένειες θα μπορούσαν να καταλήξουν να προκαλέσουν τον θάνατό μας κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά σε ασθένειες που μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο μέσα σε 24 ώρες. Από την Μαύρη Πανώλη πίσω στην Ευρώπη του 14ου αιώνα, μέχρι την πρόσφατη επιδημία Έμπολα στη Δυτική Α
08:07 06/12/2019

Σταφυλόκοκκος: ΟΛΑ τα συμπτώματα για να ξέρετε αν έχετε μολυνθεί [εικόνες]

iatropedia.gr
Ο σταφυλόκοκκος μπορεί να εκδηλωθεί με μια ποικιλία συμπτωμάτων που κυμαίνονται από μικρά προβλήματα του δέρματος μέχρι και ενδοκαρδίτιδα, μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του εσωτερικού τοιχώματος της καρδιάς (ενδοκάρδιο). The post Σταφυλόκοκκος: ΟΛΑ τα συμπτώματα για να ξέρετε αν έχετε μολυνθεί [εικόνες] appeared first on Iatropedia.
15:07 01/11/2019

Σταφυλόκοκκος: Πώς εκδηλώνεται – Ποια σημάδια στο σώμα θέλουν προσοχή!

iatropedia.gr
Πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν βακτήρια σταφυλόκοκκου, αλλά ποτέ δεν αναπτύσσουν λοιμώξεις από τον ιό. Ωστόσο, αν αναπτύξετε μια μόλυνση από σταφυλόκοκκο, είναι πολύ πιθανό αυτή να προέρχεται από βακτήρια που έχετε στο σώμα σας εδώ και αρκετό καιρό. Αυτά τα βακτήρια μπορούν επίσης να μεταδοθούν από άτομο σε άτομο. The post Σταφυλόκοκκος: Πώς εκδηλώνεται – Ποια σημάδια στο σώμα θέλουν προσοχή! appeared first on Iatropedia.
13:03 10/10/2019

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load