#Τηλεσκόπιο James Webb

Τηλεσκόπιο James Webb: «Είδε» σαρωτική αμμοθύελλα 40 έτη φωτός από τη Γη

tromaktiko.gr
Σύννεφα σκόνης που στροβιλίζονταν, σε έναν μακρινό πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους εντόπισε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA. Ονόματι VHS 1256 b, ο εξωπλανήτης βρίσκεται περίπου 40 έτη φωτός μακρυά από τη Γη και περιστρέφεται σε μεγάλη απόσταση από τα άστρα του, ένα γεγονός που αποτελεί ιδανική συνθήκη για την παρατήρηση […] The post Τηλεσκόπιο James Webb: «Είδε» σαρωτική αμμοθύελλα 40 έτη φωτός από τη Γη appeared first on Tromaktiko.gr.
22:42 23/03/2023

Τηλεσκόπιο James Webb: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Το νεφέλωμα του Ωρίωνα σε υψηλή ανάλυση

eleftherostypos.gr
Εντυπωσιακές είναι οι νέες εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb από το νεφέλωμα του Ωρίωνα, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1.350 ετών φωτός από τη Γη και θεωρείται περιβάλλον παρόμοιο με αυτό στο οποίο γεννήθηκε το ηλιακό μας σύστημα πριν από 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Η διεθνής ομάδα ερευνητών που έδωσε στη δημοσιότητα τις […] Το άρθρο Τηλεσκόπιο James Webb: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Το νεφέλωμα του Ωρίωνα σε υψηλή ανάλυση εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
16:00 13/09/2022

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb στρέφει το βλέμμα του στον γαλαξία Cartwheel

secnews.gr
Η ομάδα του διαστημικού τηλεσκοπίου Webb αποκάλυψε την πιο πρόσφατη εικόνα που τράβηξε και πρόκειται για ένα υπέροχο πορτρέτο του γαλαξία Cartwheel, ενός εκθαμβωτικού αντικειμένου 500 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, που σχηματίστηκε από τη σύγκρουση υψηλής ταχύτητας δύο γαλαξιών. Δείτε επίσης: Τηλεσκόπιο James Webb: Καταγράφει το σύμπαν σε έναν SSD 68 GB Το Webb μας […] The post Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb στρέφει το βλέμμα του στον γαλαξία Cartwheel appeared first on SecNews.gr.
19:00 03/08/2022

Τηλεσκόπιο James Webb: Ο λόγος για τον οποίο οι φωτογραφίες του είναι τόσο σημαντικές για την επιστήμη

neolaia.gr
Τηλεσκόπιο James Webb: Η σημαντικότητα των φωτογραφιών του και οι διαφορές τους από αυτές του τηλεσκοπίου Hubble.
18:04 13/07/2022

Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb: Οι πρώτες εικόνες ανοίγουν νέο κεφάλαιο στην κοσμολογία

in.gr
Ο διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble σχεδιάστηκε να κοιτάξει πιο μακριά από ποτέ στον χώρο και τον χρόνο.
17:48 12/07/2022

Τι θα δούμε στις πρώτες φωτογραφίες του James Webb;

fosonline.gr
Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώτων αντικειμένων που φωτογράφισε το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb. Οι φωτογραφίες θα αποκαλυφθούν την Τρίτη 12 Ιουλίου.
09:54 09/07/2022

Τηλεσκόπιο James Webb: Οι εικόνες που λαμβάνει ενθουσιάζουν

secnews.gr
Τέσσερις μόλις ημέρες πριν τη δημόσια κυκλοφορία των πρώτων επιστημονικών εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, οι προσδοκίες είναι αρκετά μεγάλες. Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες και 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ήρθε η ώρα το Webb να δείξει την αξία του. Και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα εντυπωσιάσει. Δείτε επίσης: NASA: Συγκινημένοι οι […] The post Τηλεσκόπιο James Webb: Οι εικόνες που λαμβάνει ενθουσιάζουν appeared first on SecNews.gr.
18:38 08/07/2022

Μικρομετεωροειδής προσέκρουσε στο Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb

fosonline.gr
Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA, ένα από τα κύρια κατοπτρικά τμήματα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb (JWST) χτυπήθηκε από έναν μικροσκοπικό μετεωροειδή. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αντικείμενο που έχει χτυπήσει το JWST μέχρι στιγμής
13:46 11/06/2022

«Πώς επηρεάζουν τους Γαλαξίες οι μαύρες τρύπες;» – Ελληνικό πρόγραμμα επιλέχθηκε για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb

eleftherostypos.gr
Οι πανίσχυρες μελανές οπές και η εξέλιξη των γαλαξιών θα βρίσκονται στο «σκόπευτρο» του θαύματος της διαστημικής τεχνολογίας που ονομάζεται Διαστημικό Τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ (James Webb Space Telescope, JWST), η εκτόξευση και η τελική διαμόρφωση του οποίου, προχωρούν -μέχρι σήμερα- όπως είχαν σχεδιάσει οι υπεύθυνοι του προγράμματος. Αν για την... The post «Πώς επηρεάζουν τους Γαλαξίες οι μαύρες τρύπες;» – Ελληνικό πρόγραμμα επιλέχθηκε για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο James Webb appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
10:52 12/02/2022

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load