#Τουρισμός

Διαστημικός Τουρισμός: Η νέα εποχή ταξιδιών και οι προβληματισμοί που προκαλεί

Newside.gr
Διαστημικός Τουρισμός: Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά θέματα της εποχής μας, τραβώντας το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων όσο και του ευρύτερου κοινού. Με την πρόοδο της τεχνολογίας και την είσοδο μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στον τομέα της διαστημικής εξερεύνησης, το ταξίδι στο διάστημα δεν είναι πλέον αποκλειστικά προνόμιο των [...] Το άρθρο Διαστημικός Τουρισμός: Η νέα εποχή ταξιδιών και οι προβληματισμοί που προκαλεί εμφανίστηκε πρώτα στο NewSide.
13:54 20/10/2024

Τουρισμός: Από τις λιγότερες ταξιδιωτικές δαπάνες στην ΕΕ πραγματοποίησαν οι Έλληνες το 2023

Newsit
Στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στους πολίτες από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) βρίσκονται οι Έλληνες σε ό,τι αφορά τις ταξιδιωτικές δαπάνες παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου ανθεί ο εισερχόμενος τουρισμός. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για τις δαπάνες που αφορούν στον τουρισμό και στα ταξίδια (μεταφορές, διαμονή, άλλα ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Από τις λιγότερες ταξιδιωτικές δαπάνες στην ΕΕ πραγματοποίησαν οι Έλληνες το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:19 16/10/2024

Τουρισμός: Αυξήθηκε κατά 10,9% ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων τον Αύγουστο φέτος σε σχέση με το 2023

Newsit
Αυξήθηκε κατά 195 εκατ. ευρώ ή 10,9% ο τζίρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα που παρέχουν καταλύματα, με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σημειώνεται ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων τον Αύγουστο του 2024 ανήλθε σε 1.990.448.438 ευρώ, έναντι του 1.795.323.506 ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Αυξήθηκε κατά 10,9% ο τζίρος των επιχειρήσεων καταλυμάτων τον Αύγουστο φέτος σε σχέση με το 2023 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
13:37 15/10/2024

Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας

logiastarata.gr
Σύμφωνα με το tornosnews.gr τo 75% των σύγχρονων ταξιδιωτών θεωρούν σοβαρό ζήτημα τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ταξιδιωτικών τους αποφάσεων, με το ποσοστό των Millennial (25 – 34 ετών) που πιστεύουν το ίδιο να είναι το μεγαλύτερο, φτάνοντας το 86%. Αυτό προκύπτει από την πιο πρόσφατη έκθεση της εταιρίας συμβούλων Kearney, σχετικά με το πώς εξελίσσονται […] The post Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας appeared first on Λόγια-Σταράτα.
19:43 09/10/2024

«Τουρισμός μακροζωίας»: Ηλιος, θάλασσα και θεραπείες με βλαστοκύτταρα

protagon.gr
Η παροχή πολυτελών υπηρεσιών ευεξίας σε εξωτικά μέρη με την προσθήκη διαγνωστικών εξετάσεων για καρκίνο, μπότοξ και ενδοφλέβιας θεραπείας Vitamin IV drip έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων The post «Τουρισμός μακροζωίας»: Ηλιος, θάλασσα και θεραπείες με βλαστοκύτταρα appeared first on Protagon.gr.
19:11 06/10/2024

Τουρισμός: Με 2 ταχύτητες η ανάπτυξη – Aναμένεται θετικό πρόσημο στο κλείσιμο της χρονιάς

Newsit
Τουρισμό «δύο ταχυτήτων» βλέπουν οι φορείς για την φετινή χρονιά, καθώς μετά το τέλος του Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια ξεκάθαρη εικόνα για την ανάπτυξη που σημειώθηκε κατά την διάρκεια της θερινής σεζόν. Φαίνεται πως στο τέλος της χρονιάς τα νούμερα θα προσθέσουν ένα νέο «συν» στα περσινά, καθώς παρουσιάζουν αυξητική τάση σε σχέση ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Με 2 ταχύτητες η ανάπτυξη – Aναμένεται θετικό πρόσημο στο κλείσιμο της χρονιάς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
08:55 30/09/2024

New York Times: Τουρισμός και λειψυδρία, το επόμενο πεδίο μάχης – Οι βρύσες στέρεψαν

in.gr
Η λειψυδρία απειλεί περιοχές με μεγάλη ζήτηση για διακοπές οδηγώντας τους κατοίκους εκτός ορίων και δοκιμάζοντας τις υποδομές.
17:55 25/09/2024

Τουρισμός: Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με σημαντικούς Ιάπωνες επενδυτές και επιχειρηματίες

Newsit
Την ανάγκη να υπάρξει απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας τόνισε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την διάρκεια συζήτησης με εκπροσώπους της μεγαλύτερης επιρροής Ομοσπονδίας Ιαπωνικών Επιχειρήσεων (KEIDANREN ) καθώς και ιαπωνικών αεροπορικών εταιριών. Ειδικότερα, η κα Κεφαλογιάννη τους παρουσίασε τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που καθιστούν την Ελλάδα ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Συναντήσεις Κεφαλογιάννη με σημαντικούς Ιάπωνες επενδυτές και επιχειρηματίες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
16:37 24/09/2024

Ημερίδα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για ορεινότητα, νησιωτικότητα και τουρισμό στην Σκόπελο

myvolos.net
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφ. Εσωτερικών Β. Σπανάκης Ημερίδα με θέμα «Ορεινότητα, Νησιωτικότητα, Τουρισμός», διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, στην Σκόπελο, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 11.30 το πρωί, στον πολυχώρο «Ορφέας». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης, υφυπουργός Εσωτερικών. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας […]
04:01 19/09/2024

Οι προτάσεις Φον ντερ Λάιεν για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν – Μεταφορές και Τουρισμός στον Απ. Τζιτζικώστα

mikrometoxos.gr
Τη δομή και τα χαρτοφυλάκια της μελλοντικής ομάδας των επιτρόπων της παρουσίασε νωρίτερα σήμερα Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων στο Στρασβούργο. Η παρουσίαση, μέρος των νέων κοινοβουλευτικών απαιτήσεων, έχει σχεδιαστεί για […] The post Οι προτάσεις Φον ντερ Λάιεν για τη νέα σύνθεση της Κομισιόν – Μεταφορές και Τουρισμός στον Απ. Τζιτζικώστα appeared first on Mikrometoxos.gr.
21:07 17/09/2024

Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ο Τζιτζικώστας – Μητσοτάκης: Να σας πω μερικά πράγματα που δεν γνωρίζετε

Newsbeast.gr
«Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού», ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, κατά την οποία παρουσίασε το νέο Σώμα των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους. Ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα αγαθών και ανθρώπων. «Αυτοί είναι βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητά μας αλλά και για τις μεταβάσεις μας, για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής. Ανάρτηση για την εξέλιξη έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας «τη μεγάλη ικα
13:13 17/09/2024

Μητσοτάκης: Κρίσιμο και σημαντικό για την Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού

in.gr
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία της χώρας μας ότι στον τίτλο του χαρτοφυλακίου που ανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας περιλαμβάνεται και ο Τουρισμός.
12:56 17/09/2024

Μητσοτάκης για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού που πήρε η Ελλάδα: Αναδεικνύεται η γεωπολιτική σημασία και η στρατηγική θέση της χώρας

ProtoThema.gr
«Καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο Τουρισμός αξίζει τον δικό του χώρο στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και ο χώρος του είναι ελληνικός»
12:54 17/09/2024

Με πρόσωπο… Ιανού εμφανίζεται ο ελληνικός τουρισμός – Τα διφορούμενα μηνύματα

in.gr
«Πέταξαν» τα αεροδρόμια με κάποιες... απότομες αναταράξεις. Τουρισμός πολλών ταχυτήτων, ρεκόρ από τη μία, ανησυχία από την άλλη
12:55 10/09/2024

Τουρισμός: Τα νέα μέτρα για κρουαζιέρα και τέλος ανθεκτικότητας που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Newsit
Να μπει ένα φρένο στην άναρχη ανάπτυξη του τουρισμού φιλοδοξεί η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει παρεμβάσεις από το βήμα της ΔΕΘ 2024 σήμερα (7.9.2024). Στόχος των μέτρων που βρέθηκαν στην ατζέντα της ΔΕΘ είναι να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες μιας γρήγορης ανάπτυξης, η οποία πλήττει τις τοπικές κοινωνίες και αφορά κυρίως στον τουρισμό. Ως ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Τα νέα μέτρα για κρουαζιέρα και τέλος ανθεκτικότητας που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:45 07/09/2024

Τουρισμός: «Φρένο» στην αλόγιστη ανάπτυξη βάζουν οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ

Newsit
Να μπει ένα φρένο στην άναρχη ανάπτυξη του τουρισμού φιλοδοξεί η κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει παρεμβάσεις από το βήμα της ΔΕΘ 2024 σήμερα (7.9.2024). Στόχος των μέτρων που βρέθηκαν στην ατζέντα της ΔΕΘ είναι να αντιμετωπιστούν οι παρενέργειες μιας γρήγορης ανάπτυξης, η οποία πλήττει στις τοπικές κοινωνίες και αφορά κυρίως στον τουρισμό. Ως ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: «Φρένο» στην αλόγιστη ανάπτυξη βάζουν οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:36 07/09/2024

Τουρισμός: Κατατέθηκε η απόφαση του ΟΜΕΔ για αυξήσεις 7,5% στους μισθούς των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα

Newsit
Κατατέθηκε σήμερα (4.9.2024) από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) στο Υπουργείο Εργασίας η απόφαση του ΟΜΕΔ που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζομένους στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα έχει διάρκεια 1 έτους (ημερομηνία ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Κατατέθηκε η απόφαση του ΟΜΕΔ για αυξήσεις 7,5% στους μισθούς των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
19:54 04/09/2024

Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά αύριο η διανομή των αδιάθετων δελτίων

Newsit
Ξεκινάει αύριο (5.9.2024) η διανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού, Εκδρομών και Θεάτρου, του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ανακοίνωσαν, ότι την Πέμπτη  5.9.2024 από τις 12:00, αρχίζει η διανομή των αδιάθετων δελτίων των προγραμμάτων κοινωνικού, ιαματικού τουρισμού, ... Περισσότερα To άρθρο Κοινωνικός Τουρισμός ΟΠΕΚΑ: Ξεκινά αύριο η διανομή των αδιάθετων δελτίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
11:36 04/09/2024

Τουρισμός: Επτάμηνο ανόδου για τους αφιχθέντες στα ελληνικά αεροδρόμια

Newsit
Εντυπωσιακές καταγράφονται οι επιδόσεις των ελληνικών αεροδρομίων της χώρας μας με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της επιβατικής κίνησης του επταμήνου να προμηνύουν για χρονιά ρεκόρ το 2024 με θετικά σημάδια για τον τουρισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το παραπάνω διάστημα έχουμε άνοδο +9,5% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με πέρυσι για το σύνολο των αεροδρομίων ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Επτάμηνο ανόδου για τους αφιχθέντες στα ελληνικά αεροδρόμια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
09:54 01/09/2024

Τουρισμός: Σχεδόν 7 δισ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις του πρώτου εξαμήνου 2024

Newsit
Περίπου τα 7 δισ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις από τον κλάδο του τουρισμού της ώρας μας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, πριν καλά καλά κορυφωθεί το ρεύμα του τουρισμού προς την χώρα μας, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο, οι τουριστικές εισπράξεις έφτασαν τα 6,9 δισ. ευρώ ... Περισσότερα To άρθρο Τουρισμός: Σχεδόν 7 δισ. ευρώ έφτασαν οι εισπράξεις του πρώτου εξαμήνου 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
15:27 21/08/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load