#Κυριάκος Πιερρακάκης

Για τις προκλήσεις της τεχνολογίας συζήτησε ο Κ. Πιερρακάκης με μαθητές στην Αλεξανδρούπολη

esos.gr
Το 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων. "Μιλήσαμε με τις μαθήτριες και τους μαθητές για το σχολείο τους, για το πώς αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες και τις προκλήσεις της τεχνολογίας και για το πώς ονειρεύονται το μέλλον τους" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και σημείωσε: 
14:09 19/04/2024

Κ. Πιερρακάκης: Τι θα διατηρήσουμε από το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

esos.gr
"Η επόμενη νομοθετική παρέμβαση θα αφορά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα μας επιτρέψει να μεταβούμε στο «Εθνικό Απολυτήριο»,τονίζει σε άρθρο του ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης , ενώ ανακοίνωσε ότι:
10:09 19/04/2024

Ποιες πρωτοβουλίες ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Photos)

lykavitos.gr
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ), που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1994, επισκέφτηκε σήμερα ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση των δράσεών του.
20:17 18/04/2024

Κ. Πιερρακάκης: Aπό ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΕΓ η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας

esos.gr
Τη νέα πρωτοβουλία για εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης , κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Κέντρο. Επιπλέον, τόνισε ο υπουργός, ανταποκρινόμενο στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί, το ΚΕΓ ξεκινά την πιστοποίηση γνώσης και των αρχαίων ελληνικών.
18:09 18/04/2024

Γενική απαγόρευση κινητών στο σχολείο και παραμονή των μαθητών με αποβολή στο σπίτι

esos.gr
Στην υπουργική απόφαση την οποία οριστικοποιεί εντός των ημερών ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, οπωσδήποτε πρέπει να αλλάξουν και να εφαρμοστούν:
21:09 15/04/2024

Δώδεκα νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων για τα Μουσικά Τμήματα

esos.gr
Τροποποιητική απόφαση με δώδεκα αλλαγές στις επικείμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις , που θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα Μουσικά τμήματα των Πανεπιστημίων, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση Ειδικότερα οι αλλαγές έχουν ως εξής: 1Η ΑΛΛΑΓΗ
18:09 15/04/2024

Ειδική Αγωγή: Συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το υπουργείο Παιδείας

esos.gr
Αυστηρές συστάσεις,   για τη μη εφαρμογή σημείων της σύμβασης του Ο.Η.Ε. για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  προς το υπουργείο Παιδείας. Ηδη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή έχουν κινητοποιηθεί , προκειμένου να φέρουν στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο με το οποίο , μεταξύ άλλων , θα περιλαμβάνεται και η συμμόρφωση επί των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
01:09 15/04/2024

Τέσσερις ομάδες για τα πληροφοριακά συστήματα του υπ. Παιδείας

esos.gr
Τέσσερις  ομάδες  για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων e-εγγραφές,  e-doatap,  GIS- based «Χωροταξικό» και synsyn του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. , συγκρότησε ο υπουργός παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Ειδικότερα οι ομάδες έχουν ως εξής: Α. Ομάδα για τη σχεδίαση, ανάπτυξη, λειτουργία και συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος «e-εγγραφές» για τις εγγραφές, ανανεώσεις εγγραφών και μετεγγραφές μαθητών/- τριών σε ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025.
13:09 12/04/2024

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι φανατικός υπέρμαχος της λελογισμένης αυστηροποίησης του πλαισίου των ποινών στα σχολεία

esos.gr
"Είμαι φανατικός υπέρμαχος, λοιπόν, της πολιτικής η οποία υιοθετήθηκε από το Υπουργείο, μιας σχετικής, λελογισμένης αυστηροποίησης του πλαισίου των ποινών. Και νομίζω ότι αν μιλήσετε και στην πλειοψηφία των γονέων και των καθηγητών, θα σας πουν ότι αυτό ήταν κάτι το οποίο χρειάζεται σήμερα το ελληνικό σχολείο". Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ σημεώσε:
11:09 11/04/2024

Πανελλαδικές: «Μπούνκερ» αποκάλεσε ο υπουργός Παιδείας τον χώρο που επιλέγονται τα θέματα των εξετάσεων

esos.gr
Ο αστείος χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούμε, εσωτερικά στην ομάδα μου, για τον χώρο τον οποίο επιλέγονται τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων  είναι «Μπούνκερ», δήλωσε δημόσια ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, κι εξήγησε: "Νομίζεις πως μπαίνεις σε διαβαθμισμένη περιοχή του υπουργείου Άμυνας".
08:09 11/04/2024

Κ. Πιερρακάκης: Θα επιτρέπεται η κατοχή κινητού τηλεφώνου από μαθητές μέσα στο σχολείο

esos.gr
"Το θέμα είναι να μην το χρησιμοποιούν οι μαθητές "όταν κατέχουν το κινητό τηλέφωνο  μέσα στη σχολική μονάδα , δήλωσε σήμερα στον Σκαϊ ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης απαντώντας σε σχετική  ερώτηση. Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι "τυπικά αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η κατοχή κινητών τηλεφώνων από μαθητές εντός των σχολείων αλλά  γνωρίζουμε ότι αυτό δεν έχει εφαρμοστεί". Δημοσιογράφος:Είμαι μαθητής εγώ μπορώ να έχω κινητό στο σχολείο μου και το χρησιμοποιώ;
23:09 10/04/2024

Στη λογική του μπαχαλακισμού ο Γ. Τσίπρας: Oχι, τις φθορές μαθητών στα σχολεία να τις πληρώνουμε όλοι μας!

protagon.gr
Ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού και νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε κατά της ατομικής ευθύνης και εν γένει των ρυθμίσεων για τους κανονισμούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων που ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης The post Στη λογική του μπαχαλακισμού ο Γ. Τσίπρας: Oχι, τις φθορές μαθητών στα σχολεία να τις πληρώνουμε όλοι μας! appeared first on Protagon.gr.
13:09 10/04/2024

«Χλώμιασαν» οι μαθητές: Έκτακτη ανακοίνωση για τα σχολεία, αλλάζουν όλα στις απουσίες – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

newsitamea.gr
Οι απουσίες των μαθητών, από τη νέα σχολική χρονιά, θα προσμετρούνται με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές για τις απουσίες μαθητών, από τη σχολική χρονιά 2024-25. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, διευρυμένο πλαίσιο αλλαγών, αναφορικά με το...
10:09 10/04/2024

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί- Μειώθηκε η συσπείρωση της ΝΔ – Αντίπαλος η ακρίβεια

tilegrafimanews.gr
Την ακρίβεια να παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα επιβεβαίωσε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε στον Alpha. Το 44% των πολιτών εκτιμά ότι δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%. Το 63% των πολιτών συμφωνεί με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία, έναντι 27% που διαφωνεί. Το 72% λέει ότι επιδεινώνεται η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά. 9% πιστεύει ότι βελτιώνεται και 16% ότι παραμένει σταθερή. Οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι αρχικά ο Κανένας με 37% και ακολουθούν ο Νίκος Δένδιας με 35% κα
07:46 10/04/2024

Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Cnn.gr
Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης σε σχετική εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, εξηγώντας μεταξύ άλλων τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η…Περισσότερα...
02:37 10/04/2024

Πιερρακάκης: "Τον βανδαλισμό των σχολείων από μαθητές θα τον χρεώνονται οι γονείς τους - Το 2025 αλλάζουν όλα τα βιβλία"

Παραπολιτικά
"Δεν έχουμε αντιγράψει τα μέτρα κατά της σχολικής βίας από άλλη χώρα", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης
02:00 10/04/2024

Πιερρακάκης για ενδοσχολική βία: Εθνικό σχέδιο να υπάρχει σχεδόν ένας ψυχολόγος σε κάθε σχολείο

NewsBomb
«Πρέπει να εξαλείψουμε τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος ΠιερρακάκηςΠερισσότερα...
23:00 09/04/2024

"Αποκλεισμό μαθητών από τις εκδρομές" μια από τις ποινές που ανακοίνωσε σήμερα ο Κ. Πιερρακάκης

esos.gr
Στο νέο ποινολόγιο των μαθητών, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, μεταξύ άλλων προστέθηκε η εξής ποινή: "Αποκλεισμός  από δράσεις, πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές εκδρομές/μετακινήσεις. Η απόφαση θα λαμβάνεται   από τον Σύλλογο Διδασκόντων".
20:09 09/04/2024

Κ. Πιερρακάκης: Τα νέα μέτρα για τον σχολικό εκφοβισμό – Επαναφορά πενθήμερης αποβολής

blueskytv.gr
Τους άξονες της εθνικής στρατηγικής και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, παρουσίασε μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, σε δημόσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, στη Θεσσαλονίκη. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν – μεταξύ άλλων – […] Κ. Πιερρακάκης: Τα νέα μέτρα για τον σχολικό εκφοβισμό – Επαναφορά πενθήμερης αποβολής on BLUE SKY.
19:46 09/04/2024

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στέλνει στη Θεσσαλονίκη διαδραστικούς πίνακες για το «ψηφιακό σχολείο»

lykavitos.gr
Για τα προβλήματα της σχολικής στέγης στον δήμο Θεσσαλονίκης ενημέρωσε το πρωί τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο δημαρχιακό μέγαρο.
19:17 09/04/2024

Φορτώνουμε νέα post...

End of content

No more pages to load