#Εθνικό Θέατρο

Συν & Πλην: «Generation Lost» στο Εθνικό Θέατρο

monopoli.gr
Μια σύνοψη των θετικών και αρνητικών σημείων για το «Generation Lost» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Γιαννοπούλου που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο
08:53 16/04/2024

Εθνικό Θέατρο: Ανεμπόδιστη πρόσβαση σε παραστάσεις για τυφλούς, κωφούς και βαρήκοους -Η διαδικασία

empisteutiko.gr
Οι θεατές φτάνουν στο Εθνικό Θέατρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την παράσταση, αγγίζουν τους ηθοποιούς, ψηλαφούν τα κοστούμια με τα φτερά στα καπέλα, αναγνωρίζουν τον σκηνικό χώρο. Οι διερμηνείς στη νοηματική γλώσσα παίρνουν θέση, τα σκυλιά οδηγοί κάθονται στη θέση τους, η παράσταση αρχίζει. Το Εθνικό Θέατρο επενδύει στην ισότητα και στο δικαίωμα όλων των […] The post Εθνικό Θέατρο: Ανεμπόδιστη πρόσβαση σε παραστάσεις για τυφλούς, κωφούς και βαρήκοους -Η διαδικασία appeared first on Empisteutiko.gr.
16:58 12/04/2024

Εθνικό Θέατρο: 2ο Showcase με διεθνείς καλεσμένους

instyle.gr
Το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα Showcase από τις 4 έως τις 7 Απριλίου με 35 καλεσμένους ξένους καλλιτεχνικούς διευθυντές/-ντριες, επιμελητές/-τριες και υπεύθυνους/ες προγραμματισμού των πιο σημαντικών φεστιβάλ και θεάτρων του εξωτερικού. Στόχος είναι να παρακολουθήσουν οι διακεκριμένοι καλεσμένοι/-ες παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, να γνωρίσουν καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτές, να αναδειχθεί […] The post Εθνικό Θέατρο: 2ο Showcase με διεθνείς καλεσμένους appeared first on InStyle.
00:46 05/04/2024

Συν & Πλην: «Ονειρόδραμα» στο Εθνικό Θέατρο

monopoli.gr
Μια σύνοψη των θετικών και αρνητικών σημείων για το «Ονειρόδραμα» σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο.
08:53 02/04/2024

Ο Γλάρος: Στη Βουδαπέστη η παράσταση του Σάββα Στρούμπου – Επιστρέφει το φθινόπωρο στο Θέατρο Άττις

monopoli.gr
Ο «Γλάρος» του Σάββα Στρούμπου ταξιδεύει στο Εθνικό Θέατρο της Βουδαπέστης, πριν επιστρέψει, το Φθινόπωρο του 2024, στο Θέατρο Άττις - Νέος Χώρος, για έναν ακόμα κύκλο παραστάσεων.
13:53 28/03/2024

Αναστάσης Λαουλάκος: Ο ρόλος του Μέλιου στις Ψυχοκόρες, οι σπουδές στο Εθνικό Θέατρο και οι ταινίες

happytv.gr
Ο Αναστάσης Λαουλάκος είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (2017). Φέτος τον βλέπουμε να συμμετέχει στη σειρά του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες» έχοντας το ρόλο του Μέλιου. Ποιο είναι ο Μέλιος; Δείτε παρακάτω: Ο Μέλιος είναι ένας φτωχός νεαρός βοσκός, που ζει σε μια καλύβα με μοναδική συντροφιά τον σκύλο του, τον Ζούκο. Είναι καλόψυχος, […] Διαβάστε τη συνέχεια εδώ Αναστάσης Λαουλάκος: Ο ρόλος του Μέλιου στις Ψυχοκόρες, οι σπουδές στο Εθνικό Θέατρο και οι ταινίες
13:37 22/03/2024

Rimas Tuminas: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Λιθουανός θεατρικός σκηνοθέτης

monopoli.gr
Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του φημισμένου Θεάτρου Vakhtangov, ο Rimas Tuminas παρουσίασε στο ελληνικό κοινό δύο από τις σπουδαιότερες σκηνοθεσίες του, τον «Θείο Βάνια» και τον «Οιδίποδα Τύραννο», την τελευταία σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο.
13:53 07/03/2024

Λεωνίδας Κακούρης: «Η επιστροφή μου στην τηλεόραση ήταν ομαλή»

youfly.com
Η κάμερα της Super Κατερίνα βρέθηκε έξω από το Εθνικό Θέατρο, όπου ο Λεωνίδας Κακούρης πήγε να δει τον Βασιλιά Ληρ με τον Γιάννη Νταλιάνη. The post Λεωνίδας Κακούρης: «Η επιστροφή μου στην τηλεόραση ήταν ομαλή» appeared first on Youfly.
11:58 04/03/2024

Έλλη Πασπαλά: “Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται” – Όλα τα Σάββατα του Μαρτίου στο Θέατρο Άλσος

instyle.gr
Η Έλλη Πασπαλά φλερτάρει με την άνοιξη και την προσκαλεί να μας συναντήσει σύντομα σε μια σειράαπό όμορφες βραδιές, στο ζεστό και φιλόξενο Άλσος! Μετά την πολύ επιτυχημένη παράστασή της “Elly loves jazz”  στον ίδιο χώρο πέρυσι, την υπέροχη καλοκαιρινή συναυλία της στο Ηρώδειο και την καταλυτική παρουσία της στη ριζοσπαστική παράσταση “Ευαγγελισμός, το Μιούζικαλ” των Τριανταφύλλου / Αστερή στο Εθνικό Θέατρο, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει […] The post Έλλη Πασπαλά: “Ανοιξιάτικα βράδια έρχονται” – Όλα τα Σάββατα του Μαρτίου στο Θέατρο Άλσος appeared first on InStyle.
23:46 24/02/2024

Στράφηκε στον Θεό, ζει κοντά «Του« εδώ και 15 χρόνια: Η εικόνα της Ναταλίας Λιονάκη ως Μοναχή Φεβρωνία σήμερα

Newside.gr
Τη Ναταλία Λιονάκη τη γνωρίσαμε το μακρινό 2002 όταν μετά την αποφοίτησή της από το Εθνικό Θέατρο, συμμετείχε στο καθημερινό σίριαλ του Mega «Φιλοδοξίες και έμεινε εκεί για τρεις σεζόν, γράφοντας πολλές τηλεοπτικές ώρες. Το ίδιο έγινε όταν συνέχισε με τα απογευματινά δραματικά σίριαλ του Mega, συμμετέχοντας στη σειρά «Βέρα στο Δεξί» της Έλενας Ακρίτα. Μέσα σε [...] Το άρθρο Στράφηκε στον Θεό, ζει κοντά «Του« εδώ και 15 χρόνια: Η εικόνα της Ναταλίας Λιονάκη ως Μοναχή Φεβρωνία σήμερα εμφανίστηκε πρώτα στο NewSide.
16:00 14/02/2024

Εθνικό Θέατρο: Σε ποια παράσταση εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια;

youfly.com
Θερμή ανταπόκριση για θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, στην οποία εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια ως την ολοκλήρωση των παραστάσεων. The post Εθνικό Θέατρο: Σε ποια παράσταση εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια; appeared first on Youfly.
15:58 07/02/2024

Νίκος Κούρκουλος: Σαν σήμερα πέθανε ο ασυμβίβαστος γόης του ελληνικού κινηματογράφου - Το αφιέρωμα της Finos Film

Skai.gr
Σαν σήμερα, στις 30 Ιανουαρίου το 2007, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κούρκουλος, Έλληνας ηθοποιός, που υπηρέτησε το Εθνικό Θέατρο
12:37 30/01/2024

Νένα Μεντή: Η Κατίνα Παξινού δεν ήθελε να με βλέπει μπροστά της

Newsit
Για τη… δύσκολη σχέση της με την Κατίνα Παξινού, την οποία είχε δασκάλα στο Εθνικό Θέατρο και είχαν παίξει και μαζί, μίλησε η Νένα Μεντή. Η γνωστή ηθοποιός είπε, μάλιστα, στην εκπομπή «Δυο στις 10» πως τόσο η Κατίνα Παξινού όσο και ο Αλέξης Μινωτής, δεν τη συμπαθούσαν. Μάλιστα, η Νένα Μεντή αποκάλυψε και το… ... Περισσότερα To άρθρο Νένα Μεντή: Η Κατίνα Παξινού δεν ήθελε να με βλέπει μπροστά της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
07:00 07/01/2024

Εθνικό Θέατρο: Η πρώτη αντίδραση του Γ. Χουβαρδά μετά την αποχώρηση του Λ. Κακούρη από την παράσταση «Ο Βασιλιάς Ληρ»

naftemporiki.gr
Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της αποχώρησής του, ενώ και ο Γιάννης Χουβαρδάς δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες. «Ευχαριστώ πολύ… Εθνικό Θέατρο: Η πρώτη αντίδραση του Γ. Χουβαρδά μετά την αποχώρηση του Λ. Κακούρη από την παράσταση «Ο Βασιλιάς Ληρ» - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
17:00 05/01/2024

Στάνκογλου για Κακούρη: «Για να φύγει κάτι σοβαρό έχει συμβεί»

youfly.com
Στην εκπομπή T- Live μίλησε ο Γιάννης Στάνκογλου σχετικά με την αποχώρηση του Λεωνίδα Κακούρη από την παράσταση στο Εθνικό Θέατρο. The post Στάνκογλου για Κακούρη: «Για να φύγει κάτι σοβαρό έχει συμβεί» appeared first on Youfly.
16:58 05/01/2024

Ξεσπά ο Απόστολος Γκλέτσος κατά του Γιάννη Χουβαρδά: «Πόσο γιαούρτι πάει χαμένο»

govastileto.gr
O Απόστολος Γκλέτσος το βράδυ της Πέμπτης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ξέσπασε κατά του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, ο οποίος αυτή τη σεζόν σκηνοθετεί τον «Βασιλιά Ληρ» στο Εθνικό Θέατρο. «Σε κάτι τύπους σαν τον Χουβαρδά, πόσο γιαούρτι πάει χαμένο, ρε φίλε… κατακαημένο θέατρο» έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος. Να σημειώσουμε εδώ […]
10:00 05/01/2024

Λεωνίδας Κακούρης: Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την αποχώρηση από την παράσταση

zappit.gr
Η είδηση πως ο Λεωνίδας Κακούρης αποχωρεί αιφνιδίως από το καστ της παράστασης «Βασιλιάς Ληρ» που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο […] The post Λεωνίδας Κακούρης: Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την αποχώρηση από την παράσταση appeared first on Zappit.
18:00 03/01/2024

«Όλοι εμείς πουλιά», από τις 22 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Θέατρο

tilegrafimanews.gr
Εθνικό Θέατρο: Το βραβευμένο έργο του Λιβανοκαναδού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ουαζντί Μουαουάντ «Όλοι εμείς πουλιά» ανεβαίνει στη σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» του Εθνικού θεάτρου, από τις 22 Δεκεμβρίου. Το έργο πραγματεύεται την έννοια της ταυτότητας ως στοιχείο αυτοπροσδιορισμού, αλλά και ως κίνδυνο εγκλωβισμού μέσα σε δύσκαμπτα πλαίσια που μας έχουν επιβληθεί από την καταγωγή, τη θρησκεία, τις παραδόσεις, την οικογένεια και τον εαυτό μας. Ο Εϊτάν, Γερμανοεβραίος φοιτητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, γνωρίζει και ερωτεύεται τη Γουαχίντα, Αμερικανίδα φοιτήτρια αραβικής καταγωγής. Η σχέση τους συναντά την εχθρότητα της εβραϊκής οικογένειας του Εϊτάν. Το ταξίδι του ζευγαριού στο Ι
08:46 11/12/2023

Στο Εθνικό Θέατρο για την ονομαστική της εορτή η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Newsbeast.gr
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανήμερα της γιορτής της, προσκάλεσε κορίτσια από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και παρακολουθήσαν μαζί την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πινόκιο», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου. Η κυρία Σακελλαροπούλου δέχθηκε θερμές ευχές για την ονομαστική της εορτή, καθώς και ένα χειροποίητο δώρο, φτιαγμένο με αγάπη από τα κορίτσια του Χατζηκυριάκειου.
21:00 25/11/2023

Η Κίνα στην Λατινική Αμερική

myvolos.net
Αιμιλία Καλογεράκη 16.11.2023 • 08:00 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Τα πάνδεινα έχει τραβήξει η Εθνική Βιβλιοθήκη του Ελ Σαλβαδόρ. Ιδρύθηκε το 1870 από τον πρόεδρο Φρανσίσκο Ντουένας και έκτοτε άλλαζε ονόματα και κτίρια, από το Εθνικό Θέατρο μέχρι τα Γενικά Αρχεία. Το 1986 το κτίριο που την φιλοξενούσε καταστράφηκε από τον σεισμό που έπληξε την πρωτεύουσσα […]
08:46 16/11/2023

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load