#Τζον Λε Καρέ

5 μοναδικές κατασκοπικές σειρές και ταινίες που βασίστηκαν στα έργα του Τζον Λε Καρέ

Newsit
Ο θρυλικός Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ, γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο γραφής του και για την ρεαλιστική συγγραφική απόδοση της κατασκοπίας, έχει γράχι τη δική του ιστορία. Ο Τζον Λε Καρέ γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1931 ως Ντέιβιντ Τζον Μουρ Κόρνουελ στο χωριό Πουλ της Αγγλίας. Ο πατέρας του, Ρίτσαρντ, ήταν απατεώνας και οι ... Περισσότερα To άρθρο 5 μοναδικές κατασκοπικές σειρές και ταινίες που βασίστηκαν στα έργα του Τζον Λε Καρέ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
21:00 13/11/2023

Spycraft: Η τέχνη της κατασκοπείας ή ΕΥΠ – Η τέχνη της παραμυθίας

ieidiseis.gr
Κάνουν σεμινάρια με ταινίες γέλιου ΘΟΥ-ΒΟΥ Μυστικός Πράκτορας επιχείρηση «Γης Μαδιάμ».Όσοι έχουν διαβάσει έστω κι ένα βιβλίο του Τζον Λε Καρέ ή έχουν δει την σειρά του Netflix«Spycraft: Η Τέχνη της Κατασκοπείας» γελάνε με το «παραμύθι» της αποκάλυψης «Ρωσίδας κατασκόπου» στην Ελλάδα, που προσπαθεί να «στήσει» η νεοσύστατη επικοινωνιακή ομάδα της ΕΥΠ. Οι πράκτορες κατασκοπείας είναι συνήθως εκπαιδευμένοι εμπειρογνώμονες σε έναν στοχευμένο τομέα, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τις καθημερινές πληροφορίες από τους στόχους που έχουν αξία για τη δική τους οργανωτική ανάπτυξη. Ο σωστός προσδιορισμός του στόχου κατά την εκτέλεσή του είναι ο μοναδικός σκοπός της επιχείρησης κατασκοπείας. Αυτές τις β
11:04 18/03/2023

Ο Τζον Λε Καρέ και η ερωμένη που γύρισε από το κρύο

protagon.gr
Τέσσερις δεκαετίες από τη ζωή του διασημότερου συγγραφέα κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων έρχονται στο φως, μέσα από μία ανεπίσημη βιογραφία του. Την υπογράφει μια γυναίκα, την ύπαρξη της οποίας ο ίδιος κράτησε κρυφή, για περίπου τη μισή ζωή του The post Ο Τζον Λε Καρέ και η ερωμένη που γύρισε από το κρύο appeared first on Protagon.gr.
15:32 06/10/2022

«Συγγνώμη για τη ματαιοδοξία μου». Όταν διάσημοι συγγραφείς σχολιάζουν τον εαυτό τους

mononews.gr
«Πολλοί πράκτορες λένε ψέματα για τη ζωή τους από φόβο μήπως χάσουν τους μισθούς τους», σημειώνει ο Τζον Λε Καρέ στο περιθώριο του διασημότερου βιβλίου του «Ο κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο».
09:52 10/07/2022

Απόρρητος φάκελος Ίπκρες

dete.gr
Ο Λεν Ντέιτον, μαζί με τον Ίαν Φλέμινγκ και τον Τζον Λε Καρέ, θεωρούνται οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του κατασκοπικού μυθιστορήματος.Ένας υψηλόβαθμος επιστήμονας πέφτει θύμα απαγωγής. Μια βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών αναλαμβάνει να ανακαλύψει τον λόγο. Ωστόσο, κυνηγώντας το θήραμα από το βρόμικο Σόχο ως την άλλη άκρη του κόσμου, μια φαινομενικά ξεκάθαρη αποστολή μετατρέπεται σε […]
22:00 22/05/2022

Το επταήμερο του Αντώνη Πανούτσου: Η χειρότερη ομηρία είναι η δειλία που μεταμφιέζεται σε σύνεση

eleftherostypos.gr
«Δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Οταν τα φύλλα ανοίξουν στο τραπέζι, υπάρχει μόνο ένας. Πηδάμε επάνω στο τρένο της Iστορίας ή μένουμε στην πλατφόρμα παρατηρώντας το να μας προσπερνάει;». Γράφει ο Αντώνης Πανούτσος Στο «Απόλυτοι φίλοι» του Τζον Λε Καρέ τη φράση λέει ο Σάσα, ένας βετεράνος sponti της εποχής των... The post Το επταήμερο του Αντώνη Πανούτσου: Η χειρότερη ομηρία είναι η δειλία που μεταμφιέζεται σε σύνεση appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:00 05/03/2022

Τζον Λε Καρέ – Κατασκοπεία και ηθική αμφισημία

tovima
Το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα του Τζον Λε Καρέ με τίτλο «Σίλβερβιου», που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανατόμους της ανθρώπινης κατάστασης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
07:24 17/01/2022

Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Βερολίνο – Η νέα δοκιμασία στις σχέσεις Μέρκελ-Πούτιν

eleftherostypos.gr
Η πρόσφατη σύλληψη Βρετανού στο Βερολίνο (εργαζόταν στην πρεσβεία της Βρετανίας) για κατασκοπεία υπέρ των Ρώσων θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη κεφάλαιο των βιβλίων του Τζον Λε Καρέ. Η κατασκοπεία… παλαιάς κοπής με έντονο ψυχροπολεμικό άρωμα φαίνεται πως δεν έχει βγει εκτός μόδας, παρά τις εξελίξεις στην τεχνολογία και... The post Κατασκοπευτικό θρίλερ στο Βερολίνο – Η νέα δοκιμασία στις σχέσεις Μέρκελ-Πούτιν appeared first on Ελεύθερος Τύπος.
15:32 22/08/2021

Θρίλερ αντάξιο του Τζον Λε Καρέ

tovima
Πρωταγωνιστής του σκανδάλου η κυβέρνηση Ομπάμα και υπεύθυνος χειριστής του εγχειρήματος ο τότε αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δηλαδή ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ!
05:32 24/06/2021

«Silverview», ο τελευταίος Τζον Λε Καρέ

efsyn.gr
Το «Silverview» αποτελεί το μοναδικό ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που άφησε πίσω του ο Τζον Λε Καρέ και θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου.
18:52 21/05/2021

Ο διάσημος συγγραφέας Τζον Λε Καρέ έγινε Ιρλανδός υπήκοος: Απογοητευμένος από το Brexit

hellasjournal.com
Ο Τζον Λε Καρέ ήταν τόσο απογοητευμένος με την σύγχρονη Βρετανία και το Brexit,
12:54 01/04/2021

Απογοητευμένος από το Brexit o Τζον Λε Καρέ είχε πάρει ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει

protagon.gr
«Είναι χωρίς αμφιβολία ή μεγαλύτερη καταστροφή και η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που έχει διαπράξει η σύγχρονη Βρετανία από την επέμβαση στο Σουέζ», έλεγε ο διάσημος συγγραφέας που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο The post Απογοητευμένος από το Brexit o Τζον Λε Καρέ είχε πάρει ιρλανδική υπηκοότητα πριν πεθάνει appeared first on Protagon.gr.
12:53 01/04/2021

Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #106

protagon.gr
Η Κατερίνα Μονογυιού της ΝΔ πήγε στην εκκλησία παρά την απαγόρευση / Το καρφί του Τσακαλώτου για τον Βαρουφάκη και ο... Τζον Λε Καρέ / Ο Μπογδάνος συγκρίνει τις ανοιχτές εκκλησίες με τη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή The post Ιστορίες πολιτικής ελαφρότητας #106 appeared first on Protagon.gr.
16:25 07/01/2021

Το εμβόλιο που γύρισε από το κρύο

matrix24.gr
Η Κορνουάλη δεν είναι το Μάντσεστερ ή το Λίβερπουλ, όμως δεν υστερεί σε υγρό κλίμα. Είτε για κήπους πρόκειται, είτε για διάσημους συγγραφείς. Στην περίπτωση του Ντέιβιντ Κόρνγουελ, κατά κόσμον Τζον Λε Καρέ, η υγρασία εύκολα συνδέεται με την πνευμονία. [...]
22:13 18/12/2020

Οι πόλεις που «λάτρεψε» ο Τζον Λε Καρέ

real.gr
O Τζον Λε Καρέ περιέγραφε εντυπωσιακές τοποθεσίες στα βιβλία του, οι οποίες πολλές φορές προέρχονταν από τις δικές του εμπειρίες ως μυστικός πράκτορας της MI6.
19:52 18/12/2020

Η κληρονομιά των κατασκόπων, του Τζον Λε Καρέ από τις εκδόσεις Bell

monopoli.gr
Το πολυαναμενόμενο #1 New York Times βιβλίο «Η Κληρονομιά των Κατασκόπων» είναι ένα βαθιά πολιτικό μυθιστόρημα του μετρ της κατασκοπικής λογοτεχνίας, Τζον λε Καρέ.
15:18 18/12/2020

Mια ποταπότητα της Wall Street Journal

lifo.gr
Σήμερα: Κινέζα επιδημιολόγος στους κορυφαίους του Nature • • • ο σκύλος που δεν γαύγιζε • • • οποιοσδήποτε μεν, αρχηγός δε • • • 24 Ιανουαρίου • • • Δρ. Τζιλ Μπάιντεν • • • εθνολογική ανάλυση • • • Στάλιν • • • ο Τζον Λε Καρέ για τον Τζέιμς Μποντ.
09:45 18/12/2020

Ο Τζον Λε Καρέ δεν είναι πια ανάμεσά μας

monopoli.gr
Ένας μεγάλος συγγραφέας, από τους πιο διορατικούς παρατηρητές της ανθρώπινης κατάστασης και της σύγχρονης γεωπολιτικής πέθανε στα 89 του χρόνια.
09:18 17/12/2020

Η Αγγλία του Λε Καρέ VS στην Αγγλία του Φλέμινγκ

protagon.gr
Η Αγγλία του Ιαν Φλέμινγκ και του Τζέιμς Μποντ είναι εκείνη του Μόντε Κάρλο όπου το πρόβλημα δεν είναι να σου φέρουν αρκετό χαβιάρι αλλά αρκετή φρυγανιά για να το βάλεις επάνω. Του Τζον Λε Καρέ όμως και του Αλεκ Λίμας, του «κατασκόπου που γύρισε από το κρύο», είναι η αληθινή... The post Η Αγγλία του Λε Καρέ VS στην Αγγλία του Φλέμινγκ appeared first on Protagon.gr.
20:55 16/12/2020

Ο κατάσκοπος που έγινε Τιτάνας της λογοτεχνίας

efsyn.gr
Πέθανε στα 89 του χρόνια ο Βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ που θριάμβευσε με το έργο του στο κατασκοπικό μυθιστόρημα.
17:05 15/12/2020

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load