#Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες μπορούν να έχουν «δεύτερη ζωή»

Newsit
Ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο αυξάνεται ραγδαία, με πρόβλεψη να φθάσουν τα 145 εκατομμύρια μέχρι το 2030. Η ζήτηση για μπαταρίες ιόντων λιθίου αναμένεται να αυξηθεί έως και 14 φορές. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει με την ανακύκλωση των μπαταριών, ώστε να μην αποτελούν απειλή, στο τέλος της ζωής τους, για το ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες μπορούν να έχουν «δεύτερη ζωή» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:00 06/09/2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τελειώνουν οι επιδοτήσεις

Newsauto.gr
Ο κλάδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει τα πρώτα ζητήματα, καθώς η παραγωγή και οι παραγγελίες έχουν μειωθεί σημαντικά. Στην Ελλάδα; Ο στόχος να παραχθούν 15 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) έως το 2030 μοιάζει πλέον ανέφικτος. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ολοένα και περισσότερε χώρες σταματάνε τις επιδοτήσεις στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Δε συμβαίνει […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τελειώνουν οι επιδοτήσεις appeared first on NewsAuto.gr.
10:00 28/07/2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχονται οι μπαταρίες από ξύλο δέντρων

eleftherostypos.gr
Το άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έρχονται οι μπαταρίες από ξύλο δέντρων εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
18:02 21/05/2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το 2022

eleftherostypos.gr
Το άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 60% το 2022 εμφανίστηκε πρώτα στο Ελεύθερος Τύπος.
12:42 10/03/2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως το 2030 θα απαιτούνται 6,8 εκατομμύρια δημόσια σημεία φόρτισης στην ΕΕ

Newsit
Μέχρι σήμερα σχεδόν το 50% όλων των σημείων φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συγκεντρώνεται μόνο σε δύο χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ολλανδία έχει περίπου 90.000 φορτιστές και η Γερμανία περίπου 60.000, τη στιγμή που οι δύο χώρες αποτελούν λιγότερο από το 10% της συνολικής επιφάνειας της Ευρώπης. Όμως τα επόμενα χρόνια αναμένεται ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Έως το 2030 θα απαιτούνται 6,8 εκατομμύρια δημόσια σημεία φόρτισης στην ΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
12:12 09/12/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φθηνά στην Κίνα, πανάκριβα στην Ευρώπη

Newsauto.gr
Ο μέσος Κινέζος πληρώνει πολύ λιγότερα χρήματα για να αγοράσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο από έναν Ευρωπαίο που το χρυσοπληρώνει. Καθώς οδηγούμαστε ολοταχώς προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της αγοράς του αυτοκινήτου, θα ήταν αναμενόμενο ότι και οι τιμές τους θα έπρεπε να ακολουθούν την κατιούσα. Αυτό όμως δε συμβαίνει σε μεγάλες αγορές του κόσμου, όπως στην […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Φθηνά στην Κίνα, πανάκριβα στην Ευρώπη appeared first on NewsAuto.gr.
12:50 08/11/2022

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: «Ραντεβού» με την ηλεκτροκίνηση στο «Voltάρω 6» (VIDEO-ΦΩΤΟ)

grtimes.gr
Πλήθος κόσμου συγκέντρωσε στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης σήμερα Σάββατο (2/10) η «πράσινη» γιορτή «Voltάρω 6». Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, scooter, ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια, αλλά και drones, περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να ενημερωθούν για τα νέα εξελιγμένα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς και καινοτομίας εφαρμογών. Την ίδια ώρα, υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας για την Αστική Κινητικότητα στην Ελλάδα. Ρεπορτάζ: Έλενα Μητσάλη «Ραντεβού» με την ηλεκτροκίνηση έδωσαν οι Θεσσαλονικείς σήμερα, στο «Voltάρω 6», μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η οποία φέτος αποκτά ακόμα πιο ιδιαίτερη σημασία, λόγω ενεργειακής και περι
16:12 02/10/2022

Αυτό το ποδήλατο υδρογόνου κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα

gocar.gr
Σήμερα η κυρίαρχη τάση στις μετακινήσεις είναι το ρεύμα. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, scooter, πατίνια και ποδήλατα γεμίζουν κάθε μέρα τους δρόμους. Ωστόσο ήδη έχει αρχίσει να γίνει έντονα κουβέντα για το υδρογόνο, ως μία λύση που συνδυάζει τα καλύτερα από δύο ...
11:12 22/09/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα ενισχύσουν περαιτέρω τα κλιματικά οφέλη

Newsit
Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τα κλιματικά οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων. Η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα μιας μπαταρίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως και κατά 39%. Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα πρέπει να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα των μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων σχεδόν κατά τα δύο πέμπτα – αυξάνοντας περαιτέρω ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα ενισχύσουν περαιτέρω τα κλιματικά οφέλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:50 04/08/2022

ΚΙΝΑΛ για επίθεση στον Real Fm: Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού της δημοσιογραφικής φωνής

grtimes.gr
Την αντίδραση του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η εμπρηστική επίθεση στον Real Fm, με τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζου να προβαίνει σε ανάρτηση στο Twitter. Σε αυτή αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη Βουλή θα μιλήσει ο Κ. Μητσοτάκης στο ν/σ «Νέοι ορίζοντες στα ΑΕΙ» ΑΒΑΞ: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το project στο The Ellinikon Σαρηγιάννης για κορωνοϊό: Αυτή την εβδομάδα η κορύφωση-Σε ποιες περιοχές σημειώθηκε ήδη The post ΚΙΝΑΛ για επίθεση στον Real Fm: Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρησ
11:18 13/07/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το ζόρι για τους Ευρωπαίους! Τα παραμύθια που πουλάνε…

militaire.gr
Του Μιχάλη Ψύλου psilosm@naftemporiki.gr Μετά τις ενεργειακές κυρώσεις που κινδυνεύουν να οδηγήσουν την Ευρώπη σε ύφεση, μια πεισματάρικη, ίσως και αυτοκτονική απόφαση ελήφθη από το Ευρωκοινοβούλιο: Ο τερματισμός από τα τέλη του 2035 της πώλησης στην ΕΕ αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Δεν έχει σημασία αν όλη η οδική κυκλοφορία στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης αυτής των […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το ζόρι για τους Ευρωπαίους! Τα παραμύθια που πουλάνε… appeared first on Militaire.gr.
06:10 20/06/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θετικά «μηνύματα» από τον κόμβο φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη

Newsit
Μετά την πιλοτική φάση του κόμβου φόρτισης Audi στη Νυρεμβέργη, τα σχόλια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν ιδιαίτερα θετικά. Το γεγονός ότι οι οδηγοί-χρήστες σε ποσοστό 60% τον προτιμούσαν σταθερά για τις ανάγκες φόρτισης του αυτοκινήτου τους επιβεβαιώνει την ιδέα αστικής φόρτισης του Four Ring, ανακοίνωσε η εταιρεία. Ο κόμβος φόρτισης Audi εξυπηρετεί κυρίως οδηγούς ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Θετικά «μηνύματα» από τον κόμβο φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
14:18 15/06/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Από τα 400 στα 800 Volt

Newsauto.gr
Τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πωλούνται σήμερα λειτουργούν με 400 Volt, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μέχρι τα μέσα της δεκαετίας, σύμφωνα με μια έκθεση, τεσσάρων εταιριών, την οποία έχουν συντάξει. Σύμφωνα με την έκθεση, το μεγαλύτερο μέρος της βιομηχανίας των Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων θα αλλάξει στα 800 Volt έως το 2025. Αυτήν τη στιγμή, μόνο […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Από τα 400 στα 800 Volt appeared first on NewsAuto.gr.
14:02 05/06/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η τεχνολογία των 800 volt μειώνει αισθητά τον χρόνο φόρτισης

Newsit
Η εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης είναι τόσο μεγάλη που μέσα στα επόμενα χρόνια τα πάντα θα αλλάξουν. Σήμερα τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν λειτουργούν με 400 volt. Αυτό όμως θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Την προηγμένη τεχνολογία των 800 volt -αυτήν τη στιγμή- τη χρησιμοποιούν μόλις τέσσερις εταιρείες: Η Audi, η Porsche, η Hyundai και ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η τεχνολογία των 800 volt μειώνει αισθητά τον χρόνο φόρτισης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
11:22 26/04/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το όφελος της τεχνολογίας 800V

Newsauto.gr
Οι εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση τρέχουν ραγδαία και μία από τις πιο βασικές αφορούν στην μετάβαση από τις πλατφόρμες 400V στα 800V. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένα προϊόν που θα το δούμε να εξελίσσεται συνεχώς. Θα έχει μεγαλύτερες μπαταρίες, θα φορτίζει πιο γρήγορα και άλλα πολλά. Και αυτά χάρη σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν ένα […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Το όφελος της τεχνολογίας 800V appeared first on NewsAuto.gr.
15:06 06/04/2022

Hyundai-Kia: Ηλεκτρικά αυτοκίνητα που τρέμουν σαν ...

gocar.gr
Η εμπειρία που αποκομίζει κάποιος από την οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε σχέση με ένα θερμικό, δηλαδή κάποιο που χρησιμοποιεί βενζίνη, πετρέλαιο ή άλλο υγρό καύσιμο, είναι σημαντικά διαφορετική. Τα ηλεκτρικά και οι διαφορές τους από τα θερμικά Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ...
10:04 01/04/2022

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Κάνουν πίσω οι Ιάπωνες – Στρέφονται αλλού

Newsauto.gr
Ιαπωνική πανστρατιά με σημαιοφόρους τις Toyota, Subaru, Mazda, Kawasaki και Yamaha, για να κρατήσουν στη ζωή τα θερμικά μοτέρ. Στη συγκρότηση μιας Πανιαπωνικής συμμαχίας, προχωρούν οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών της χώρας,  ώστε να αντισταθούν με κάθε κόστος στην επέλαση των ηλεκτρικών οχημάτων και να αναζητήσουν νέες μεθόδους για την απανθρακοποίηση του στόλου της. […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Κάνουν πίσω οι Ιάπωνες – Στρέφονται αλλού appeared first on NewsAuto.gr.
17:02 17/11/2021

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου στην Ελλάδα;

Newsauto.gr
Πόσες χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα αντέχει να φορτίζει το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ; Αντέχει ή όχι σε καθημερινή φόρτιση ηλεκτρικών; Το Newsauto έχει την απάντηση… Ολοένα και εντείνονται οι συζητήσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα. Νέα μοντέλα, καινούριες τεχνολογίες και φυσικά υποδομές που συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα. Οι συζητήσεις είναι πολλές και οι απορίες ακόμα περισσότερες. Είναι αρκετοί […] The post Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του δικτύου στην Ελλάδα; appeared first on NewsAuto.gr.
19:42 11/11/2021

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Tesla ανοίγει το δίκτυο φόρτισης σε άλλα EV για πρώτη φορά στην Ευρώπη

Newsit
Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα χρήσης των σταθμών φόρτισης που διαθέτει στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Τesla. Βασικός στόχος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η αύξηση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.  Ειδικότερα, η Τesla που κατασκευάζει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα υλοποιεί μια πρόσφατη εξαγγελία της για χρήση των σταθμών φόρτισης που διαθέτει από μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων ... Περισσότερα To άρθρο Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Η Tesla ανοίγει το δίκτυο φόρτισης σε άλλα EV για πρώτη φορά στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:24 02/11/2021

Πράσινα, ελληνικά νησιά – Το παράδειγμα της Αστυπάλαιας

lamiafm1.gr
Μερικά ελληνική νησιά, προσφέρουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μετατραπούν σε κλιματικά ουδέτερα και να δοκιμαστούν πράσινες τεχνολογίες σε μικρές κοινότητες, πριν από την ευρεία εφαρμογή τους σε μεγάλα αστικά κέντρα. Ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας αποτελούν καίρια στοιχεία της βιώσιμης ανάπτυξης και της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τα ελληνικά […] The post Πράσινα, ελληνικά νησιά – Το παράδειγμα της Αστυπάλαιας appeared first on ΛΑΜΙΑ FM-1 Ειδήσεις από την Στερεά Ελλάδα και όλο τον κόσμο.
11:00 29/06/2021

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load